Πνίγεται η Ελληνική οικονομία…. «Christmas effect» στο Χρηματιστήριο… - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Πνίγεται η Ελληνική οικονομία…. «Christmas effect» στο Χρηματιστήριο…


Σε κλοιό έντονων πιέσεων βρίσκεται η ελληνική οικονομία, όπως αποδεικνύεται από τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά  4,6% το Γ’ τρίμηνο του έτους, την αύξηση της ανεργίας στο 12,6% τον Σεπτέμβριο και την  καταβαράθρωση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 24,8% στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου.
Στο μέτωπο της ανεργίας, ο Σεπτέμβριος του 2010 βρίσκει τη «στρατιά» των ανέργων αυξημένη κατά περισσότερα από 200.000 άτομα!!!
Συνολικά, οι άνεργοι ανήλθαν σε 627.715 από 456.803 τον Σεπτέμβριο του 2009, με το ποσοστό της ανεργίας έναντι του εργατικού δυναμικού να χτυπάει κόκκινο στο 12,6% από 9,1% τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Παράλληλα εξακολουθεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μετά και τη ραγδαία υποβάθμιση της Ιρλανδίας κατά 3 βαθμίδες(ΒΒΒ+ από A+) από τον οίκο Fitch.

Μέσα σ’ αυτό το δυσμενέστατο κλίμα συνεχίστηκε η προσπάθεια ωραιοποίησης των αποτιμήσεων των εισηγμένων εταιριών στο Χρηματιστήριο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επικείμενοι Ισολογισμοί και τα Αποτελέσματα Χρήσεως του έτους 2010.
Θεωρούμε την όλη χρηματιστηριακή αντίδραση των τελευταίων ημερών ως κλασσική περίπτωση του επονομαζόμενου «Christmas effect» δηλαδή η προσδοκία για  ένα «year-end ράλι» που συνηθίζεται στις δυτικές αγορές ειδικά το 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου για τους πιο πάνω λόγους και ήδη τείνει προς την ολοκλήρωσή του.
Dr. Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad