Γιατί ο " Όργουελ "των οικονομικών προβλέψεων Φωτεινούλης παντογνώστης Nouriel Rubini έβαλε στο στόχαστρο τη χώρα μας; - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί ο " Όργουελ "των οικονομικών προβλέψεων Φωτεινούλης παντογνώστης Nouriel Rubini έβαλε στο στόχαστρο τη χώρα μας;

Δρόμο παίρνει και δρόμο αφήνει ως γνήσιος "γυρολόγος” ο πολυδιαφημισμένος καθηγητής Nouriel Rubini, που εσχάτως αγάπησε υπερβολικά τη χώρα μας και ασχολείται τακτικότατα μαζί της…
Σταθερά υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης του χρέους για την Ελλάδα ή της επαναφοράς της δραχμής, προβληματίζει με την εμμονή και την θέλησή του να την επιβάλλει. Είναι βέβαια και απορίας άξιον πως ο Πρωθυπουργός της χώρας δέχεται τον άνθρωπο ο οποίος κατά κόρον έχει προφητεύσει την οικονομική καταστροφή της χώρας και έχει απορρίψει κάθε ενδεχόμενο επιτυχίας των προσπαθειών της κυβέρνησης.
Τι ζητά λοιπόν η αλεπού στο παζάρι; Μήπως… λέμε.... μήπως… τα κίνητρά του δεν είναι και τόσο ανιδιοτελή;
Το σίγουρο βέβαια είναι πως δεν παραλείπει  να  αμείβεται και μάλιστα πολύ χοντρά για κάθε “συμβουλή” και διαπίστωση που διατυπώνει, απ’ αυτούς που φροντίζουν να τον καλούν και να τον φιλοξενούν….

Είναι αυτός που στις  20 Μαΐου 2010, σε δηλώσεις του στο CNBC προέβλεψε ότι: "Πιθανή είναι η συνέχιση της βίαιης πτώσης των χρηματιστήριων το επόμενο διάστημα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία και των ελλειμμάτων. Μια συνέχιση της διόρθωσης 20% στα χρηματιστήρια και τα εμπορεύματα, είναι πιθανή. Συνιστάται για το επόμενο διάστημα η διατήρηση αυξημένης ρευστότητας"…
Η πραγματικότητα τον διέψευσε παταγωδώς…Πλήρης…αποτυχία! Ο δείκτης Standard & Poor's -500, έχει ενισχυθεί κατά 8% από την αρχή του έτους.
Ίσως κάποιος θα έπρεπε να του υπενθυμίσει ορισμένα ανέκδοτα που κυκλοφορούν για τους οικονομολόγους μήπως και κατόρθωναν να τον ταρακουνήσουν και να τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα….
Ιδού λοιπόν ορισμένα σύντομα ανέκδοτα, εξαιρετικά αφιερωμένα στον υπερφίαλο και παντογνώστη  κ.
Rubini:
- Γιατί ο Θεός δημιούργησε τους οικονομολόγους; Για να κάνει τους μετεωρολόγους να μοιάζουν επιστήμονες.

- Οικονομολόγος είναι ένας ειδικός που θα ξέρει αύριο, γιατί τα πράγματα που προέβλεψε χτες, δεν έγιναν σήμερα.

- Οικονομολόγος είναι κάποιος που ξέρει 100 τρόπους για να κάνει έρωτα, αλλά… δεν ξέρει καμία γυναίκα!

- Ο πρώτος οικονομολόγος ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος. Όταν έφυγε για να ανακαλύψει την Αμερική, δεν ήξερε πού πήγαινε και, όταν έφτασε, δεν ήξερε πού βρισκόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad