“Χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν” (πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή). - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

“Χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν” (πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή).

Μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού που εξόργισαν μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, πυροδότησαν τα spreads και αποσταθεροποίησαν εκ νέου την ασταθή Ελληνική οικονομία και εμπιστοσύνη , το αρχαίο αυτό γνωμικό του Αρχαίου φιλόσοφου Πυθαγόρα(589-490 π.χ) αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα και αξία.
Μία από τις ανώτερες ψυχικές αρετές είναι η σιωπή ή σιγή. Σιγήν επέβαλε στους μαθητές του και ο μέγας φιλόσοφος και μύστης Πυθαγόρας επί δύο έως τέσσερα χρόνια . Απαγορευόταν όχι μόνο η ομιλία, αλλά και η ερώτηση, με ποινή την αποβολή τους από τη Σχολή του.
Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο έλεγχε την ικανότητα των μαθητών του αλλά και τους ασκούσε στην αυτοκυριαρχία και στην αυτοεπιβολή, στην αυτοενδοσκόπηση και στην αυτογνωσία, στην αυτοσυγκέντρωση και στη θεληματική χρήση του νου και γενικά της  δυναμικότητας του Εγώ τους.

Σας θερμοπαρακαλούμε Κε Πρωθυπουργέ λάβετέ το σοβαρά υπόψη σας, θα προσφέρετε τεράστια υπηρεσία στην Πατρίδα. Δεν είναι δυνατόν τη μια να αποδέχεστε τη διαφθορά μας και να τροφοδοτείται τη  λοιδορία των ξένων και την άλλη να μας εκβιάζετε να ψηφίσουμε τους υμετέρους σας!!!
Προφανώς επιχειρήσατε να μιμηθείτε τα κόλπα του Κου Σημίτη, αλλά δυστυχώς απευθυνθήκατε σε λάθος ακροατήριο… Στο χώρο των πολιτικών Κε Πρωθυπουργέ φαίνεται πως ευδοκιμούν οι εκβιασμοί, όχι όμως και στο χώρο των πολιτών, ούτε και στο χώρο των αγορών απ’ ότι φαίνεται!!!!
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι αντέδρασαν ακόμη και οι αγορές που παραδοσιακά σας σιγοντάρουν, με τέτοιο βίαιο τρόπο...που εκτόξευσαν μέσα σε δυο μέρες τα spreads στα ύψη.  Το δε Χρηματιστήριο έχασε πολύ «αίμα».  Έλεος πια μ' αυτά τα ιδιοτελή πολιτικά καμώματα!!! Πάνω απ’ όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες….

Κάποιοι στενοί μου συγγενείς και φίλοι είχαν πρόθεση παρόλο ότι ανήκουν παραδοσιακά στο χώρο της δεξιάς να ψηφίσουν για την Περιφέρεια, υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι υπάρχει παραδοσιακά μια χαλαρότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μετά όμως από τη διασύνδεση της ψήφου που επιχείρησε ο Πρωθυπουργός με την προάσπιση του μνημονίου και του Κυβερνητικού έργου, απέσυραν την πρόθεση αυτή. Αποτέλεσμα, Χάνουμε όλοι  οικονομικά με την εκ νέου αποσταθεροποίηση του εύθραυστου οικονομικού κλίματος και την πυροδότηση των spreads, έχασε  όμως και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, πολιτικά, αλλά και ηθικά.....

Είναι ο απόλυτος ορισμός της πολιτικής "πατάτας" με οικονομικές προεκτάσεις!!!

Υ.Γ: Κε Πρωθυπουργέ η μεγαλύτερη προσφορά σας στον Ελληνικό λαό(μετά την απομάκρυνση των συμβούλων σας) θα είναι η ειλικρινής σας συγνώμη.
Να είστε δε σίγουρος πως και οι “αγορές” που τόσο μας πονάνε θα επικροτήσουν και θα επιβραβεύσουν τη στάση σας.
Είναι ο μόνος τρόπος για να πιστέψουν πραγματικά ότι ο Έλληνας άλλαξε…Ο συμβολισμός αυτός θα είναι η κορωνίδα της πραγματικής αλλαγής στη νοοτροπία του Έλληνα…
Τολμήστε το !!!!

Dr.Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad