Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ «καταστρέφει» την υγεία των μετόχων του!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ «καταστρέφει» την υγεία των μετόχων του!!!


Τεράστια τούμπα σήμερα για το Χρηματιστήριο…Ο Γ.Δ αφού έφθασε σε επίπεδα ανόδου 2,5%, κατάφερε τελικά να κλείσει με πτώση 1,76% στις 1411 μονάδες. Αιτία του κακού το διαρκές και επίμονο σορτάρισμα δεικτοβαρών μετοχών και μάλιστα Τραπεζικών από συντονισμένες προσπάθειες ξένων funds που έχουν βάλει ως στόχο τη διάλυση κυριολεκτικά των τιμών των “βαριών” χαρτιών…Μέχρι εδώ ας πούμε πως γίνεται κατανοητό το θέμα….Εκείνο που φαντάζει αδιανόητο είναι πως κάποια χαρτιά που βρίσκονται εκτός παιχνιδιού των περιβόητων funds βρίσκονται να χάνουν στα καλά καθούμενα 10% της ευτελούς ήδη αξίας τους και να προκαλούν “υστερία” στους κατόχους τους.
Ένα απ’ αυτά είναι και το ΥΓΕΙΑ που κατάφερε να κλείσει στα ιστορικά χαμηλά του 0,58 ευρώ, δηλαδή με το αντίτιμο ενός καφέ αγοράζει κάποιος 6-7 μετοχές ενός ομίλου που συμπεριλαμβάνει εκτός από το ΥΓΕΙΑ τα μαιευτήρια ΛΗΤΩ και ΜΗΤΕΡΑ, 3 Νοσοκομεία στην Τουρκία, 2 Νοσοκομεία στην Κύπρο (Ευαγγελισμός και Αχίλλειον),1 Νοσοκομείο στα Τίρανα της  Αλβανίας.
Όλα αυτά βέβαια μαζί αποτιμώνται Χρηματιστηριακά στο επίπεδο των 102 εκ ευρώ!!! 
Με δείκτη Ξένων προς Ίδια Κεφάλαια πολύ πιο κάτω της Μονάδος και καθαρή Θέση άνω των 400 εκατ. Ευρώ είναι να απορεί κάποιος ποιοι βρίσκονται πίσω από τις πωλήσεις και ποιος είναι ο σκοπός τους….
Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως οι μέτοχοι θα χρειασθούν οσονούπω ψυχολογική υποστήριξη…
Ο Κος Βγενόπουλος ίσως θα μπορούσε να συνδράμει με κάποια ανακοίνωση στην ερμηνεία της κατάρρευσης….
Dr. Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad