"Το δίδαγμα της πεταλούδας" - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

"Το δίδαγμα της πεταλούδας"

Μια ημέρα, ένα μικρό άνοιγμα εμφανίσθηκε σ' ένα μικρό κουκούλι, ένας άνδρας κάθισε και παρακολουθούσε την πεταλούδα για ώρες, καθώς πάλευε για να περάσει το σώμα της μέσα απο τη μικρή οπή.
Τότε, φάνηκε σαν να είχε σταματήσει κάθε προσπάθεια.
Έμοιαζε σαν να είχε προχωρήσει όσο μπορούσε και να μη μπορούσε να πάει παραπέρα...
Τότε ο άνδρας αποφάσισε να βοηθήσει την πεταλούδα, πήρε ένα ψαλίδι και άνοιξε το κουκούλι.
Η πεταλούδα τότε ξεπρόβαλε εύκολα....


Αλλά είχε ένα μαραμένο σώμα και ζαρωμένα φτερά.
Ο άνδρας συνέχισε να παρακολουθεί γιατί περίμενε απο στιγμή σε στιγμή, ότι τα φτερά θα άνοιγαν, θα μεγάλωναν και θα επεκτείνονταν, ότι θα ήταν ικανά να στηρίξουν το σώμα της πεταλούδας και ότι θα γίνονταν γερά.
Η πεταλούδα πέρασε την υπόλοιπη ζωή της περιφερόμενη αργά και δύσκολα, με το σώμα της μαραμένο και τα φτερά της ζαρωμένα. Ποτέ δε μπόρεσε να πετάξει.
Αυτό που ο άνδρας με την ευγένεια και την καλή του θέληση δε μπόρεσε να κατανοήσει ήταν ότι ο περιορισμός του κουκουλιού και ο αγώνας που απαιτήθηκε απο την πεταλούδα ήταν ο μόνος τρόπος για να αναγκάσει τα υγρά να κινηθούν απο το σώμα της πεταλούδας προς τα φτερά της, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να πετάξει μόλις κατάφερνε να απελευθερωθεί απο το κουκούλι.
Μερικές φορές ο αγώνας είναι ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη η ζωή μας.
Αν ο Θεός επιτρέψει να περάσουμε τη ζωή μας χωρίς δυσκολίες, αυτό θα έχει παραλυτική επίδραση πάνω μας. Δε θα γινόμασταν τόσο δυνατοί όσο θα μπορούσαμε να γίνουμε. Ποτέ δε θα γινόμασταν ικανοί να πετάξουμε..... 

Dr.Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad