“ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ” ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΜΑΤΑΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ….. - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

“ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ” ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΜΑΤΑΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ…..

Δώστε επιτέλους κύριοι πολιτικοί προοπτική, όραμα, ελπίδα, δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία στον ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη και να είστε σίγουροι πως σταδιακά θα αποκατασταθεί και το μείζον οικονομικό πρόβλημα της χώρας….Ιδού ορισμένες ενδεικτικές περιπτώσεις, που απαιτείται άμεση παρέμβαση….(1) Δέσμευση της κυβέρνησης ότι στις επόμενες εκλογές η Βουλή θα απαρτίζεται από 200 βουλευτές, τα είδαμε τα χαΐρια των τριακοσίων ( για όποιον δε γνωρίζει, το Σύνταγμα προβλέπει ότι η Βουλή απαρτίζεται με όχι λιγότερους από 200 και όχι περισσότερους από 300). Για έναν περίεργο λόγο αποφασίσθηκε η λειτουργία της με το μέγιστο αριθμό)

(2) Κατάργηση του δικαιώματος του «εκλέγεσθαι» από το 25ο έτος και ψήφιση νόμου για μεγαλύτερη ηλικία (έστω 35), με την προϋπόθεση ότι ο/η υποψήφιος θα έχει εργασθεί αποδεδειγμένα (ένσημα κλπ) για κάποιο χρονικό διάστημα (το αφήνω πάνω σας αλλά θα προτιμούσα πάνω από 5 χρόνια) για να έχουν νιώσει στο πετσί τους την αγωνία του εργαζομένου και να σκέφτονται δύο φορές προτού νομοθετήσουν. Έτσι θα αποτραπούν και φαινόμενα νέων αστέρων του κομματικού σωλήνα που μοναδικό τους προσόν είναι το παπατζηλίκι.
Επιτέλους πρέπει να εκλείψει η νοοτροπία και η δυνατότητα του κάθε αιώνιου φοιτητή που μετά από δεκαετή υπηρέτηση ως μέλος κομματικής παράταξης στο πανεπιστήμιο και ανάλογα με το πόσες αφίσες έχει κολλήσει για να βοηθήσει το κόμμα, μεταπηδά στο βουλευτικό αξίωμα με τις ευχές και ευλογίες του κομματάρχη σπόνσορα, για να νομοθετήσει για τη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου.

(3) Άμεση κατάργηση των 2 από τα 3 δημόσια κανάλια και μετάταξη των πλεοναζόντων κηφήνων σε θέσεις του δημοσίου τομέα,  που έχουν ανάγκη προσωπικού (με το μισθό βέβαια του κανονικού δημοσίου υπαλλήλου και όχι με μισθό 200.000 και 300.000 ευρώ, τόσο  για τους μεταταγέντες, όσο και για τους παραμένοντες).

(4) Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας(Ο.Δ.ΔΗ.Π). Δεν είναι δυνατόν να έχουμε σκεφθεί για την ύπαρξη και λειτουργία Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους(Ο.Δ.ΔΗ.Χ) και να αγνοούμε ως χώρα την δυνατότητα αξιοποίησης της περιουσίας μας. Το δημόσιο αποδεδειγμένα δε γνωρίζει τον αριθμό των υπαλλήλων που «απασχολεί», πόσο μάλλον αγνοεί την ίδια του την περιουσία.

(5) Διακοπή των προκλητικών πλασματικών υπερωριών, των εικονικών οδοιπορικών και των αδικαιολόγητων αποζημιώσεων επιτροπών, σ’ όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα, ανταμείβοντας και μόνο τη θεσμοθετημένη και μετρήσιμη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα. Το όνειδος της λεηλάτησης του δημοσίου χρήματος από τους ίδιους τους “φύλακές” του  επιτέλους πρέπει να λάβει τέλος.


(6)  Απόλυση (και μόνο) των πλεοναζόντων υπαλλήλων της Βουλής που όλοι γνωρίζουν τις άθλιες μεθοδεύσεις πρόσληψης και αμοιβής τους. Αποτελεί σύμβολο και κορωνίδα της πολιτικής διαφθοράς, ατιμωρησίας, προκλητικότητας και  αναλγησίας και πρέπει οπωσδήποτε να γκρεμισθεί.
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι κατά βάση οικονομικό. Κυρίαρχο ρόλο στην κατάντια μας έχει η ατιμωρησία, η υποκρισία, ο οχαδελφισμός και η αναξιοκρατία. Όταν και στο βαθμό που δοθεί ηχηρή απάντηση στις προκλήσεις αυτές από την Ελληνική κοινωνία, να είστε σίγουροι ότι κατ' αναλογία θα καλυτερεύει και το μείζον επί του παρόντος οικονομικό πρόβλημα.
Κοινή απαίτηση με μια φωνή όλου του Ελληνικού λαού πρέπει να είναι σήμερα η παραδειγματική τιμωρία των επίορκων πολιτικών που ξεγύμνωσαν τη χώρα από τα πλούτη της αλλά και τις ηθικές της αξίες. Να είστε σίγουροι ότι οι τύποι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Από μας εξαρτάται τι πίεση θα ασκήσουμε στην τωρινή κυβέρνηση για να τους αποκαλύψει και επίσημα, γιατί στην πραγματικότητα όλοι μας τους γνωρίζουμε.
Τιμωρία τώρα, διαπόμπευση τώρα, φυλακή τώρα!!! Επιτέλους όχι άλλες παπαρολογίες, μόνο έτσι μπορεί να πεισθεί ο λαός να υπομένει τη βαρβαρότητα των μέτρων που του επιβάλλονται.

(7) Επίσπευση στην απόδοση δικαιοσύνης. Από 450 σημαντικές υποθέσεις εις βάρος επίορκων κρατικών λειτουργών για χρηματισμό, διαφθορά και παράνομες δραστηριότητες φοροδιαφυγής ούτε μία τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχει εκκαθαριστεί δικαστικά. Τα πρωτοφανή αυτά στοιχεία, που έχει συλξει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αφενός δείχνουν ότι ουσιαστικά έχει εγκαθιδρυθεί καθεστώς ατιμωρησίας για τους επίορκους υπαλλήλους και αφετέρου εντείνουν τη δυσπιστία της κοινής γνώμης έναντι της αποτελεσματικότητας των ελεγκτικών μηχανισμών. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ότι «η βραδύτητα της Δικαιοσύνης δυστυχώς έχει φθάσει σε τέτοια κατάσταση, ώστε να ακυρώνει το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών».

Οι εκκρεμούσες υποθέσεις αφορούν εφόρους, υπαλλήλους πολεοδομικών γραφείων, ιατρούς του ΕΣΥ και δημοσίους υπαλλήλους, για τους οποίους ο έλεγχος απέδειξε τη συμμετοχή τους σε παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο, όσοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για κακούργημα ή για πλημμέλημα είτε ακόμη δεν έχουν καν δικαστεί είτε κρίθηκαν σε πρώτο βαθμό, αλλά η υπόθεσή τους δεν έχει τελεσιδικήσει.
Dr.Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad