"Το ευρώ θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται" - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

"Το ευρώ θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται"

Το ευρώ θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται παρά την πρόσφατη άνοδό του απο τα χαμηλά του 1,18 $ στα επίπεδα του 1,29 $ περίπου (έφθασε και μέχρι 1,33 $) και ενδεχομένως να φτάσει στα ίδια επίπεδα με το δολάριο, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράζει περισσότερα κυβερνητικά ομόλογα προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της περιοχής, σύμφωνα με τον πιο ακριβή αναλυτή ξένων νομισμάτων.
Το ευρώ πιθανότατα θα υποχωρήσει στα 1,13 $

κατά το τρίτο τρίμηνο, στα 1,08 $ μέχρι το τέλος του έτους, και πιθανόν να φτάσει κοντά στο 1$ το 2011, πριν τελικά να ανακάμψει, δήλωσε ο Shaun Osborne, αναλυτής νομισμάτων στο TD Securities, στο Τορόντο.
Το ευρώ σημείωσε πτώση κατά 15% έναντι του δολαρίου κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, εν μέσω της σπέκουλας ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα των περιφερειακών χωρών όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, θα οδηγήσουν τις κυβερνήσεις στη λήψη μέτρων λιτότητας, τα οποία τελικά θα επιβραδύνουν το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.
"Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις οικονομίες των χωρών αυτών να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητα τους μέσα στην περιοχής της ευρωζώνης", υποστηρίζει ο Osborne.
Η αδυναμία του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν έχει φτάσει στο τέλος της, σύμφωνα με τον Callum Henderson, επικεφαλής αναλυτή ξένων νομισμάτων στο Standard Chartered στη Σιγκαπούρη.

"Η ανάπτυξη στην περιοχή της ευρωζώνης θα παραμείνει παθητική για κάποιο διάστημα εξαιτίας των αυστηρότερων δημοσιονομικών πολιτικών. Το σίγουρο είναι ότι η αποδυνάμωση του ευρώ θα ωφελήσει τις εξαγωγές στην Βόρεια Ευρώπη".
"Κατά τους επόμενους έξι μήνες θα συνεχίσει να υπάρχει η ανησυχία σχετικά με το outlook της ανάπτυξης στην αγορά", λέει ο Derek Halpenny, επικεφαλής ερευνών νομισμάτων στην Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ στο Λονδίνο. "Η ανάπτυξη της οικονομίας συρρικνώνεται παγκοσμίως και αυτό είναι που θα πρέπει να μας στρέφει στο δολάριο".

"Το ευρώ θα εξακολουθήσει να αποδυναμώνεται, ενώ οι οικονομίες των χωρών όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Ν. Ζηλανδία θα ανακάμψουν τον επόμενο χρόνο", υποστηρίζει ο Bennenbroek, στρατηγικός αναλυτής στη Wells Fargo, στη Ν.Υόρκη. "Το ευρώ θα τερματίσει στα $1,20 αυτό το χρόνο και στα $1,08 το 2011". 

Dr.Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad