"Κουμπάρος καίει τον κουμπάρο”….. Τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη ξεμπροστιάζει ο κουμπάρος του, σχετικά με τις μίζες της Siemens - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

"Κουμπάρος καίει τον κουμπάρο”….. Τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη ξεμπροστιάζει ο κουμπάρος του, σχετικά με τις μίζες της Siemens

Καίει τον πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη,  ο επιχειρηματίας κ. Γ. Τσουγκράνης, ο οποίος καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση, ανέφερε πως ο κ. Μαντέλης που ως υπουργός Μεταφορών υπέγραψε από πλευράς ελληνικού Δημοσίου την προγραμματική συμφωνία 8002 με την Siemens, για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ το 1997, ζήτησε από τον ίδιο που ήταν φίλος και κουμπάρος του να ανοίξει ένα λογαριασμό στο εξωτερικό προκειμένου να πάρει ανωνύμως
χορηγίες από πολιτικούς φίλους του.
Ο κ. Τσουγκράνης καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της SIΕMENS παραδέχθηκε ότι ο λογαριασμός με τον κωδικό AROKOS
ανήκει σε εκείνον και πως πράγματι μέσω αυτού του λογαριασμού διακινηθήκαν το 1998, 200.000 γερμανικά μάρκα προερχόμενα από τη SIΕMENS.
Ανέφερε επίσης ότι τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν για εκλογικές δαπάνες αλλά για ιδιωτικές δαπάνες, όπως πληρωμή διδάκτρων στο εξωτερικό και ότι το 2007 ο ίδιος έκλεισε το λογαριασμό επιστρέφοντας τα χρήματα στον κ. Μαντέλη.
Βέβαια το αδίκημα έχει παραγραφεί και η ομολογία του κ. Μαντέλη είναι εκ του ασφαλούς,  αφού δεν πολιτεύεται πια και δεν πρόκειται να τιμωρηθεί.
Ο Τάσος Μαντέλης έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια την Ελλάδα και θα επιστρέψει στο Αζερμπαϊτζάν όπου ζει και εργάζεται μόνιμα!!!


Σημειώνεται επίσης ότι τα δυο πολιτικά πρόσωπα που έχουν αναγκαστεί να ομολογήσουν ότι ενεπλάκησαν στο πάρε δώσε των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της Siemens, δηλαδή οι κύριοι Μαντέλης και Τσουκάτος, ήταν  από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη.

Με το που τελειώνει την κατάθεση του ο Τάσος Μαντέλης στην εξεταστική επιτροπή θα φύγει να πάει στο Αζερμπαϊτζάν όπου ζει μόνιμα και κάνει τις δουλειές του!!!
Θα τον αφήσουν πράγματι να φύγει;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad