60.000 ευρώ αποζημίωση από τη Millet της Ξάνθης στη Χ. Νικοπούλου - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

60.000 ευρώ αποζημίωση από τη Millet της Ξάνθης στη Χ. Νικοπούλου


Το ποσό των 60.000 ευρώ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης στη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, το οποίο δημοσίευσε την απόφασή του για την υπόθεση της αγωγής που είχε καταθέσει η δασκάλα που υπηρετούσε στο Μ. Δέρειο εναντίον της εφημερίδας Millet στην Ξάνθη.
Η υπόθεση αφορά σε δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας της Ξάνθης που ανέφερε ότι η Χαρά Νικοπούλου είχε ζητήσει από τους μαθητές της «να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ». Στην αγωγή της, που συζητήθηκε το Μάιο στην Ξάνθη, η ενάγουσα ζητούσε την καταβολή αποζημίωσης 1 εκατομμυρίου ευρώ από τις εφημερίδες Millet και Birlik για παρόμοιο δημοσίευμα, όμως ο εκδότης της Birlik Ιλχάν Ταχσίν είχε ανασκευάσει και απαλλάχθηκε.
Σύμφωνα με την πρωτόδικη αυτή απόφαση – εναντίον της οποίας ασκήθηκε ήδη έφεση- επιβάλλεται στην εφημερίδα Millet να καταβάλλει 60.000 ευρώ στη δασκάλα ενώ κηρύσσει το ήμισυ του ποσού που καθορίζει η απόφαση ως  προσωρινά εκτελεστέο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι 30.000 ευρώ είναι άμεσα καταβλητέες και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, επιβάλλεται φυλάκιση 10 μηνών στον εναγόμενο Τζενγκίζ Ομέρ, εκδότη της εφημερίδας. Περίληψη της απόφασης πρέπει να δημοσιευτεί εντός15ημέρου στην εφημερίδα Millet, άλλως θα υπάρξει πρόστιμο 6.000 ευρώ ενώ το δικαστήριο επιδίκασε και τα διαστικά έξοδα ύψους 4.000 ευρώ στην εφημερίδα.
Ανάλογη αγωγή έχει καταθέσει η Χαρά Νικοπούλου εναντίον της εφημερίδας Γκιουντέμ που συζητήθηκε στο πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης στις 22 Σεπτεμβρίου και αναμένεται η αντίστοιχη απόφαση. Στο παρελθόν εναντίον της millet είχε δικαιωθεί για παρόμοια δημοσιεύματα ο Πομάκος δημοσιογράφος του Καναλιού 6  Σεμπαχεδήν Καραχότζα σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.
www.xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad