Το Μεγάλο Φαγοπότι στο Δημόσιο!!! Προκαλεί η ατιμωρησία των τρωκτικών… - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Το Μεγάλο Φαγοπότι στο Δημόσιο!!! Προκαλεί η ατιμωρησία των τρωκτικών…


Η πρόσφατη απόφαση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας να ερευνήσει το μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε στο δημόσιο, με τους αστρονομικούς μισθούς και αποζημιώσεις, ικανοποιεί μεν το κοινό αίσθημα, πλην όμως προκαλεί σωρεία ερωτημάτων για την αξιοπιστία των ελεγκτικών μηχανισμών και τη δεδομένη ατιμωρησία των «υπευθύνων».
Διάττοντες «αστέρες» του management οι
επικεφαλείς και τα μεγαλοστελέχη κρατικών οργανισμών, επιχειρήσεων και υπηρεσιών, τρεχάμενοι και παρατρεχάμενοι του κομματικού σωλήνα, ξοφλημένοι και απαξιωμένοι πολιτικοί, με ετήσιες απολαβές που προκαλούν ίλιγγο για τους υπόλοιπους εργαζομένους, της τάξεως των 300.000 έως 600.000 ευρώ.
Απόλυτο προσόν των εν λόγω καθώς πρέπει “κυρίων”, η οσφυοκαμψία σώματος και πνεύματος που τους επιτρέπει να συμπεριφέρονται ως μεταλλαγμένα όντα με περιορισμένη οστική μάζα στη σπονδυλική στήλη, με ειδικότητα στις κυβιστήσεις και περίσσευμα σιέλου στους ομώνυμους αδένες.
Πέραν αυτού όμως, αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η ευκολία με την οποία αμειβόμενοι και αμείβοντες (στην περίπτωσή μας το ίδιο το Δημόσιο) παρέκαμπταν το Σύνταγμα(για την ακρίβεια το έγραφαν στα παλαιά τους υποδήματα), που δεν επιτρέπει σε κανένα δημόσιο λειτουργό να παίρνει αμοιβή μεγαλύτερη απ’ αυτήν του προέδρου του Αρείου Πάγου (δηλαδή 6.090 ευρώ τον μήνα)
Τόσα χρόνια λοιπόν κατάφορης και καραμπινάτης παραβίασης του Συντάγματος και να μη συγκινηθεί κανείς; Που αγνάντευαν άραγε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου; Η σιωπή ασφαλώς και μας βάζει σε σκέψεις, δείχνει αν μη τι άλλο ενοχή: όλοι ήξεραν, αλλά κάλυπταν εαυτούς και αλλήλους.
Στο μεταξύ τα ελλείμματα συνεχώς και αυξάνονταν.
Τώρα, όπως αναφέρει η παραγγελία του Γενικού Επιτρόπου, όλοι αυτοί, οι κακώς και παρανόμως «αμειβόμενοι» πρέπει να επιστρέψουν τα «αχρεωστήτως καταβληθέντα» και όχι μόνο, αφού θα πρέπει επιτέλους να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν πρωτίστως και παραδειγματικά οι «αμείβοντες».
Σωστά. Αλλιώς θα καταχωρηθεί και η εν λόγω απόφαση στα συνήθη πυροτεχνήματα, που προκαλούν κρότο, αλλά δε φέρνουν κανένα αποτέλεσμα.
Οι υπαίτιοι πλιατσικολόγοι και των δύο μερών του σκανδάλου(αμειβόμενοι και αμείβοντες), είναι σίγουρο άλλωστε, πως έχουν ονοματεπώνυμο.
Υπάρχει όμως Έλληνας που να πιστεύει ότι στη σημερινή Ελλάδα αυτό μπορεί να συμβεί; Να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη;….

Ιδού ένα ακόμη τεστ αξιοπιστίας για τη σημερινή κυβέρνηση, στο οποίο δε δικαιούται επ’ ουδενί λόγω να αποτύχει, άλλως θα θεωρηθεί συνυπεύθυνη και κατώτερη των σημερινών τραγικών περιστάσεων που διέρχεται η χώρα.
Dr.Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad