Πως φεύγει ο πονοκέφαλος μετά το γλέντι; - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Πως φεύγει ο πονοκέφαλος μετά το γλέντι;

Η κύρια αιτία για τον πονοκέφαλο μετά από ένα βράδυ γλεντιού είναι η αφυδάτωση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλει κάποιος να επισκέπτεται συχνότερα την τουαλέτα όταν πίνει αλκοόλ. Το οινόπνευμα είναι ισχυρό διουρητικό και έτσι προκαλείται μεγάλη απώλεια υγρών και απαραίτητων ουσιών για τον οργανισμό. Η απορρύθμιση αυτών των υγρών και των ηλεκτρολυτών του αίματος, προκαλεί και τον πονοκέφαλο.
Παρακάτω, ο Δρ Graham Archard προσφέρει χρήσιμες συμβουλές επιβίωσης του επόμενου πρωινού μετά από ένα Χριστουγεννιάτικο γλέντι.
Την επόμενη μέρα, θα ήταν καλό να πιει κανείς ένα ποτήρι νερό. Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά γιατί με το αλκοόλ έχει αφυδατωθεί αρκετά ο οργανισμός – όπως άλλωστε προαναφέρθηκε. Το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου και το σώμα αντιδρά με την παραγωγή ινσουλίνης. Αποτέλεσμα αυτού, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να πέσουν και έτσι να δημιουργείται πονοκέφαλος, τρέμουλο και αίσθημα πείνας.

Ο χυμός πορτοκαλιού είναι προτιμότερο να αποφεύγεται, καθώς η οξύτητά του επιδεινώνει τις τυχόν διαταραχές του στομάχου, ενώ ο καφές προκαλεί μεγαλύτερη αφυδάτωση.

Είναι επιθυμητή η κατανάλωση δημητριακών με γάλα και μέλι, καθώς και ενός τοστ. Όλα βοηθούν στην αποκατάσταση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Οι μπανάνες, επίσης, είναι βοηθητικές, καθώς είναι πλούσιες σε μέταλλα και δίνουν ενέργεια.

Ένα σάντουιτς με μπέικον, το οποίο συνδυάζει πρωτεΐνη με γλυκόζη (από το ψωμί), μπορεί να είναι εξίσου ευεργετικό για τον, ταλαιπωρημένο από το αλκοόλ, οργανισμό. Το μπέικον όμως, πρέπει να ψηθεί στη σχάρα και όχι στο τηγάνι γιατί τα υψηλά επίπεδα λίπους μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι.

Αν με όλα αυτά εξακολουθεί ο πονοκέφαλος να υφίσταται, η λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων παρακεταμόλης μπορεί να είναι απαραίτητη. Καλό θα ήταν κανείς να αποφύγει να πάρει ασπιρίνη, διότι μπορεί να του προκαλέσει ναυτία και δυσπεψία.

Και κάτι που δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις και είναι απολύτως απαραίτητο, είναι η αποφυγή του καπνίσματος, μετά από μια νύχτα έντονου γλεντιού. 
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad