Η έξοδος από το ευρώ η μόνη λύση για την Ελλάδα, επιμένει ο Νομπελίστας Ρουμπινί… - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Η έξοδος από το ευρώ η μόνη λύση για την Ελλάδα, επιμένει ο Νομπελίστας Ρουμπινί…


 Ξανά τα ίδια και τα ίδια από το βραβευμένο οικονομολόγο Ρουμπινί, γνωστό με το ψευδώνυμο Κος  “Καταστροφή”, που σε ομιλία του στην Αθήνα δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι “η έξοδος από το ευρώ είναι και η  μοναδική  λύση για την ελληνική οικονομία”.  Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρουμπινί ανέφερε ότι ακόμη και υποδειγματική να είναι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν αρκεί από μόνη της να λύσει το πρόβλημα. Η επιβολή φόρων φέρνει ύφεση και νέα προβλήματα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο διάσημος οικονομολόγος σε μια αποστροφή του ανέφερε, η χώρα κινδυνεύει να πέσει σε οικονομική στασιμότητα και υψηλή ανεργία, ενώ η μόνη λύση για να ανακάμψει η Ελλάδα θα ήταν η υποτίμηση του νομίσματος της, κάτι το οποίο λόγω του ευρώ δεν είναι εφικτό.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως αυτά που είπε είναι πλέον τόσο γνωστά, αυτονόητα  και τετριμμένα, που είναι να απορείς πως ένας τέτοιος οικονομολόγος αρκείτε, επιμένει και ταξιδεύει χιλιάδες χιλιομέτρων για να διατυμπανίζει την καταστροφή μιας τόσο δα μικρής χώρας σαν την Ελλαδίτσα.
Η απάντηση είναι προφανέστατη και έχει να κάνει με τον πόλεμο νομισμάτων που έχει προκύψει παγκοσμίως, κυρίως μεταξύ ευρώ και δολαρίου, που σχετίζεται με την ανισσοροπία των οικονομιών των χωρών μελών της ΟΝΕ, απ’ τον οποίο επωφελούνται ποντάροντας κατά το δοκούν διάφορες Τράπεζες, Funds, και τσαρλατάνοι τύπου George Soros, που οσμίζονται ως αρπακτικά εκεί όπου υπάρχει “αίμα”.
H Ελλάδα χρησιμοποιείται λοιπόν κατά τις ορέξεις των κυνηγών του εύκολου κέρδους, ως ο αδύναμος κρίκος, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα που λέγεται ΟΝΕ και να χτυπηθεί το κοινό νόμισμά της, το ευρώ….  Γι’ αυτό και η συνεχής ενασχόληση μαζί της…….και όχι προφανώς από αγάπη και συμπάθεια….. Είναι κάτι που τους εξυπηρετεί προσωρινά μέχρι να ποντάρουν κάποια στιγμή στο ακριβώς αντίθετο. Τότε θα ανακαλύψουν ξαφνικά το “θαύμα” που επιτελείται στην Ελλάδα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad