Το κόλπο των “μετακλητών” που καταλήγουν μόνιμοι υπάλληλοι…. “ Μασκαρεμένοι διορισμοί”…. “Υποκλινόμαστε” για άλλη μια φορά στην εφευρετικότητα των πολιτικών μας!!!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Το κόλπο των “μετακλητών” που καταλήγουν μόνιμοι υπάλληλοι…. “ Μασκαρεμένοι διορισμοί”…. “Υποκλινόμαστε” για άλλη μια φορά στην εφευρετικότητα των πολιτικών μας!!!!!


«ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ» είναι οι συνεργάτες(“ημέτεροι”) που βάσει της νομοθεσίας προσλαμβάνονται από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, τους προέδρους των κομμάτων, τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της Βουλής κ.α
Με ειδικές ρυθμίσεις (όπως αυτή του Κου Σιούφα) οι μετακλητοί υποβάλλουν μια απλή αίτηση και μετατρέπονται σε μονίμους υπαλλήλους. Όταν συμβεί αυτό, έρχονται άλλοι «συνεργάτες» να καλύψουν τις κενές πια θέσεις μετακλητών. Με τη σειρά τους γίνονται και αυτοί μόνιμοι…..και η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται, με την απαραίτητη διακομματική ανοχή και σιωπή. Κατά καιρούς έχει αποκαλυφθεί ότι γόνοι ή σύζυγοι πολιτικών έκαναν χρήση του δικαιώματος και έγιναν μόνιμοι υπάλληλοι.
Στη Βουλή τώρα η τακτοποίηση των χρωστούμενων της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή οι
περίφημες 230 προσλήψεις της «ρύθμισης Σιούφα», ολοκληρώνεται σταδιακά και μάλιστα μετά το Πάσχα παρατηρείται μεγάλη "κίνηση".
Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι οι προσλήψεις στη Βουλή θα γίνονται εφεξής μέσω ΑΣΕΠ και ότι θα αλλάξει το καθεστώς των μετακλητών, τουλάχιστον στη Βουλή που ως γνωστό λειτουργεί ως “κράτος εν κράτει”, αφού έχει δικό της καθεστώς στις προσλήψεις, στη μισθοδοσία και στο ασφαλιστικό!!!
Μέχρι στιγμής πάντως το έχει αφήσει ανέγγιχτο, καθώς κατά το τελευταίο εξάμηνο προσλήφθηκαν περίπου 100 μετακλητοί, οι οποίοι και βάσιμα ευελπιστούν να γίνουν με τη σειρά τους μόνιμοι πολύ σύντομα….
Υπόψη βέβαια πως ο συγκεκριμένος τρόπος πρόσληψης έχει ισχύ και εφαρμόζεται σ’ όλα τα υπουργεία, ώστε να μη μένει παραπονεμένος κανένας υπουργός και υφυπουργός…..

Επεξεργασία στοιχείων από την εφημερίδα “Κεφάλαιο” της 8 Μαΐου 2010.

Υ.Γ : “Μην ακούς τι λένε, βλέπε τι κάνουν”….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad