"Αποδείξεις από 1η Ιουλίου τα ταξί" - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

"Αποδείξεις από 1η Ιουλίου τα ταξί"

Υποχρεωτικά θα εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών οι εκμεταλλευτές ταξί από 1 Ιουλίου 2010 ενώ θα τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων.

Αυτό προβλέπει αναλυτική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών με την οποία παρέχει διευκρινήσεις για το τρόπο εφαρμογής του νέου τρόπου φορολόγησης τους.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο υποχρέωση των εκμεταλλευτών ταξί από 1/7/2010 είναι να διατηρεί
βιβλίο εσόδων - εξόδων και να εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με την χρήση φορολογικού μηχανισμού που θα είναι ενσωματωμένος ή θα συνδέεται με το ταξίμετρο.
Με εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι εάν ο εκμεταλλευτής ταξί δεν ασκεί άλλη δραστηριότητα και έτσι δεν τηρεί βιβλία του ΚΒΣ από την 1 Ιουλίου θα τηρεί υποχρεωτικά βιβλία Β΄κατηγορίας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο το νέο καθεστώς σημαίνει ότι από την πρώτη του επόμενου μήνα οι εκμεταλλευτές ταξί υποχρεούνται να επιβαρύνουν τις υπηρεσίες που παρέχουν με ΦΠΑ που στην συγκεκριμένη περίπτωση για την μεταφορά προσώπων είναι 11% και να υποβάλλουν περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις για την απόδοση φόρου στο δημόσιο.
Παράλληλα όπως σημειώνεται έχουν δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών τους (καύσιμα, επισκευές, αγορά αυτοκινήτου και ανταλλακτικών κλπ).
Διευκρινίζεται ακόμη ότι σε ότι αφορά τον ΦΠΑ που έχει επιβαρύνει την αγορά του αυτοκινήτου τους θα έχουν δικαίωμα διακανονισμού τους με την εφορία εφόσον δεν έχει παρέλθει η 5ετής περίοδος από την αγορά του. Για παράδειγμα αναφέρεται ότι εάν κάποιος εκμεταλλευτής ταξί αγόρασε κατά το έτος 2008 αυτοκίνητο και κατέβαλλε ΦΠΑ 5.000 ευρώ δικαιούται εντός του 2010 να εκπέσει από τα φορολογητέα εισοδήματά του ποσό 3.000 ευρώ που αντιστοιχεί στα 3/5 του φόρου που καταβλήθηκε.
Πηγή: www.athina984.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

Ανώνυμος είπε...

Μα το ίδιο post σε όλο το Internet σε όλα τα blogs σαν άρθρο και σαν σχόλιο .... Χάλια το marketing του ΚΚΕ ... χάλια ...

Post Bottom Ad