Δύο... ήλιοι το 2012; - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Δύο... ήλιοι το 2012;

Καταστροφολογικό σενάριο ή επιστημονική πρόβλεψη;
Πάντως, αστρονόμοι από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Κουίνσλαντ διατείνονται ότι μέσα στο 2012 ενδέχεται να... «ανατείλουν» δύο ήλιοι στη Γη...
- «Ο γνωστός υπεργίγαντας αστέρας Μπετελγκέζ, που βρίσκεται στον αστερισμό του Ωρίωνα, αναμένεται πολύ σύντομα να εκραγεί. Όταν συμβεί αυτό θα δημιουργηθεί σούπερ νόβα, εκατομμύρια φορές πιο λαμπερή από τον ήλιο, που θα είναι ορατή και από τον πλανήτη μας.
Φυσικά, οι αστρονόμοι γνωρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από μέρα σε μέρα, δεν παραλείπουν να τονίσουν πάντως ότι δεν αποκλείεται ο Μπετελγκέζ να εκραγεί και σε... εκατομμύρια χρόνια από σήμερα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως μόλις δημιουργηθεί η σούπερ νόβα, για μερικές εβδομάδες η νύχτα θα γίνει μέρα! "Θα εκραγεί, θα ανάψει και για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα είναι τρομερά φωτεινό. Λίγους μήνες αργότερα δεν θα είναι καν ορατό από τη Γη", αναφέρει ο καθηγητής Φυσικής Μπραντ Κάρτερ.
Πλήθος ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο αναφέρουν ότι η έκρηξη αυτή επιβεβαιώνει την πρόβλεψη των Μάγια πως το 2012 θα έρθει η συντέλεια του κόσμου.
Ο καθηγητής Κάρτερ απαντά: "Όταν εκρήγνυται ένα αστέρι, το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι μια βροχή από μικρά σωματίδια που ονομάζονται νετρίνα. Αυτά θα πλημμυρίσουν τη Γη και δε θα προκαλέσουν καμία καταστροφή.
Ελευθεροτυπία - Γιάννης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad