ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΗ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ"- “Αυτό θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω”… - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΗ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ"- “Αυτό θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω”…

Με λένε Βασιλάκη Π... και είμαι μαθητής της Γ’ τάξης δημοτικού. Ζω με τους γονείς μου, και τα αδέλφια μου, σ' ένα διαμέρισμα.
Ο πατέρας μου δουλεύει σε μια κρατική εταιρία, ΟΣΕ, ΟΤΕ κάτι τέτοιο. Πάντα μιλάει με ευγνωμοσύνη για κάποιον "Αντρέα" που τον βοήθησε να βρει αυτή τη δουλειά. Είναι ήρεμος άνθρωπος συνήθως. Νευριάζει μόνο όταν βλέπει ειδήσεις και φωνάζει: "Αλήτες, μας καταστρέψατε" και άλλα τέτοια.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η μαμά μου του λέει:"Τι φωνάζεις χριστιανέ μου, εσύ δεν τους ψηφίζεις τόσα χρόνια;" κι' αυτός απαντάει:"τι να έκανα ρε γυναίκα, αν δεν ήταν ο Αντρέας θα κοιμόμασταν κάτω από καμιά γέφυρα" κι' η μαμά μου τότε του λέει:" τότε μη φωνάζεις".
Ο πατέρας μου αγαπάει όοοολους τους ανθρώπους εκτός από τους μαύρους τους Ασιάτες, τους κεντροευρωπαίους(λαθρομετανάστες ή όχι)και όποιον δεν είναι Έλληνας.
Για τους μετανάστες λέει συνήθως:" τους μαζέψαμε εδώ χάμω και τρώνε το ψωμί του κοσμάκη".
Είναι ψηλός και μελαχρινός.
Η μαμά μου είναι νεότερη του.Παντρευτήκαν με προξενιό.Δεν δουλεύει και μας προσέχει όλους.
Ο αδερφός μου πάει στην πρώτη λυκείου.Το μόνο που τον ενδιαφέρει απ' το σχολείο είναι η γυμναστική και το διάλλειμα. Στη ζούλα τον είδα κανα δυο φορές να καπνίζει. Είναι λίγο αδύνατος σε όλα τα μαθήματα.
Ο καθηγητής του των μαθηματικών του είπε ότι αν θα πήγαινε να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα θα τον βοηθούσε να περάσει το μάθημα με καλό βαθμό.
Όταν το είπε στον πατέρα αυτός έβριζε για κανα μισάωρο. Μόλις ηρέμησε τηλεφώνησε στον καθηγητή να κανονίσουν για τα ιδιαίτερα.
Η αδερφή μου είναι η μεγαλύτερη και τελειώνει το λύκειο. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο σχολείο, το φροντιστήριο και το κινητό της τηλέφωνο. Αυτό που την ενδιαφέρει άμεσα είναι να βρει εισιτήριο για τη συναυλία του Σάκη.
Για μένα ο πατέρας μου κάνει σχέδια να με σπουδάσει γιατρό ή δικηγόρο. Εγώ όμως θέλω να ακολουθήσω το επάγγελμα του γείτονα μας. Έχει μονοκατοικία με πισίνα, σπουδάζει το γιο του στην Αγγλία, ακριβό αυτοκίνητο και ζει πλούσια χωρίς να δουλεύει η γυναίκα του.
Είναι εφοριακός υπάλληλος.
Αυτό θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω!!!

Χωρίς σχόλιο……

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμπνευσμένη η έκθεση, δε λέω, αλλά από το ύφος και τον ώριμο τρόπο γραφής της, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι γραμμένη από παιδάκι Γ' Δημοτικού.

Κάτι ανάλογο (περιέγραφε, με γλαφυρούς αληθοφανείς διαλόγους, το μεσημεριανό γεύμα των μελών μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας) είχα διαβάσει και από την Έλενα Ακρίτα. Άρα δεν αποκλείεται να είναι και αυτό δικό της.

Post Bottom Ad