“Αστείρευτη ευρηματικότητα φοροφυγάδων”….. - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

“Αστείρευτη ευρηματικότητα φοροφυγάδων”…..

“Άλλα κόλπα” πραγματικά  σκαρφίζονται οι φοροφυγάδες για να κρύψουν από την εφορία τεράστιες βίλες, τζιπ και πολυτελέστατα σκάφη.
Οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις φέρεται να έχουν πάρει μπρος και αποκαλύπτουν προκλητικές ιστορίες φοροαποφυγής, που δείχνουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες με ποιο τρόπο οι επιτήδειοι καταφέρνουν να ξεφεύγουν από την τσιμπίδα της εφορίας.

Συγκεκριμένα λοιπόν επιχειρηματίας,
χονδρέμπορος πατάτας,  εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του μια τεράστια βίλα, στη Μύκονο 500 τ.μ. Η βίλα όπως είναι “φυσικό” δεν είναι στο όνομα του, αλλά  ανήκει σε off shore εταιρεία, με έδρα τα νησιά Κέιμαν. Όταν μάλιστα δεν τη χρησιμοποιεί ο ίδιος, την υπεκμισθώνει σε διασημότητες, για να έχει έξτρα εισοδήματα. Ο συγκεκριμένος χονδρέμπορος, προκλητικά, δηλώνει εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο που είναι 12.000 ευρώ.

Κάποιος άλλος, εφοπλιστής στην Σαντορίνη,  βάφτισε ως αγροτικό όχημα το ακριβό του τζιπ 5.200 κυβικών,  το πέρασε σε μια άλλη off shore εταιρεία, ενώ το πολυάριθμο προσωπικό που απασχολεί στην βίλα του εμφανίζεται ως υπαλληλικό προσωπικό καθαριότητας στην ίδια off shore εταιρεία.

Υ.Γ: Κουρασθήκαμε πια κύριοι του Υπ. Οικονομικών  με τα επικοινωνιακά σας τερτίπια. Πείτε μας επιτέλους ποιούς πιάσατε με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις και κυρίως πόσα εισπράξατε, αν βέβαια γίνει κάποτε αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναφωνήσουμε “αυτα-πατάτες”…..
Dr.Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad