Επιτέλους δώστε ένα τέλος μ’ αυτούς τους Σταθμούς Βάσης (Κεραιών) Κινητής Τηλεφωνίας & “Σταθερής Δολοφονίας” - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους δώστε ένα τέλος μ’ αυτούς τους Σταθμούς Βάσης (Κεραιών) Κινητής Τηλεφωνίας & “Σταθερής Δολοφονίας”

Εδώ και πολύ καιρό ξεφυτρώνουν  παντού, συνήθως καμουφλαρισμένες σαν τους δολοφόνους που αγωνιούν μήπως και αναγνωρισθούν από τα υποψήφια θύματα, χωρίς επισημάνσεις, χωρίς προειδοποιήσεις, στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες.
Οι πολίτες χαμένοι στο δαιδαλώδη δρόμο της αναζήτησης του δικαίου και η δημόσια και τοπική αυτοδιοίκηση καλυμμένη στην τυπολατρία και τους ρυθμούς χελώνας, αρκείται σε ρόλο θεατή.
Οι φωτογραφίες είναι από την πόλη της Ξάνθης, απέναντι από το ΚΤΕΛ, σε μια άκρως πυκνοκατοικημένη περιοχή, που δε λείπουν και τα σχολεία.

 Προσέξτε στη 2η φωτογραφία που ακολουθεί παρακάτω, τη μαεστρία με την οποία τα κεραιοσυστήματα είναι καμουφλαρισμένα με γυψοσανίδα στη μορφή καμινάδας!!!

Tην τελευταία δεκαετία κυρίως έχουν γίνει έρευνες-μελέτες από διάφορα ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού, αλλά και από έλληνες επιστήμονες που προειδοποιούν για τις βλαπτικές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στους ζωντανούς οργανισμούς. Διαταραχές ύπνου, πονοκεφάλους καρδιακά και κυκλοφορικά προβλήματα, απορύθμιση ορμονικού συστήματος, αλλοιώσεις της σύνθεσης του αίματος, αύξηση καρκίνων κλπ.
Tο γεγονός και μόνο ότι έχουν μπει όρια επικινδυνότητας που είναι διαφορετικά σε κάθε χώρα είναι από μόνη της παραδοχή της βλάβης που προκαλεί. Έτσι έχουμε διαφορετικά όρια: Aυστρία 0,6,  Eλβετία 4-6,  Pωσία 1, Eλλάδα 33!!! που αποδεικνύει ότι:
•    Σε χώρες με χαμηλά όρια υπερπηδήθηκαν τα εμπόδια των διαπλεκόμενων συμφερόντων ανάμεσα σε βιομηχανίες κινητής τηλεφωνίας και αρμόδιες αρχές.
•    Yπάρχει τμήμα επιστημονικής κοινότητας που διαφωνεί με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας και την Kομισιόν. Πολλές δεκαετίες πριν ο αμίαντος και το τσιγάρο ήταν γνωστό στις επιχειρήσεις και τα κράτη ότι βλάπτουν, συνεχιζόταν όμως η χρήση τους ανενόχλητα.
 Tο αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη, της αρχής της προφύλαξης της Yγείας, καταπατάται βάναυσα.
Πρώτα απ’ όλα από τις εταιρείες που βάζουν πάνω απ’ όλα το κέρδος, αλλά και της εξουσίας –κεντρικής ή τοπικής (δήμοι)– που είτε συναινούν, είτε κωλυσιεργούν, είτε αδιαφορούν προκλητικά, σεβόμενοι υπέρμετρα τους χορηγούς των εκδηλώσεών τους.
Aπό τότε που πρωτομπήκαν στη ζωή μας οι κεραίες με την τοποθέτηση των πρώτων σταθμών βάσης, οι κάτοικοι  άρχισαν να αντιδρούν –ζητούσαν να ενημερωθούν– να προφυλαχθούν, πίεσαν δημοτικά συμβούλια και σε πολλές περιπτώσεις μερικοί δήμοι κάτω από την πίεση αποξήλωσαν παράνομες κεραίες (Περιστέρι, Γαλάτσι κλπ.), οι περισσότεροι δήμοι όμως προκλητικά αδιαφόρησαν και αδιαφορούν.
Tην ισχύ στις επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας δεν τη δίνει μόνο η κρατική ανοχή και στήριξη αλλά και η εξάρτηση κυρίως των νέων ανθρώπων από το κινητό. Tοποθετούνται με μεγαλύτερη ευκολία οι κεραίες κοντά στα σχολεία γιατί σύμφωνα με στοιχεία (του Eθνικού Iδρύματος Eρευνών) κάθε μαθητής κάθε μέρα πραγματοποιεί 4 κλήσεις και στέλνει 10 μηνύματα από το κινητό του. Έτσι έχουμε έξαρση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που όμως δεν αφήνουν αδιάφορους τους κατοίκους, συνειδητοποιούν ότι οι ίδιοι πρέπει να πάρουν τον αγώνα για το ξήλωμα των κεραιών στα χέρια τους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Omorfa , omorfa ... kai stin Xanthi i nea moda.
Ante me to kalo na paroume tis variopoules na arxisoume na katevazoume keraies ...
Apo to strato exw na piasw tin varia ....

Ανώνυμος είπε...

Τους "αρμοδίους" και "υπευθύνους" δεν τους αφορούν αυτά τα ασήμαντα και ανούσια θέματα....Αυτό που προέχει είναι οι εκλογές και η διεκδίκηση της κουτάλας.Κατά τα άλλα βρείτε τη λύση μόνοι σας!!!!
Δεν υπάρχουν πλέον νόμοι, δεν υπάρχει δίκιο. Ο σώσων εαυτόν σωθήτω....Το επόμενο βήμα είναι να κυκλοφορούμε με μια κεραία στο κεφάλι!!!Έτσι γιατί το επιβάλλουν για το "καλό" μας οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Αν δε ξυπνήσουμε ως κοινωνία αμέσως απο το λήθαργο που μας έχουν επιβάλλει,θα δούμε σίγουρα πολύ χειρότερες καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός θα μας προστατεύσει επιτέλους απ' τη δικτατορία και την ασυδοσία των πολυεθνικών;

Ανώνυμος είπε...

Όποιος έχει διαβάσει λίγη φυσική στο σχολείο και ξέρει να σκέφτεται, θα διαπιστώσει εύκολα τις ανακρίβειες του παραπάνω άρθρου... Η/Μ πεδίο έχει και ο σταθμός βάσης (κεραία) και το κινητό. Όσο πιο ακίνδυνες γίνονται οι κεραίες (μακριά από κατοικημένες περιοχές) τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται τα κινητά. Το ιδανικό θα ήταν πολλές κεραίες διασκορπισμένες στον αστικό ιστό, με κάθε κεραία να εκπέμπει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (π.χ. να καλύπτει ένα οικοδομικό τετράγωνο) και το κινητό επίσης πολύ χαμηλά (αφού θα έχει άμεσα διαθέσιμη κεραία πολύ κοντά του. Η νομοθεσία ασχολείται με την απόσταση και όχι με την ένταση (το πραγματικό πρόβλημα).

Κάθε κεραία έχει μία εμβέλεια όπου το σήμα της είναι ικανοποιητικό. Η περιοχή αυτή ονομάζεται κελί ή κυψελίδα. Κάθε κελί μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα έναν συγκεκριμένο αριθμό συνδρομητών. Αν συμπληρωθεί, ο επόμενος θα πρέπει να εξυπηρετηθεί από την επόμενη πλησιέστερη κεραία (που δίνει μεν σήμα εκεί, αλλά όχι τόσο όσο η κύρια του κελιού), οπότε το κινητό του θα εκπέμπει ακόμα ισχυρότερα. Η συνηθισμένη εμβέλεια κεραίας σε πόλη είναι λιγότερο από 100 μέτρα. Εφόσον η νομοθεσία ζητάει 300 μέτρα από τον αυλόγυρο του σχολείου, το σχολείο θα πρέπει (για να υπάρχει επαρκές σήμα σε αυτό αλλά και στους γύρω δρόμους) να περικυκλωθεί από ισχυρότερες κεραίες εμβέλειας τουλάχιστον 400 μέτρων. Η ένταση του πεδίου στα 400 μέτρα θα είναι ίδια με την ένταση που έχει μία φυσιολογική στα 100! Δεν κερδίσαμε τίποτα από την απομάκρυνση της κεραίας από το σχολείο (μόνο η εταιρεία κέρδισε από την μη κατασκευή μερικών νέων σταθμών)! Μήπως όμως χάσαμε; ΝΑΙ! Η κεραία για να φτάσει να έχει την ίδια ένταση στο άκρο του κελιού της (4πλάσια απόσταση) θα πρέπει να εκπέμπει 16 φορές ισχυρότερα! Προσπαθώντας να διαφυλάξουμε το σχολείο, καταδικάσαμε την γύρω περιοχή! Επίσης, κάθε κινητό στον ευρύτερο χώρο του σχολείου που εξυπηρετείται από αυτές, θα πρέπει να εκπέμπει περίπου 16 φορές ισχυρότερα, ώστε να επικοινωνήσει με την κεραία! Επιπλέον, σε συγκεκριμένη πυκνότητα πληθυσμού αφαιρέσαμε κεραίες... Αν οι ταυτόχρονοι χρήστες δεν μπορούν να καλυφθούν από τις απομένουσες, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με πιο απομακρυσμένες, με πολύ πιο μεγάλη ένταση του κινητού τους! Εκεί που προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το σχολείο (ή τον παιδότοπο ή την παιδική χαρά), χαντακώσαμε όλη την γύρω περιοχή (και πιθανόν το ίδιο το σχολείο)!

ΝΑΙ, τα Η/Μ πεδία των κεραιών και των κινητών μπορούν να γίνουν επικίνδυνα! Ο σκοπός είναι (με δεδομένη την διάδοση των κινητών σήμερα), να επιβαρυνόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο από τα Η/Μ πεδία. Και η απομάκρυνση των κεραιών καταφέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα...

Και λοιπόν; Σωτηρία υπάρχει; Ναι, ή μάλλον τρόπος να περιορίσουμε το κακό. Κεραίες μικρής ισχύος σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο (μέσα στις πόλεις) ή και πιο πυκνές, είτε έχει παιδότοπο, είτε γηροκομείο. Πιθανή εξαίρεση τα σχολεία, αλλά για άλλον λόγο: συνήθως καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση με σχετικά λίγους συνδρομητές, θεωρητικά μόνο οι 20αριά εκπαιδευτικοί, εφόσον απαγορεύεται η χρήση στους μαθητές, και οι εκπαιδευτικοί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου δεν το χρησιμοποιούν (μέσα στην τάξη).

Για να το κάνω λίγο πιο παραστατικό, πείτε πως θέλουμε να βάλουμε ένα καλώδιο ανάμεσα σε δύο απομακρυσμένα σημεία• το ύψος του καλωδίου δεν πρέπει ποτέ να πέφτει κάτω από τα 3 μέτρα (αντιστοιχεί στο επαρκές σήμα για κλήση). Οπότε βάζουμε κολώνες των 5 μέτρων (το ύψος αντιστοιχεί στην ισχύ της κεραίας) σε απόσταση λ.χ. 10 μέτρων, ώστε στη μέση της απόστασης το καλώδιο να βρίσκεται στα 3,5. Αν τώρα πούμε ότι 30 μέτρα πριν και μετά από κάποιο σημείο δεν πρέπει να βάλουμε κολώνα (σχολείο κλπ), φανταστείτε πόσο πιο ψηλές θα πρέπει να είναι οι δύο κολώνες που θα απέχουν πλέον τουλάχιστον 60 μέτρα. Αν από την άλλη βάλουμε κολώνες των 3,5-4 μέτρων κάθε 4-5 μέτρα, πετύχαμε καλό ύψος του καλωδίου παντού, χωρίς το ύψος της κολώνας να είναι πολύ μεγάλο πουθενά...

Το παραπάνω έχει κόστος, αλλά για τις εταιρείες... Όσοι κράζουν για τις επιπτώσεις και απαιτούν τέτοιες απαγορεύσεις, ουσιαστικά βοηθούν «το κεφάλαιο» και τις «πολυεθνικές» που θέλουν να περιορίσουν...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε μετά απ' όλα αυτά δεν έχεις παρά να ζητήσεις απο τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να σου τοποθετήσουν μια κεραία πάνω στο κεφάλι σου. Θα πάρεις και βαρβάτη αποζημίωση και θα έχεις και σήμα καμπάνα!!! Πολύ φοβάμαι όμως πως δε θα προλάβεις να χαρείς τα μισθώματα, αλλά θα συνεχίσεις σίγουρα να έχεις καλό σήμα όπου κι'αν βρίσκεσαι.....
υ.γ Το θέμα έχει πολλές παραμέτρους και αντικρουόμενες πλευρές, μην είσαι τόσο απόλυτος γιατί θα αιφνιδιασθείς...

Post Bottom Ad