“Κρυμμένες & Παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας κατεβάζουν στους δρόμους τους κατοίκους της Ξάνθης” - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

“Κρυμμένες & Παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας κατεβάζουν στους δρόμους τους κατοίκους της Ξάνθης”

S.O.S. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας! Ακτινοβολία στη γειτονιά!»! Μ’ αυτό το σύνθημα σε αναρτημένο πανό και με την ανησυχία αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους κατέβηκαν σε διαμαρτυρία, το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της οδού Δημοκρίτου (απέναντι από το ΚΤΕΛ Ξάνθης). Αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν συλλογικά και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους μια και ένα διάτρητο και ασαφές θεσμικό πλαίσιο τους αφήνει απροστάτευτους τη στιγμή που κάποιες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που ενοικίασε την ταράτσα, θεωρούν ότι επιβουλεύονται την υγεία τους, φέρνοντας λαθραία την ακτινοβολία στη γειτονιά τους με κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας …μεταμφιεσμένες σε καπνοδόχους!


 Ίσως πιο σημαντικό από όλα ήταν το γεγονός ότι οι κάτοικοι οργανώθηκαν και πραγματοποίησαν μια πολύ σημαντική σε όγκο, συγκέντρωση, διεκδικώντας σοβαρά αιτήματα που αφορούν στην υγεία τους. Και σε αυτό το επίπεδο η κινητοποίηση ήταν άκρως επιτυχημένη. Ζητούν την απομάκρυνση των παράνομων κεραιών άμεσα καθώς επίσης και την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ επισημαίνουν ότι έχουν αντιληφθεί επιδράσεις στην υγεία τους.
Οργάνωσαν εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών της περιοχής και της πόλης, φυσικά, για τις βλαβερές επιπτώσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα, συγκέντρωσαν υπογραφές διαμαρτυρίας, με στόχο την άμεση απομάκρυνση των κεραιών. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι κεραίες βρίσκονται μόλις μερικά μέτρα μακριά από σχολικές μονάδες(ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο).
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης και κάτοικοι από τις περιοχές των άλλων δύο σημείων εκπομπής που έχουν εντοπιστεί,  στις Οδούς Φιλαδελφείας και Μαυρομιχάλη που ένωσαν τις φωνές τους με την κινητοποίηση των περιοίκων της οδού Δημοκρίτου.
«Ήταν ένα άτυχο περιστατικό, μια άτυχη στιγμή, μια ατυχής σύμπτωση» δήλωσε η γυναίκα του ιδιοκτήτη του επίμαχου κτηρίου, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί οι παράνομες κεραίες, με δήλωσή της. Μένει να δούμε πλέον εάν και πότε θα απομακρυνθούν οι κεραίες από το συγκεκριμένο κτήριο, καθώς και το κατά πόσο θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις.
Οι περίοικοι πάντως συνεχίζουν να οργανώνουν αποφασιστικά τον αγώνα τους, επαγρυπνούν ημέρα –νύκτα και σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουν μέχρι να απομακρυνθούν οι κεραίες. Θεωρούν την παρουσία των κεραιών απροκάλυπτη  πρόκληση και φέρονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προφύλαξης της υγείας τους.
Υπόψη πως η Ελλάδα έχει ένα από τα χειρότερα όρια ασφαλούς έκθεσης του ανθρώπου στην ακτινοβολία (Στοιχεία από : ΤΑ ΝΕΑ 12.6.2007):
Ελλάδα: 22 - 33 (volt ανά μέτρο)
Ελβετία: 4 - 6
Αυστρία: 0.6
Κίνα: 6
Βουλγαρία: 6
Βέλγιο: 3 (έχει πάρει απόφαση για μείωση σε 0.6)
Ρωσία: 1
Σάλτσμπουργκ-Αυστρία: 0.2
Παρίσι: 2
Οι εταιρείες προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ακτινοβολία των κεραιών δεν βλάπτει. Λένε ψέματα!
- « Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε συνέδριο στην Μόσχα το 2004 διαπίστωσε ότι η έρευνα για τους πιθανούς κινδύνους πρέπει να συνεχιστεί (αναγνωρίζοντας δηλαδή ότι υπάρχει πιθανότητα τα όρια που έχουν τεθεί να είναι ανεπαρκή). Παρόμοια πολιτική είχε ακολουθηθεί σε άλλες περιπτώσεις (κάπνισμα, διοξίνες, αμίαντος) των οποίων η επικινδυνότητα είχε υποτιμηθεί από τμήμα της τότε επιστημονικής κοινότητας…»
- « Ενώ αρχικά πιστευόταν ότι υπάρχουν μόνον θερμικές επιδράσεις, δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών του σώματος, με ότι αυτό συνεπάγεται, τελευταία γίνονται ολοένα και πιο πειστικές οι μη θερμικές επιδράσεις, δηλαδή αυτές που προέρχονται από χαμηλές εντάσεις ακτινοβολίας και οι οποίες επάγουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των κυττάρων και κατ΄ επέκταση του οργανισμού μας…

- Στις 19/5/06 η επιτροπή Πρωτοβουλίας κατοίκων Ν. Κόσμου δημοσιοποίησε λίστα 10 ανθρώπων που εμφάνισαν κακοήθεις όγκους και λευχαιμία. Όλοι τους κατοικούσαν σε ακτίνα 40 μέτρων από κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Τερπάνδρου.

- « Εμφανίσεις καρκίνων και άλλων σοβαρών ασθενειών έχουν ανακαλυφθεί γύρω από 7 κεραίες κινητής τηλεφωνίας… Οι μελέτες αφορούν περιοχές που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά σε εμφανίσεις καρκίνου, εγκεφαλικών αιμορραγιών και υψηλής πίεσης αίματος σε μια ακτίνα 360 μέτρα από κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μια από τις μελέτες, στο Warwickshire, αποκάλυψε παρουσία 31 καρκίνων γύρω από έναν και μόνο δρόμο. Το ¼ από τα 30 άτομα προσωπικού σε σχολείο που βλέπει ο 27μετρος ιστός κεραίας έχει αναπτύξει όγκους από το 2000, ενώ άλλο ¼ έχει σημαντικά προβλήματα υγείας
.» ( Sunday Times 22.4.2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad