"Ηλεκτρονική παρακολούθηση επιχειρηματιών και πελατών για τον έλεγχο των αποδείξεων προωθεί το ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ". - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

"Ηλεκτρονική παρακολούθηση επιχειρηματιών και πελατών για τον έλεγχο των αποδείξεων προωθεί το ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ".

Ατομική κάρτα με bar code προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σε κάθε φορολογούμενο για να περνά τις αποδείξεις από τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.
Με τον τρόπο αυτό υπολογίζουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα περιοριστεί η ο φοροδιαφυγή, ενώ 5,5 εκατ. φορολογούμενοι θα απαλλαγούν από την χαρτούρα του
όγκου των αποδείξεων (σ.σ. από φέτος έχουν συνδεθεί με το ύψος του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ).
Οι αποδείξεις που θα δηλώνουν (ηλεκτρονικά από του χρόνου) οι φορολογούμενοι θα διασταυρώνονται με τις αντίστοιχες αποδείξεις που έχουν κόψει οι επιχειρηματίες -ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να εντοπιστούν τυχόν περιπτώσεις πλαστών στοιχείων ή αποδείξεων, που αποσκοπούν στη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος και του τελικού φόρου πληρωμής.
Η χρήση bar code είναι μία από τις ενέργειες που εξετάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για την καλύτερη μέθοδο αποστολής των στοιχείων των αποδείξεων στην εφορία. Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες .
Κάθε φορολογούμενος μελετάται να προμηθευτεί την κάρτα από το υπουργείο Οικονομικών, την οποία και θα επιδεικνύει σε κάθε κατάστημα ή οποιoδήποτε επιχειρηματία ή ελεύθερο επαγγελματία του παρέχει την υπηρεσία ή του πουλάει το προϊόν, για να περνάει σ’ αυτή την απόδειξη. Η κάρτα αυτή δε θα έχει καμία σχέση με τον τρόπο πληρωμής. Από την κάρτα αυτή θα αντλεί το υπουργείο όλες τις αποδείξεις αγοράς κάθε φορολογούμενου σε ετήσια βάση..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι εκει καποια απατεωνια θα βρουν να κανουν!
Για τους Ελληνες μιλαμε!!!

Post Bottom Ad