Σοβαρότατο θέμα ασφαλείας ατόμου με ειδικές ανάγκες προσβάλλεται από έναν ένοικο. - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Σοβαρότατο θέμα ασφαλείας ατόμου με ειδικές ανάγκες προσβάλλεται από έναν ένοικο.

Στον 7ο όροφο οικοδομής επί της οδού Στρ. Α. Χρυσοχόου (Θεσσαλονίκη) τοποθετήθηκε μία σιδερένια πόρτα ασφαλείας από τους ενοίκους του 7ου ορόφου.
Η νόμιμα εκλεγμένη διαχειριστική επιτροπή της οικοδομής συμφώνησε ....
μετά από συζήτηση, ομόφωνα και παμψηφεί να διατηρηθεί η σιδερένια πόρτα ασφαλείας που βρίσκεται στο κλιμακοστάσιο του 7ου ορόφου που οδηγεί στην ταράτσα καθώς έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν, άγνωστα άτομα να εισέρχονται τις νυχτερινές ώρες στον εσωτερικό χώρο της
οικοδομής προκειμένου να διανυκτερεύσουν στο κεφαλόσκαλο της ταράτσας κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ένοικοι της οικοδομής τόσο από τους άγνωστους επισκέπτες όσο και από τις ακαθαρσίες και τις σύριγγες που αφήνουν στο χώρο του κλιμακοστασίου.
Το θέμα δεν θα έπαιρνε ανάλογες διαστάσεις εάν μεταξύ των μελών της μοναδικής οικογένειας ενοίκων του 7ου ορόφου δεν υπήρχε μία κοπέλα με ειδικές ανάγκες λόγω σοβαρών κινητικών προβλημάτων και η οποία δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε περίπτωση κάποιας επίθεσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα τόσο η σωματική της ακεραιότητα όσο και η ίδια της η ζωή.
Κλειδιά της παραπάνω πόρτας έχει ο διαχειριστής της οικοδομής όσο και ο συντηρητής του ανελκυστήρα,  ενώ κλειδιά είναι διαθέσιμα για κάθε ένοικο που θα το επιθυμούσε.
Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη πόρτα κλειδώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας (12:00 - 07:00) και πέραν τούτου υπάρχει διπλός ανελκυστήρας εκ των οποίων ο ένας οδηγεί απ' ευθείας στην ταράτσα από διαφορετική πόρτα (ελεύθερης πρόσβασης).
Πάραυτα ένας εκ των ενοίκων αυτής της οικοδομής ο οποίος διαμένει στον 1ο όροφο κάλεσε την υπηρεσία της πολεοδομίας η οποία αφού επισκέφθηκε το χώρο συνέταξε μία έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου στην οποία κρίνει την εν λόγω κατασκευή αυθαίρετη και εξέδωσε κατόπιν τούτου πρόστιμο 750 € χωρίς να δίνει σαφείς εξηγήσεις για τον τρόπο βάσει του οποίο αυτό προκύπτει.
Η παραπάνω έκθεση η οποία και κοινοποιήθηκε κατόπιν τοιχοκολλήσεως την ίδια μέρα της διενέργειας  του ελέγχου έχει πολλές αοριστίες μεταξύ των οποίων η απουσία του απαιτούμενου αριθμού πρωτοκόλλου ή έστω κάποιου αύξοντα αριθμού.
Η ουσία βρίσκεται στην ασέβεια και τον άκρατο ρατσισμό που αβίαστα βγαίνει από σύνοικους  και συνανθρώπους οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται σε επαφή με την
πραγματικότητα αυτού του ατόμου και παρόλα αυτά εθελοτυφλούν δείχνοντας έναν απαράμιλλο και συγχρόνως απαράδεχτο ζήλο απέναντι στη "νομιμότητα".

Τρομάρα τους.

21 ένοικοι έχουν προσυπογράψει για την διατήρηση της εν λόγω πόρτας ασφαλείας και τα ονόματα καθώς και οι υπογραφές τους, όπως και τα ονόματα των μελών της διαχειριστικής επιτροπής είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφερόμενου.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad