Σχετικά με τη δακρύβρεχτη & ικετευτική “πρόταση γάμου” της ΕΘΝΙΚΗΣ στην ALPHA… - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με τη δακρύβρεχτη & ικετευτική “πρόταση γάμου” της ΕΘΝΙΚΗΣ στην ALPHA…

Και ξαφνικά τα Τραπεζικά χαρτιά εκτοξεύτηκαν... Με μια φήμη... Η νομοθεσία περί χειραγώγησης της αγοράς προφανώς δεν έχει μεταφραστεί ακόμη στα Ελληνικά!!!
Μετά το πατατράκ της αποτυχίας του 2001 θα περίμενε κανείς αυτού του είδους οι προτάσεις εντυπωσιασμού και σκοπιμοτήτων να μην επαναληφθούν…Άλλωστε ακόμη και η πιο επιτυχημένη σειρά  "τόλμη και γοητεία" έχει προ πολλού λάβει τέλος….Δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι πρωταγωνιστές, με το ίδιο σενάριο να απαιτούν μόνιμα υψηλά χρηματιστηριακά οφέλη….
Θα ήταν πραγματικά πιο υπεύθυνο και σοβαρό οι συζητήσεις αυτές πρώτα να ολοκληρώνονται και μετά να ανακοινώνονται…Κάθε άλλη περίπτωση υποκρύπτει δόλο και σκοπιμότητα…
Όταν ο υποψήφιος γαμπρός κάνει πρόταση γάμου στην καλή του, έχει τουλάχιστον βάσιμες ενδείξεις, για να μην πω αποδείξεις, ότι θα αποσπάσει ευθύς εξ’ αρχής το πολυπόθητο ΝΑΙ. Σε αντίθετη περίπτωση ή αφελής είναι ή  παραπλανήθηκε!!!
Θα περίμενε επίσης κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος τη δυναμική παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την άμεση διακοπή του Χρηματιστηρίου και όχι την αποσπασματική διακοπή των συναλλαγών των δύο επίμαχων μετοχών, αφήνοντας τα λοιπά τραπεζικά χαρτιά να οργιάζουν άνευ λόγου και αιτίας…
Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει γιατί εκτοξεύθηκε ας πούμε η EUROBANK 17% παρακαλώ, το ΤΤ 20%, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ 16%, η ΑΤΤΙΚΗΣ 16% και το ζόμπι η ΑΤΕ 11%(δεν επιβεβαιώθηκε ούτε το "όλοι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια")
Μήπως από την υπερβολική συγκίνηση;
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πως μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της Α.Μ.Κ της ALPHA Τραπέζης, του Τ.Τ, αλλά και στο βάθος της EUROBANK και ΑΤΕ (γιατί αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός) και στην προσπάθειά τους να φουσκώσουν τις τιμές προκειμένου να επιτύχουν οι αυξήσεις, έχουμε να ακούσουμε πολλά, μα πάρα πολλά σενάρια!!!!
Σοβαρότης λοιπόν μηδέν, όπως πάντα....Δυστυχώς σ’ αυτό το παιχνιδάκι μπλέχτηκε από υπερβολικό ζήλο για συγχωνεύσεις και συνεργασίες και η Εθνική Τράπεζα…Μέγα ατόπημα και ερασιτεχνισμός της διοίκησής της …(Πως εμηνεύεται άλλωστε η ασυγκράτητη κάψα για συγχώνευση με πρωτοβουλία του πιο "ισχυρού", που προσφέρει γή και ύδωρ; Τι υποκρύπτει αυτή η κίνηση; Μήπως δρομολογείται το περιβόητο haircut των ομολόγων και κάποιοι τρέχουν να εξασφαλίσουν κεφάλαια για αντιστάθμισμα της χασούρας;)
Όσο για την εκτίμηση της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας ότι  ο μέτοχος της Alpha Bank με την πρόταση αυτή αυξάνει την περιουσία του κατά 50-60%(δε χωρούν σε καμία σοβαρή ανάλυση παρόμοιοι αυθαίρετοι υπολογισμοί) εύλογα τίθεται το ερώτημα... ποιος χάνει την αντίστοιχη αξία; Μήπως οι μέτοχοι της Εθνικής;
Αναζητείται επιτέλους λίγη σοβαρότητα σ' αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας...Όλα γίνονται στο βωμό των επικείμενων Α.Μ.Κ των Τραπεζών(κατά σειρά ALPHA-T.T-EUROBANK-ΑΤΕ) και τα υπόλοιπα είναι ένα παρωχημένο και κακοστημένο χρηματιστηριακό παιχνιδάκι για να τσιμπήσει η μαρίδα!!! Έχουν γνώση όμως οι φύλακες...Τόσα χρόνια μας εκπαιδεύσατε με τις αερολογίες σας, πλέον δε μασάμε με τίποτα...Θα χρειασθεί να επιστρατεύσετε νέες μεθόδους, οι παλιές έχουν αποκαλυφθεί και προ πολλού έχουν καεί...

Υ.Γ : Η Ε.Ε σε ανύποπτο χρόνο απεφάνθη σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων των Τραπεζών: Πρώτα είπε θα προηγηθούν Α.Μ.Κ, κατόπιν θα ολοκληρωθεί απο τις Τράπεζες η επαναγορά των προνομιούχων μετοχών απο το Δημόσιο και θα ακολουθήσουν οι συγχωνεύσεις.....Άρα ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος!!!
Dr. Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad