Καλοστημένη παγίδα η άνοδος του Χρηματιστηρίου!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Καλοστημένη παγίδα η άνοδος του Χρηματιστηρίου!!!

Τα φαινόμενα συνήθως απατούν, πόσο μάλλον όταν καθοδηγούνται από ισχυρά Funds, που έχουν τους δικούς τους λόγους να πυροδοτούν την άνοδο. Έτσι κι’ αλλιώς στην παρούσα περίοδο δεν έχουν αντίπαλο και με ελάχιστο τζίρο(108 εκ. σήμερα) σπρώχνουν την αγορά στα επίπεδα που επιθυμούν(προσδιορίζονται απο παπαγαλάκια οι 1800 μονάδες, που αμφισβητούμε έντονα), για να ξεφορτώσουν τις καραβιές τους στους ανυποψίαστους και ενθαρρυμένους επενδυτές που πίστεψαν ότι η χειρότερη κρίση που βιώνει μεταπολεμικά η χώρα έφθασε αισίως στο τέλος της!!!
Δυστυχώς η κρίση μόλις άρχισε να σκιαγραφείται και η επαναφορά του τρένου της οικονομίας

στις ράγες της ανάπτυξης είναι καταδικασμένη να περάσει από βαθιές αμφισβητήσεις, ισχυρές αναταράξεις και απρόβλεπτα εμπόδια.
Τις αλήθειες αυτές φαίνεται να παραβλέπει εσκεμμένα προς το παρόν το Ελληνικό Χρηματιστήριο και επιχειρεί το άλμα στο κενό, αφού:
 
1.    Πολλές μετοχές με πρόσχημα και άλλοθι τα περίφημα και καλοστημένα crash tests των τραπεζών(στην στρατιωτική ορολογία παρόμοιες ασκήσεις ονομάζονται Τ.Α.Α.Σ, δηλαδή Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατεύματος, όπου πάντα νικούν οι ημέτερες και φίλιες δυνάμεις) κέρδισαν άνω του 50%, εν μέσω κινητοποιήσεων, έντονων αμφισβητήσεων και καθόλα δυσοίωνων προοπτικών. 
2.    Τα κέρδη των τραπεζών συρρικνώνονται επικίνδυνα και θα εμφανίσουν μείωση στο Α’ Εξάμηνο τουλάχιστον 65% 
3.    Η ρευστότητα των τραπεζών περιορίζεται συνεχώς και χωρίς τη συνδρομή αφενός της Ε.Κ.Τ και αφετέρου των εγγυήσεων του Δημοσίου το σύστημα θα είχε ήδη καταρρεύσει. 
4.    Η άκρως θεατρική προσφορά της Πειραιώς για την αγορά της ΑΤΕ και του ΤΤ (που υπολείπεται κατά 50% των χρηματιστηριακών τιμών) μόνο θυμηδία προκαλεί και είναι ανάξια οποιουδήποτε σχολιασμού. 
5.  Η αγορά κατά γενική εκτίμηση ασφυκτιά επικίνδυνα και προβλέπεται να βυθισθεί ακόμη πιο βαθιά στην κρίση από τα μέσα του φθινοπώρου.
6.  Στην Ελληνική αγορά δεν έχουμε ενδείξεις για επιθετικές αγορές ξένων, όπως είχαμε την άνοιξη του 2009, ούτε για ενεργοποίηση των εγχώριων επενδυτών.
Τι συμβαίνει λοιπόν και το Χ.Α.Α επιμένει στον “κόντρα ρόλο” ;
Η απάντηση είναι απλή:
 Όταν στο γήπεδο δεν υπάρχει αντίπαλος είσαι υποχρεωμένος να παίξεις επίθεση, να βάλεις πολλά γκολ, γιατί όταν αφυπνισθεί (ο αντίπαλος βεβαίως) κάτω από το βάρος των επικείμενων δυσμενών εξελίξεων, τότε αναπόφευκτα θα περιορισθείς μοιραία στην παθητική άμυνα.
Το θέμα είναι πως οι θεατές οφείλουν να είναι επιφυλακτικοί και μετρημένοι και να μη πανηγυρίζουν έξαλλα πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του αγώνα….

Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε και τα στημένα παιχνίδια τα έχουμε βιώσει επανειλημμένα στο πετσί μας… 
Dr.Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad