Παπακωνσταντίνου: Σχεδιάζουμε έκδοση ομολόγων "διασποράς"!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Παπακωνσταντίνου: Σχεδιάζουμε έκδοση ομολόγων "διασποράς"!!!

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έχει στις προθέσεις του να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές ομολόγων κάποια στιγμή του χρόνου και σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων στους Έλληνες της διασποράς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σχεδιάζουμε αυτό που λέμε
"ομόλογα διασποράς", προκειμένου να αντλήσουμε Ελληνικά κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό και η αίσθησή μας είναι ότι θα έχουμε επιτυχία", δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση Reuters Insider.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι βέβαια απο που

και για ποιό λόγο προέρχεται η αισιοδοξία αφενός και αφετέρου τι τους κάνει να πιστεύουν ότι ο Έλληνας της διασποράς είναι λιγότερο "ενημερωμένος" και προβληματισμένος απο τον ντόπιο, εις τρόπον ώστε να μαγευθεί απο τις δακρύβρεχτες και "δελεαστικές" εκδόσεις εγχώριων ομολόγων.
Αναζητούμε μήπως εναγωνίως νέους μακάκες προκειμένου να φορτωθούν με τη σειρά τους  το δημόσιο χρέος;
Μήπως πιστεύουμε ότι θα τους βρούμε πιο χαλαρούς ή μήπως πιο πατριώτες;
Ξεχάσαμε άραγε τη βαρύγδουπη κίνηση του Κου Προέδρου της Βουλής για τη δημιουργία του περίφημου Λογαριασμού Αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους που παρά τη συγκινητική προσπάθεια προβολής του απο το σύνολο των Μ.Μ.Ε αγνοήθηκε απο το σύνολο των Ελλήνων; Μήπως δεν είναι ο Έλληνας Πατριώτης; Είναι βέβαια και με το παραπάνω, με μια και μόνο προυπόθεση, να τον εμπνέουν οι ηγέτες του...Υ.Γ: Για να αποδείξω τις ευγενικές μου προθέσεις στην προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προσφέρω ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς τα ομόλογα που φορτώθηκα ως εγχώριος μακάκας τον Φλεβάρη(5ετή με τοκομερίδιο 6,10%) και Μάρτη(10ετή με τοκομερίδιο 6,25%) στις τιμές αγοράς τους....
Χαρίζω δε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τους τόκους 7 και πλέον μηνών!!!
Νομίζω πως η πρότασή μου είναι πολύ πιο ξεκάθαρη και ειλικρινής απο τις επαναλαμβανόμενες παλλινωδίες, αλλαγές σχεδίων και προθέσεων της κυβέρνησης που έχουν καταρρακώσει και προδόσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα....
Η αποκατάσταση λοιπόν της εμπιστοσύνης που χάθηκε είναι το απόλυτο ζητούμενο   προκειμένου να επανέλθει η χαμένη ισορροπία της Ελληνικής οικονομίας και σ' αυτό θα πρέπει να είναι προσηλωμένο αποκλειστικά το οικονομικό επιτελείο αλλά και σύσσωμη η Ελληνική κυβέρνηση.
Κάθε προσπάθεια μεταφόρτωσης του προβλήματος, απλά το επιβαρύνει και το διαιωνίζει....

Dr.Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad