ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ: Άλλη μια αποτυχημένη επενδυτική κίνηση!!! Ψύλλοι στ’ αυτιά των μικρομετόχων… - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ: Άλλη μια αποτυχημένη επενδυτική κίνηση!!! Ψύλλοι στ’ αυτιά των μικρομετόχων…

«Αλλαγή σχεδίων» για τον όμιλο ΥΓΕΙΑ, που μετά την αποεπένδυση από την Τουρκία επανέρχεται στις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα είναι πως αυτή είναι η πολλοστή εξόφθαλμα αποτυχημένη κίνηση της MIG(κατέχει το 48% των μετοχών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ), χωρίς να υπάρχει για αντιστάθμισμα ούτε μια επιτυχημένη, έστω και μόνο για ξεκάρφωμα. Η δε επανάληψη του ίδιου μονότονου σεναρίου (επιστροφή της επένδυσης στον αρχικό της ιδιοκτήτη έναντι τιμήματος που είναι ένα κλάσμα του ποσού με το οποίο είχε αγοραστεί πριν από λίγα μόλις χρόνια) αρχίζει να γίνεται υπερβολικά συχνή για να είναι σύμπτωση...
Διάφορες πονηρές σκέψεις βασανίζουν τους μετόχους του ΥΓΕΙΑ, όπως :
“Βασικοί μέτοχοι των εταιρειών -εκμεταλλευόμενοι και την οικονομική κρίση- μπορούν να βγάζουν τις επιχειρήσεις τους από το χρηματιστήριο με... συνοπτικές διαδικασίες, αγοράζοντας έναντι πινακίου φακής τις μετοχές μειοψηφίας”.
Μήπως…λέμε μήπως… η συγκεκριμένη εταιρία έχει σχέση με την πιο πάνω διαδικασία; Ο χρόνος άλλωστε θα το αποδείξει και θα το αποκαλύψει….
Πως αλλιώς να δεχθούμε την απαξίωση  αυτού του Κολοσσού της ΥΓΕΙΑΣ, που έφθασε να  αποτιμάται χρηματιστηριακά 120 εκατ. Ευρώ μόνο!!!!
Σήμερα εντός Ελλάδας, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ περιλαμβάνει τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Δ.Θ.Κ.Α. ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΙΔΩΝ, ΛΗΤΩ, την Εταιρεία Προμήθειας και Εμπορίας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων Y-LOGIMED, τη Τράπεζα Βλαστοκυττάρων STEM-HEALTH HELLAS, την Εταιρεία εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων Y-PHARMA, το Διαγνωστικό Κέντρο ΒΙΟ-CHECK στο κέντρο της Αθήνας, και το κέντρο Μοριακής Βιολογίας και κυτταρογενετικής ΑΛΦA-LAB.
Εκτός Ελλάδος,  ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει εξαγοράσει το 65,7% του Νοσοκομείου ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ στη Λεμεσό και το 60% του Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ στην Πάφο της Κύπρου. Παράλληλα, έχει προχωρήσει στην κατασκευή υπερσύγχρονου νοσοκομείου στα Τίρανα. Τέλος στη Ρουμανία λειτουργεί την Τράπεζα Βλαστοκυττάρων STEM-HEALTH UNIREA.
Με δείκτη Ξένων προς Ίδια Κεφάλαια πολύ πιο κάτω της Μονάδος και καθαρή Θέση άνω των 400 εκατ. Ευρώ είναι να απορεί κάποιος ποιοι βρίσκονται πίσω από την καταβαράθρωση της μετοχής και ποιος είναι ο σκοπός τους….
Ο Κος Βγενόπουλος ίσως θα μπορούσε να συνδράμει με κάποια ανακοίνωση στην ερμηνεία της κατάρρευσης….και στην αδυναμία της ανοδικής επαναφοράς…

Dr. Query

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad