“Προφητική Επιστολή Αγανακτισμένου Πατέρα” στον Πρώην Υπουργό Παιδείας Κο Σπηλιωτόπουλο Άρη, την εποχή της αλαζονείας…. - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

“Προφητική Επιστολή Αγανακτισμένου Πατέρα” στον Πρώην Υπουργό Παιδείας Κο Σπηλιωτόπουλο Άρη, την εποχή της αλαζονείας….

Με αφορμή την ομοβροντία καταγγελιών και διερευνούμενων σκανδάλων για τα έργα και ημέρες του αξιότιμου Κου Άρη (βλέπε ενδεικτικά:

http://www.thermopilai.org/content/ares-speliotopoulos-agoraze-mezonetes-alla-oi-katatheseis-tou-auxanontan

http://edo-makedonia.pblogs.gr/2010/05/arhs-sphliwtopoylos-mezoneta-1-500-000-efrw-sto-kolwnaki.html

http://www.inews.gr/89/psachnetai-o-aris-gia-ta-timologia.htm

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=517

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_5935.html


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=68021
 σας παραθέτουμε δύο κυριολεκτικά προφητικές και αναπάντητες επιστολές, που στάλθηκαν με e-mail προσωπικά στον πρώην Υπουργό, από αγανακτισμένο πατέρα ……και προμήνυαν το άδοξο τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας....
Αγνόησες, δυστυχώς Κε Άρη μας, μια σοφή Κρητική παροιμία : "Να χαιρετάς τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι' αυτοί όταν ξεπεζέψεις..." Αυτή σου η παράλειψη προδιαγράφει και το  μέλλον σου!!!!
Ακολουθούν οι επιστολές:


2η Επιστολή: 21 Οκτ 2009 (Λίγο μετά την πανωλεθρία των εκλογών και τις προετοιμασίες για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα της Ν.Δ.
Κε Σπηλιωτόπουλε… λυπάμαι ειλικρινά για την απαξιωτική σας στάση σχετικά με το θέμα που σας έθιξα με e-mail στις 26 Σεπ 2009 (19:33), παρόλο που αναδείχθηκε στην επικαιρότητα με εντυπωσιακό τρόπο (βλέπε zougla της 13 Οκτ 2009).
Είναι προφανές ότι στην παρούσα περίοδο ασχολείστε με «μείζονα» θέματα, όπως η ανάδειξη του προσωπικού σας profile για τη μελλοντική διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος.
Μόνο που φοβούμαι  ότι μέχρι τότε κινδυνεύετε να  εκπροσωπείτε μόνο τον εαυτό σας, ίσως και μερικούς συγγενείς και φίλους!!!
Συνεχίζετε να σφυρίζετε αδιάφορα στο θυμό και την αγανάκτηση όλων ημών των παλαιών ψηφοφόρων της ΝΔ που εσείς και οι όμοιοί σας με πράξεις και παραλείψεις εκδιώξατε από το κόμμα, αγνοώντας τις προτροπές του τέως αρχηγού μας για σεμνότητα-ταπεινότητα και επανίδρυση του Κράτους.

Αντί αυτού ιδρύθηκαν ομάδες και ομαδούλες εξυπηρετώντας συμφέροντα της παρέας και της ευρύτερης οικογένειας.
Δείγμα αποτελεί και το περιεχόμενο του παρακάτω link: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=69255&cid=4
Σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο του πρώην Υπουργείου σας.
«Αιδώς Αργείοι»!!!!....
Υ.Γ: Για διευκόλυνσή σας αποστέλλω εκ νέου το περιεχόμενο του e-mail της 26ης Σεπ 2009 και ευελπιστώ σε μια ειλικρινή και μόνο απάντησή σας, που δε θα υποτιμά τη νοημοσύνη μου.
                            Λ. Σ


1η Επιστολή: 26 Σεπ 2009 (Λίγο πριν τις Εθνικές Εκλογές της 4 Οκτ 2009)
Κε Σπηλιωτόπουλε….
Με αφορμή την παρακάτω επιστολή που διάβασα στο site του alfavita.gr σχετικά με τα καυτά προβλήματα του κλάδου των Πληροφορικών, εκφράζω την ιερή αγανάκτηση μου για τα “έργα” και τις παραλείψεις όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων που απαξιώνουν συνειδητά ή μη τον αγώνα για αναβάθμιση της Πληροφορικής στα Σχολεία όλης της Χώρας.

Κε Σπηλιωτόπουλε, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι λοιποί απόφοιτοι σχολών Πληροφορικής ΠΕ19 & ΠΕ20, πλην των προνομιούχων του συγκεκριμένου τμήματος ΔΤΨΣ, είναι πρόβατα επί σφαγή;
Κε Σπηλιωτόπουλε, γιατί υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας;
Κε Σπηλιωτόπουλε, γιατί ασχολείστε με τις απαιτήσεις των ολίγων και όχι με τα προβλήματα των πολλών;
Κε Σπηλιωτόπουλε, έλεος!! Επιτέλους αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι θετικό για τον κλάδο των Πληροφορικών τουλάχιστον μην τον πετροβολάτε περαιτέρω!! Μην προβαίνετε άδικα σε διακρίσεις που θα σας ακολουθούν ισοβίως!!
Κε Σπηλιωτόπουλε, έτσι αντιλαμβάνεσθε τον διάλογο και την κοινωνική συναίνεση που επικαλείστε στο επίσημο site σας;
Αυτή είναι η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία που επαγγέλλεσθε;
Κε Σπηλιωτόπουλε, ειλικρινά θα χαρώ ιδιαίτερα να έχω το σχόλιο σας για το εν λόγω θέμα, τόσο το προσωπικό όσο και το κομματικό, άλλωστε οι μέρες είναι «πονηρές» και ως Δημόσιο πρόσωπο που είστε  επιβάλλεται να γνωρίζουμε τις σκέψεις και απόψεις σας.
Υ.Γ :
Κε Σπηλιωτόπουλε, θλίβομαι βαθύτατα όταν αναλογίζομαι ότι το κόμμα που αγάπησα, πίστεψα και υποστήριξα ανελλιπώς επί δεκαετίες τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου διέψευσε τόσο οικτρά την εμπιστοσύνη και τα όνειρά μας.
Πως αλήθεια θα μπορούσα να νοιώθω διαφορετικά όταν μέσα στο ίδιο μου το σπίτι γίνομαι καθημερινά μάρτυρας της ψυχικής καταρράκωσης ενός 26χρονου νέου Πτυχιούχου, με Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και ξένες γλώσσες να αναζητά μάταια ελπίδα στο μίζερο και αδιέξοδο δρόμο της ανεργίας και της υποαπασχόλησης;  (Κατά σύμπτωση Κε Σπηλιωτόπουλε ο νέος αυτός είναι του κλάδου της Πληροφορικής)

                                         Λ. Σ
      
Επιστολή προς Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ: Πάρτε θέση για τα θέματα
των Πληροφορικών


του Αλέξανδρου Ρονιώτη

Καλησπέρα σας,

Ως απόφοιτοι Πληροφορικής θα θέλαμε να γνωρίζουμε τις ακριβείς θέσεις του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα που αφορούν την Διδασκαλία Πληροφορικής στην Ελλάδα, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν άμεσα οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι ΠΕ19 και ΠΕ20, πριν τις εκλογές.

Στο Νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ, λίγο πριν προκηρυχθούν εκλογές, ψηφίστηκε από το ΥΠΕΠΘ τροπολογία, με την οποία αναγνωρίζεται παιδαγωγική επάρκεια στους αποφοίτους του τμήματος "Διδακτικής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων". Αυτό σημαίνει: Όλοι οι απόφοιτοι του τμήματος αυτού με μία έστω ώρα προϋπηρεσίας περνούν στον ενιαίο πίνακα διορισμών - αναπληρωτών κτλ πάνω από όλους όσους δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια, παρόλο που ο νέος οδηγός (από 16-12-08) του τμήματος ΔΤΨΣ πλέον έχει 2-3 παιδαγωγικά (όπως και όλες οι Σχολές Πληρ/κής) Αυτό αδικεί κατάφωρα 5000 Πληροφορικούς από άλλες σχολές.  Το ΥΠΕΠΘ πρέπει να αναιρέσει αμέσως αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε  χιλιάδες ωρομισθίους και αναπληρωτές, οι οποίοι ενώ έχουν συγκεντρώσει μόρια, δεν θα μπορέσουν να προηγηθούν των αποφοίτων ΔΤΨΣ με μηδέν μόρια και θα δουν το όνειρο της δημόσιας εκπαίδευσης να εξανεμίζεται.

Επίσης, στη Β-βάθμια εκπαίδευση ακόμη διδάσκουν Πληροφορική εκπαιδευτικοί με άσχετο Πτυχίο. Αυτοί πρέπει άμεσα να μεταταχθούν στο κλάδο τους, αν θέλετε να προωθήσετε, όπως έχετε πει κατ εξακολούθηση, την Πληροφορική στα Σχολεία.

Στα Δημοτικά διδάσκουν Πληροφορικοί, οι οποίοι είναι ωρομίσθιοι. Πλέον, οι θέσεις είναι διαρκούς ανάγκης, άρα δεν δικαιολογείται η μη στελέχωση της Α-Βάθμιας εκπ/σης με μόνιμους Πληροφορικούς.

Στα ΕΠΑΛ με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν διδάσκουν μαθήματα Πληρ/κής και Επικοινωνιών οι ΠΛηροφορικοί, κάτι που είναι εντελώς παράλογο. Παλεύουμε καιρό για την δικαίωση μας.

Φροντιστήρια πιστοποίησης γνώσης Πληρ/κής μπορεί να ανοίξει οποιοσδήποτε θέλει.

Σας παρακαλώ να μας απαντήσετε με σαφήνεια στ παρακάτω ερωτήματα, ώστε να ενημερωθούν άμεσα οι 5000 συνάδελφοι και η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ).
1.    Θα καταργήσει το ΠΑΣΟΚ την Παιδαγωγική Επάρκεια για το ΔΤΨΣ, μέχρι να γίνει καθορισμός των Καθηγητικών Σχολών;
2.    Θα γίνουν μετατάξεις των εκπαιδευτικών που διδάσκουν ακόμη Πληροφορική στα σχολεία και το βασικό τους πτυχίο δεν είναι Πληροφορική (Φιλόλογοι, Δικηγόροι, Γεωλόγοι, Φυσικοί, Μαθηματικοί κλπ) στους κλάδους τους;
3.    Θα γίνουν διορισμοί Πληροφορικών στα Δημοτικά, για να καλύψουν τις θέσεις πάγιας και διαρκούς ανάγκης που έχουν προκύψει με τα ολοήμερα και παρόλα αυτά διδάσκουν εκεί ακόμη ωρομίσθιοι;
4.    Θα επαναφέρετε την διδασκαλία μαθημάτων Πληρ/κής και Τηλ/νιών στα ΕΠΑΛ, σε καθηγητές Πληρ/κής;
5.    Θα αλλάξετε το παράλογο καθεστώς που δίνει δικαίωμα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ανοίξει φροντιστήριο πιστοποίησης Υπολογιστών στην Ελλάδα;
Οι ερωτήσεις είναι φτιαγμένες για να μπορούν να απαντηθούν με ΝΑΙ ή ΟΧΙ, κι όχι με ΙΣΩΣ. Η απάντηση σας στα θέματα μας, παρακαλούμε να είναι σαφής, διότι θα διανεμηθεί σε 5000 άτομα που πρέπει να γνωρίζουν τις καθαρές θέσεις σας για τους Πληροφορικούς.
 Εδώ (http://pe19pe20.blogspot.com/2009/08/66323-7-2009_24.html) μπορείτε να διαβάσετε υπόμνημα που καταθέσαμε ως Πληροφορικοί ΠΕ19 και ΠΕ20 προς όλους τους Βουλευτές, το ΥΠΕΠΘ, κλπ, το οποίο συνυπογράφει η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος για το θέμα των καθηγητικών σχολών, καθώς και το Δελτίο Τύπου της ΕΠΕ για το ίδιο θέμα

Αλέξανδρος Ρονιώτης
Εκπρόσωπος Αποφοίτων Πληρ/κής ΠΕ19-20 για το δικαστικό αγώνα
κατά της τροπολογίας 663/23-7-09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad