Η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί νομοτελειακά – Μην παρασύρεστε από τις σειρήνες - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί νομοτελειακά – Μην παρασύρεστε από τις σειρήνες

Η κατάσταση στην Ελλάδα, στην οικονομία και στην αγορά θα επιδεινωθεί.
Θα μπορούσαμε με πρόσχημα τα repos των ελληνικών τραπεζών να αναφέρουμε ότι οι ξένοι αρχίζουν να εμπιστεύονται την Ελλάδα ότι ανοίγουν οι αγορές, τι πιο θετικό για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που πληρώνει την άθλια ελληνική οικονομία.
Όμως αυτό θα ήταν εύκολο συμπέρασμα.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί, όχι λόγω της αναθεώρησης του ελλείμματος για το 2009 στο 15,4% και της αντίστοιχης αναθεώρησης για το 2010 πάνω από 9,1% αλλά κυρίως γιατί δεν ειπώθηκαν αλήθειες στην κοινωνία.
Ποιος γνωρίζει ότι η χώρα έχει δεσμευθεί ότι για κάθε νέα δόση η Ελλάδα υποχρεούται στην λήψη νέων μέτρων;
Ποιος γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα φθάσει στην 5η δόση;
Ποιος γνωρίζει ότι με απλά μαθηματικά δεν βγαίνουν τα νούμερα.
Όταν χρωστάς 317 δις ευρώ το παλαιό χρέος και δεν μπορείς να το αποπληρώσεις θα έχεις αυτή την δυνατότητα όταν το χρέος φθάσει τα 350 δις ευρώ  μαζί με το νέο των 110 δις ευρώ – υπάρχουν και αποπληρωμένες ανανεώσεις κ.α. – θα μπορέσει να αποπληρωθεί;
Σε καμία περίπτωση.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο και θα αποδειχθεί ότι ούτε η πολιτική της Τρόικα μπορεί να βγάλει την χώρα από αυτό το αδιέξοδο που νομοτελειακά οδηγείται.
Οι σειρήνες είναι πολλές που τα παρουσιάζουν αισιόδοξα και ρόδινα.
Όλοι θέλουμε την ευημερία της χώρας αλλά η χώρα δεν μπορεί να έχει ευημερία, η χρεοκοπία πλησιάζει και για να αποφευχθεί θα υπάρξει αναδιάρθρωση τόσο του νέου όσο και του παλαιού χρέους.

www.bankingnews.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να ψηφίσουμε την δεύτερη Κυριακή;
Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα. Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα. Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού. Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΌ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Post Bottom Ad