Η αλήθεια πονάει ... Ελλάδα - Τουρκία FIBA World Cup - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η αλήθεια πονάει ... Ελλάδα - Τουρκία FIBA World Cup

Χάσαμε κύριοι ... 65 - 76 ... Χάσαμε δίκαια και σωστά .... fair and square που λένε και οι Αμερικανοί.
Χάσαμε έναν αγώνα αλλά όχι τα αυγά και τα πασχάλια , είδα μια ομάδα να παίζει ένα πολύ έξυπνο μπάσκετ με ένα ρυθμό και χωρίς να παρασύρετε. Είδα μια ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο βγήκαν τα συστήματα της και βρισκόταν πίσω στο σκορ λόγω της τρομακτικής ευστοχίας των Τούρκων. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν αντέξαμε την πίεση και ...
καταρρεύσαμε. Η ζώνη που δοκίμασε ο Καζλάουσκας δημιούργησε ένα 11-3 επιμέρους σκορ υπέρ των Τούρκων και όλα "σχεδόν" είχαν τελειώσει.
Τα προβλήματα της Ελληνικής ομάδας:
  • ΜΑΚΡΥΝΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ( αφού όλοι σουτάρουν τρίποντα το ριμπάουντ δεν θα είναι μέσα στη ρακέτα αλλά έξω ... και τα guard πρέπει να κάνουν block out) 
  • Σιγουριά στην επίθεση ... δε πειράζει αν μπαίνουν τα σουτ ή όχι ... σουτάρετε εσείς και θα έρθει .. μακάρι να μας παίξουν και άλλοι ζώνη και εμείς να βαράμε 35 τρίποντα το ματς. Θα γίνει το ματς και θα βάλουμε 25/35 και μετα ποιός μαζεύει τους αντιπάλους. 
  • Περισσότερο πάθος . Άλλο θέληση ... άλλο πάθος , ίσως να φταίει η καυτή έδρα και όχι η ψυχολογία των παικτών αλλά το πάθος έλειψε από την Ελληνική ομάδα. 
  • Περισσότερο επιθετική άμυνα ... είτε ζώνη είτε man to man πρέπει να είμαστε επιθετικοί να ρισκάρουμε να χτυπάμε να ματώνουμε και αν πάρουμε και φάουλ δεν τρέχει κάτι . Στο ματς με την Τουρκία μας κάναν 4 φάουλ σε κάθε επίθεση και οι διαιτητές κουράστηκαν να σφυρίζουν. Κάποια εξόφθαλμα φάουλ εξόργισαν βέβαια αλλά .... πότε είναι όλοι ευχαριστημένοι ? 
Η επόμενη μέρα να μας βρεί πιο δυνατούς ... δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε .... δεν έχουμε τίποτα να αποδείξουμε ... Ας αποκλειστούμε και δεν θα μας πειράξει καθόλου ... αν παίξουμε αυτό που ξέρουμε. Στην Κωνσταντινούπολη κρύβετε η ελπίδα. Εκεί θα μεταμορφωθεί η Ελληνική ομάδα ... Εκεί που θα έχει κοινό να την υποστηρίξει.

ΥΓ. Η Τουρκική κερκίδα ήταν φανταστική ... δεν υπήρξαν έκτροπα και τα πάντα ήταν πολιτισμένα. Το μικρό γιουχάρισμα στον Ελληνικό εθνικό ύμνο είναι μιά μικρή παραφωνία λίγων ανεγκέφαλων και δεν μπορεί να επισκιάσει την εμφάνιση των Τούρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad