“Δεν αντιδρά σε κανένα ερέθισμα πλέον το Χρηματιστήριο” Ο ασθενής απεβίωσε….. - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

“Δεν αντιδρά σε κανένα ερέθισμα πλέον το Χρηματιστήριο” Ο ασθενής απεβίωσε…..


Εβδομαδιαία πτώση 1,57% εν μέσω παγκόσμιας 3ήμερης ευφορίας….
Απογοήτευση προκαλεί η βαρέως πάσχουσα  εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, που έκλεισε ασθμαίνοντας στις 1.570,22 μονάδες. Οι 1.600 μονάδες του Γενικού δείκτη αποτελούν  ανυπέρβλητο εμπόδιο. Για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα επιχειρήθηκε η διάσπαση των επιπέδων αυτών και κατέστη ανέφικτο.
 Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο τριήμερο
είχαμε μια καλύτερη συμπεριφορά του ευρώ που δείχνει να σταθεροποιείται στο 1,233 δολάρια και τα spreads του ευρωπαϊκού νότου να δείχνουν διαθέσεις διόρθωσης, εν τούτοις το Ελληνικό Χρηματιστήριο απέδειξε πως δε διαθέτει πλέον αντανακλαστικά αντίδρασης και οδηγείται εκ του ασφαλούς στα τάρταρα!!!
Ούτε καν η χθεσινή εκτίναξη του Dow Jones μας άγγιξε, ούτε η τριήμερη ευφορία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μας συγκίνησε…Δε βλέπω τι άλλο θετικό θα μπορούσε να προκύψει σε βραχυχρόνιο ορίζοντα για να τσιγκλίσει τη διάθεση των αγοραστών,  που απέχουν συστηματικά και συνειδητοποιημένα…
Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά αφού από τις 19 Απριλίου 2010 στο άρθρο μας με τίτλο: “Το τίναγμα της ψόφιας γάτας, σύντομα στο cine του Χ.Α.Α” αναφερθήκαμε στις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον του Ελληνικού Χρηματιστηρίου:  http://blogingr.blogspot.com/2010/04/cine.html
Πραγματικά η δικαίωσή μας ήταν πανηγυρική, αφού το τίναγμα  επιβεβαιώθηκε πολύ σύντομα στις 10 Μαΐου 2010, με τη θεαματική εκτίναξη της γάτας(Χ.Α.Α) στο απίστευτο ποσοστό 9,13% και το Γ.Δ στις 1.779,30 μονάδες.
Έκτοτε η καρδιά της γάτας έπαψε να κτυπά……απλά ψόφησε !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad