“Σημάδια αναστροφής του Χρηματιστηριακού κλίματος” - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

“Σημάδια αναστροφής του Χρηματιστηριακού κλίματος”

Παρότι το τελευταίο 6μηνο έχω καταφερθεί αρνητικά και μάλιστα  με σφοδρότητα για τις προοπτικές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και δυστυχώς επαληθεύθηκα, εντούτοις όλα φαίνεται πως έχουν ένα τέλος και κάτι φαίνεται πως αλλάζει δειλά δειλά και προσεκτικά στο χρηματιστηριακό τοπίο. Κάτι η μείωση των spreads, κάτι οι αγορές των ξένων στα ομόλογα, κάτι η επικείμενη επιτυχής λήξη της Α.Μ.Κ της Εθνικής Τράπεζας, κάτι η ψήφος εμπιστοσύνης του Κινέζου Πρωθυπουργού, κάτι τα φημολογούμενα deals του τραπεζικού τομέα, που αυτή τη φορά διαισθάνομαι πως έχουν ωριμάσει σημαντικά οι συνθήκες για την πραγματοποίησή τους, συνέβαλαν και θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στη διαμόρφωση ευνοϊκότερου κλίματος που θα δώσει νέο αέρα στο καράβι  του Χ.Α.Α που τελευταία κόλλησε στο βούρκο του βυθού των ρηχών νερών…
Αν ο αέρας αυτός αποδειχθεί και ούριος για να ξεκολλήσει για τα καλά το ταλαιπωρημένο σκαρί από τα αβαθή θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους κυρίαρχη των οποίων όμως δεν παύει να είναι η θετική ψυχολογία που θα αποτελέσει και την ατμομηχανή για το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Άλλωστε και σε πραγματική βάση να εξετασθούν κάποια στοιχεία είναι πράγματι εντυπωσιακά, όπως π.χ Η Εθνική Τράπεζα που μετά την Α.Μ.Κ θα βρεθεί με περίπου 9,8 δις ευρώ Καθαρή Θέση και προφανώς πανίσχυρο Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας, τη στιγμή που η χρηματιστηριακή της αξία είναι γύρω στα 7 δις ευρώ!!!
Είναι ξεκάθαρο ότι το μεγάλο στοίχημα της Εθνικής είναι η αξιοποίηση των νέων κεφαλαίων. Είναι σίγουρο πως η εξαγορά του ΤΤ θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο αλλά προφανώς εξετάζονται και άλλες στρατηγικές κινήσεις.

Δε θέλει και πολύ για να αντιστραφεί η ψυχολογία, άλλωστε η ανάλυση του συγκεκριμένου σκίτσου αυτό και μόνο αποδεικνύει….

Στην Κινέζικη γραφή των ιδεογραμμάτων η αποτύπωση της έννοιας της κρίσης και της ευκαιρίας είναι ταυτόσημες, δηλαδή εκφράζονται με το ίδιο ακριβώς ιδεόγραμμα!!!
Ψυχανεμίζομαι πως βρισκόμαστε πολύ κοντά τουλάχιστον για ένα σύντομο ράλι και βλέπουμε…..

Dr.Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad