“Θα αργήσει σημαντικά η πραγματική ανάκαμψη του ευρώ” - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

“Θα αργήσει σημαντικά η πραγματική ανάκαμψη του ευρώ”

Όσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει τις αγορές κρατικών ομολόγων για τη στήριξη των περιφερειακών οικονομιών και οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης της ευρωζώνης είναι ακόμη έντονες, τόσο θα συνεχίσει να υποχωρεί και το ευρώ, εκτιμούν οι μεγαλύτεροι αναλυτές της αγοράς.
Ορισμένοι μάλιστα  αναλυτές βλέπουν πολύ πιθανή την απόλυτη ισοτιμία (1:1) στις αρχές του 2011, πριν αρχίσει τελικά να ανακάμπτει στο μέσο περίπου του 2011. Ωστόσο,
επισημαίνεται ότι η πτώση του ευρώ θα βοηθήσει τις εξαγωγές της ευρωζώνης και ειδικότερα της Γερμανίας, κάτι που ήδη εμφανίζεται στις οικονομικές καταστάσεις της χώρας αυτής.
Σε έρευνα που διεξήγαγε το δίκτυο Bloomberg σε 26 αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου τοποθετείται κατά μέσο όρο στο 1,19 δολ. μέχρι τις αρχές του 2011 και στο 1,21 δολ. μέχρι το τέλος του 2011.
Μακρύς θα αποδειχθεί τελικά ο δρόμος της ανάκαμψης!!!

Dr.Query

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

Post Bottom Ad