“ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ” : Σύγχρονη Ηρωίδα !!!! “Η αγέρωχη δασκάλα των Ελλήνων Πομάκων” - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

“ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ” : Σύγχρονη Ηρωίδα !!!! “Η αγέρωχη δασκάλα των Ελλήνων Πομάκων”


Διαβάστε παρακάτω πως προλόγισε το χθεσινό αφιέρωμα του “Αθέατου κόσμου” στην ηρωική δασκάλα του Μ. Δερείου Χαρά Νικοπούλου, ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας, μέσα από το blog του pyles.tv  
Το Ελληνικό κράτος και το Υπουργείο Παιδείας ανύπαρκτα αφήνουν την Θράκη στο έλεος του τουρκικού προξενείου. Τώρα γίνεται πλέον αντιληπτό γιατί έβγαλαν το "Εθνικής" από το Υπουργείο Παιδείας. Σύντομα θα επανέλθουμε για το περιεχόμενο της χθεσινής εκπομπής.
Προς το παρόν δείτε στο παρακάτω video, το τι είπε η ηρωική Χαρά στις 14 Απριλίου 2010, σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν της από τη Νομαρχία Θεσ/νικης  και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.
Παρατηρήστε το αγέρωχο και περήφανο βλέμμα της δασκάλας….Δε σας κρύβω πως έχω μείνει εμβρόντητος με το θάρρος της….Ακόμη δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυα στα μάτια μου…
Τιμή και δόξα στην ηρωική δασκάλα!!!!

Η Χαρά Νικοπούλου, είναι δασκάλα. Όταν τη σχολική χρονιά 2004 – 2005, ενημερώθηκε για τον διορισμό της σε ένα Πομακοχώρι, στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου, ένιωσε χαρά!
Το απομακρυσμένο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Θράκης, σε ένα χωριό με υψόμετρο 600 μέτρων που κατοικείται μόνο από μουσουλμάνους Πομάκους, αποτελούσε για τη Χαρά,  την μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορούσε να πάρει μια εκπαιδευτικός!
Σημαντική "λεπτομέρεια": η Χαρά Νικοπούλου, είναι κόρη του τ. προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Νικόπουλου! Θεωρητικώς, είχε όλες τις "άκρες" που χρειαζόταν για να αποφύγει μια "δυσμενή" για τους περισσότερους συναδέλφους της, μετάθεση! Κι όμως, δεν το έκανε!
Οπως δεν έκανε το "αυτονόητο" για πολλούς, δηλαδή να επιλέξει ως τόπο κατοικίας της κάποια κοντινή πόλη στην οποία να διαμένουν και χριστιανοί. Αντιθέτως  προτίμησε να μείνει με τον σύζυγό της στο χωριό που διδάσκει, για να είναι κοντά στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριές της.
Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο Μέγα Δέρειο, αγκάλιασε με αγάπη όχι μόνο τους ελάχιστους χριστιανούς, αλλά  και όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής. Εκτός των καθημερινών μαθημάτων του σχολείου, η Χαρά παρέδιδε δωρεάν μαθήματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολία στην ελληνική γλώσσα. Οι μαθητές της κυριολεκτικά την λάτρεψαν.
Όχι όμως και οι "γνωστοί άγνωστοι αρμόδιοι"!  Πολύ σύντομα άρχισε ο πόλεμος και η κατασυκοφάντηση της Ελληνίδας δασκάλας, με ένα και μοναδικό στόχο: να σηκωθεί να φύγει από το χωριό! Αποκορύφωμα της ανανδρίας, ο ξυλοδαρμός της γυναίκας μέσα στην άγρια νύχτα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί να τοποθετήσει νάρθηκα στο χέρι της!
Καμία "φιλελεύθερη", "προοδευτική", "αντιρατσιστική" οργάνωση δεν διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός! Οι υπερασπιστές των "μειονοτήτων", των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", των "αγανακτισμένων κουκουλοφόρων", "παρέλειψαν" να βγάλουν πύρινους λόγους για τον ξυλοδαρμό αυτής της γυναίκας! Κι όχι μόνο αυτό! Όποιος τολμάει από τότε να θίξει το ζήτημα, στοχοποιείται αυτομάτως ως "εθνικιστής"!
Καιρός τώρα, ζητάω από την κ.Νικοπούλου να μου δώσει μία συνέντευξη. Η απάντησή της πάντα η ίδια "κ. Χαρδαβέλλα, το Υπουργείο Παιδείας και η κ. Δραγώνα, μου απαγορεύουν να μιλήσω!".  Μέχρι που την προηγούμενη Τρίτη 25 Μαΐου, δεν άντεξε να ακούει άλλο τα ψέματα και τις συκοφαντίες που εξαπέλυσαν εναντίον της οι "αρμόδιοι", μέσα από την εκπομπή "Αθέατος Κόσμος". Όσοι παρακολούθησαν την τηλεφωνική της παρέμβαση, καθηλώθηκαν!
Την επόμενη ημέρα το πρωί, πήρα το αεροπλάνο για Αλεξανδρούπολη! Και έκανα μαζί της ίσως την πιο συγκλονιστική συνέντευξη της δημοσιογραφικής μου καριέρας! Απόψε το βράδυ, στις 22.45, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την εξομολόγηση ψυχής της γυναίκας αυτής.
Μια παράκληση μόνο : όποιος θεωρεί εθνικισμό, το να ακούγεται η φωνή μιας Ελληνίδας δασκάλας που ξυλοκοπήθηκε μέσα στην ίδια της τη χώρα, γιατί τόλμησε να προσφέρει αφιλοκερδώς, αγάπη και γνώσεις σε μικρά παιδιά ή γιατί έκανε το "έγκλημα" να καλλιεργήσει την εθνική τους συνείδηση, τον παρακαλώ θερμά να ΜΗΝ παρακολουθήσει απόψε τον "Αθέατο Κόσμο". Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν άφθονες "προοδευτικές" εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, που μάχονται για τις "ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα" των μειονοτήτων. Ας δει αυτές!!!!
Κώστας Χαρδαβέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad