Ντροπή σας πια.... Μίζεροι μηδενιστές και επικίνδυνα γραφικοί τύποι!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Ντροπή σας πια.... Μίζεροι μηδενιστές και επικίνδυνα γραφικοί τύποι!!!

Ο τίτλος τα λέει όλα ... είδαμε το εξώφυλλο του Ριζοσπάστη σήμερα 29-4 και προσέξαμε τα σχόλια για τα επεισόδια στο λιμάνι . Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα,  αυτός ο σχολιασμός μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Οι άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια της γραφικότητας (που πάντα τους χαρακτήριζε) και περνούν στην κατηγορία του επικίνδυνου. Χωρίς λογική, απλά αναφέρουν ότι μεγαλοεπιχειρηματίες, αστικά κόμματα και ΜΜΕ τους πολεμούν με βρώμικο κομματικό πόλεμο και...
ότι άδικα τους προσάπτουν την πληγή που δημιούργησαν στον τουρισμό, μ' αυτή τους τη μεγάλη "νίκη" στο λιμάνι. Δηλαδή φταίνε όλοι αυτοί ,που λόγω των δικών σας πράξεων, αποφάσισε  η ξένη εταιρία να μην ξαναπιάσει πλοίο της στην Ελλάδα; Φταίνε τα ΜΜΕ που υπολογίστηκε η ζημιά που προκαλέσατε σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως;  Σας έκραξε όλοι η Ελλάδα κύριοι ... είστε επικίνδυνοι και σας παρακαλούμε ευγενικά ... σταματήστε τις απερισκεψίες, σοβαρευτείτε και αλλάξτε στάση γιατί απ' εδώ και πέρα οι παρακλήσεις πολύ φοβούμαι ότι δεν θα είναι πλέον ευγενικές, αφού θίγετε βάναυσα την προσπάθεια ανασύνταξης του κοινωνικού συνόλου, αναζητώντας μάταια εχθρούς και ανακαλύπτοντας  φανταστικές συνομοσιολογίες. ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Kατά τον Ριζοσπάστη λοιπόν οι ταξιδιώτες του πλοίου δεν είχαν πρόβλημα με την ταλαιπωρία που πέρασαν και ότι μάλιστα χειροκρότησαν τις πράξεις τους . Το έχετε χάσει τελείως ....
Επιτέλους ας αναλάβει κάποτε τις ευθύνες της για το κατάντημα της χώρας τόσο η πολιτική ηγεσία της αριστεράς ως εκφραστής μιας παρωχημένης έως και αρρωστημένης ιδεολογίας (παναθεμά την), όσο και τα φερέφωνα της, δηλαδή οι συνδικαλισταράδες οπαδοί της απραξίας,της μιζέριας, του τέλματος και της οπισθοδρόμησης. Έλεος πια....Έλεος....δεν αντιλαμβάνεστε ότι εξοργίσατε την πλειοψηφία του λαού με τα καμώματά σας;
Σενάριο: 100 άνθρωποι μπλοκάρουν την εισαγωγή χαρτιού στο τυπογραφείο του Ριζοσπάστη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην τυπωθούν τα φύλλα σας για 5 εργάσιμες ημέρες. Να υποθέσουμε ότι έχετε απώλειες εισοδημάτων ας πούμε 100.000€ .... Αρχίζετε λοιπόν και φωνάζετε γιατί καταστρέφουν την πορεία της εφημερίδας σας και τους κατηγορείτε για τις μεγάλες απώλειες κερδών. ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ???
ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ....
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ....

4 σχόλια:

Κώστας είπε...

Δέκα εκατ. ευρώ λιγότερα έσοδα και 400 νέοι άνεργοι θα είναι το αποτέλεσμα από την επικείμενη διακοπή του προγράμματος του κρουαζιερόπλοιου ZENITH», «απειλείται με οικονομική καταστροφή η νησιωτική Ελλάδα, αν, τελικά, η κυβέρνηση ανεχθεί να πραγματοποιηθεί ο αποκλεισμός του Πειραιά το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς». «Η χώρα μας θα χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και πάρα πολλές θέσεις εργασίας» αν πληγεί η κρουαζιέρα.
Με τέτοιους ψευδέστατους ισχυρισμούς και αυθαίρετα στοιχεία, προσπαθούν εφοπλιστές, τα κόμματά τους, να συκοφαντήσουν τους απεργιακούς αγώνες των ναυτεργατών για το αυτονόητο δικαίωμά τους στο μπάρκο με δικαιώματα. Για να μην περάσει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία στα καράβια, όπως επιβάλλει η πλήρης εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απελευθέρωση των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών (άρση του καμποτάζ).
Η άρση του καμποτάζ δεν είναι κάτι καινούριο. Εχει αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά στην ακτοπλοΐα με την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών γραμμών από το 2001 και στην κρουαζιέρα από το 1999. Τι είδαμε σε αυτό το διάστημα, δηλαδή πριν ακόμα εφαρμοστεί πλήρως η απελευθέρωση; Στην κρουαζιέρα από τότε άρχισαν να πετιούνται μαζικά οι ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα στη στεριά και οι εφοπλιστές με το νόμο Κεφαλογιάννη να απαλλάσσονται από ασφαλιστικές εισφορές για να αντέξουν ...στο σκληρό ανταγωνισμό με τα άλλα μονοπώλια. Στην ακτοπλοΐα, είχαμε αύξηση των εισιτηρίων κατά 400%, νησιά να απειλούνται με τον εφιάλτη της απομόνωσης, καθώς οι εφοπλιστές δρομολογούν και δένουν τα πλοία τους ανάλογα με τις ορέξεις τους. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, ακινητοποιήθηκαν εντελώς 20 ακτοπλοϊκά πλοία και διώχθηκαν 2.000 ναυτεργάτες, επειδή αυτό συνέφερε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Οι εφοπλιστές έφτασαν να αμφισβητούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να εξαντλούν πλοία και πληρώματα στρώνοντας το έδαφος για νέα «ΣΑΜΙΝΑ».
Οσο για τα εκατομμύρια ευρώ που θα χαθούν, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δεν αφήνουν ούτε ένα ευρώ στους μικρεμπόρους και μικροεπαγγελματίες του Πειραιά και των νησιών, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες φροντίζουν να τους έχουν «μαντρωμένους» και να τους διαθέτουν τα πάντα μέσα στα πλοία και στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με τα οποία συνεργάζονται. Ανάπτυξη για την κερδοφορία των μονοπωλίων που λυμαίνονται την κρουαζιέρα είναι και το λεγόμενο «αναπτυξιακό σχέδιο» του ΟΛΠ ΑΕ για το λιμάνι του Πειραιά. Τα μικρομάγαζα στον Πειραιά, στα νησιά, δεν κλείνουν από τις απεργίες, αλλά από τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στην κρουαζιέρα.
Επομένως, πηγή του κακού είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα πλοία, στον τουρισμό, παντού. Οι εφοπλιστές, με την πλήρη απελευθέρωση που προωθείται, εξαπολύουν την τελική έφοδο στα ναυτεργατικά δικαιώματα, με τραγικές συνέπειες και για τους κατοίκους των νησιών, εργαζόμενους και μικρομεσαίους, και μ' αυτούς που ασχολούνται στον τουρισμό. Είναι μονόδρομος για όλους τους εργαζόμενους, σε κοινό μέτωπο με τους μικρούς ΕΒΕ, με την οργανωμένη πάλη τους, να διεκδικήσουν τη λαϊκή εξουσία που κάνει τα πλοία λαϊκή περιουσία, που θα κάνει τον τουρισμό, την ανάπαυση και τις διακοπές δικαίωμα για όλο το λαό και όχι επιχείρηση για το κέρδος των μεγαλοεπιχειρηματιών, που θα έχει πια στο επίκεντρο τη λαϊκή ευημερία. Αυτό θέλουν να αποφύγουν το κεφάλαιο, η κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και γι' αυτό καταφεύγουν σε μια άθλια, αλλά και μαζί σαθρή προπαγάνδα.

BlogOfBlogs είπε...

1ον ... Θα μπορούσες (φίλε μου) να γράψεις την προσωπική σου άποψη και όχι να αντιγράψεις την επίσημη θέση του ΚΚΕ γιατί αυτό σας κάνει να φαίνεστε ακόμη πιο αστείοι .

2ον ... Αφου σου αρέσει να χρησιμοποιείς λόγια άλλου (και χωρίς να δηλώνεις την πηγή...) πάρε την απάντησή σου εδώ ... http://blogingr.blogspot.com/2010/04/blog-post_6426.html

3ον ... Σε βρήηηηκκαααα .... http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/4/2010&id=12081&pageNo=4&direction=1
Αντε λοιπόν πολλά και αγωνιστικά ΓΕΙΑ

yannidakis είπε...

"καταχώρηση τσι μέρας" για την Πέμπτη σύμφωνα με την ομώνυμη λίστα του yannidakis live, η καταχώρηση σου τούτη.
Καληνωρίσματα :[

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο 1ος κύριος ακόμα ψάχνει την ανταπάντηση σε κάποιο άλλο ΚΚΕτζίδικο link...

Post Bottom Ad