“Τρύπιος ο πάτος του Χρηματιστηρίου” !!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

“Τρύπιος ο πάτος του Χρηματιστηρίου” !!!

Επιτέλους θα τελειώσει κάποτε το μαρτύριο των άτυχων επενδυτών που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στη δίνη του χρηματιστηριακού τυφώνα;
Η περίπτωση να προκύψουν πρόωρα θετικά στοιχεία για την Ελληνική οικονομία πριν από τη λήξη του Α’ εξαμήνου είναι σχεδόν μηδενική.
Συνεπώς το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχισθεί η διολίσθηση και να  ολοκληρωθεί η φάση αυτή στις 1250 με 1300 μονάδες, μέσα στο προσεχές δίμηνο το αργότερο. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να δούμε την Εθνική
Τράπεζα στα 8-8,5 ευρώ, την ALPHA στα 3,50 - 3,70 ευρώ και την EUROBANK στα 3 – 3,20 ευρώ….
Κατόπιν ανοίγει μια νέα φάση που έχει απαρχή το τέλος Ιουλίου, οπότε  θα αξιολογηθεί η Ελλάδα από το ΔΝΤ και την ΕΕ και αν περάσει τις εξετάσεις και δοθεί το πράσινο φως για εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας τότε πράγματι θα έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση στις  1250 με 1300 μονάδες.
Αν βέβαια η κατάσταση δεν βελτιωθεί στην οικονομία και πόσο μάλλον αν υπάρξουν σημάδια επιδείνωσης τότε οι 1250 με 1300 μονάδες δε θα αποτελούν το τέλος της διόρθωσης του ΧΑ, το χρηματιστήριο θα υποχωρήσει ακόμη χαμηλότερα.
Πόσο χαμηλότερα δε θα έχει και μεγάλη σημασία,  γιατί αν η κατάσταση στην οικονομία παρεκτραπεί  όλοι θα ασχολούνται με πολύ σοβαρότερα θέματα.
Dr.Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad