Εκτός κάθε λογικής η μη αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας των Καθηγητών των Ε.ΠΑΣ του ΟΑΕΔ από το Υπ. Παιδείας… - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Εκτός κάθε λογικής η μη αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας των Καθηγητών των Ε.ΠΑΣ του ΟΑΕΔ από το Υπ. Παιδείας…


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Περικλέους 21 Νίκαια Πειραιάς ΤΚ 184 52
         
Πληρ.: Κ. Γουσιανόπουλος,  Α. Σούρτης
Τηλ:         6974637843         6944697350
Προς:
 ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ” ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 Εμείς οι επαίτες του αυτονόητου, δηλ οι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων εργαζόμαστε στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Τα σχολεία που υπηρετούμε ανήκουν στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια παλαιότερα Επαγγελματικές Σχολές σήμερα) και είναι αντίστοιχα και ισότιμα αυτών που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας. Ακολουθούμε τα ίδια προγράμματα σπουδών, έχουμε τις ίδιες αναθέσεις μαθημάτων, διδάσκουμε τα ίδια βιβλία και ύλη με τους συναδέλφους μας στο Υπουργείο Παιδείας, οι απόφοιτων των σχολείων μας έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους αποφοίτους των Τ.Ε.Ε. και ΕΠΑ.Σ. του Υπουργείου Παιδείας. Όλα λοιπόν ταυτόσημα εκτός από εμάς τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ. Εμείς αντιμετωπιζόμαστε ως ανειδίκευτοι εκπαιδευτικοί με μηδενική προϋπηρεσία για το Υπουργείο Παιδείας.
Καταφύγαμε στον συνήγορο του πολίτη, το Υπουργείο Παιδείας υπέβαλε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καταφύγαμε στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλάκις λοιπόν όλα τα παραπάνω όργανα και αρχές ζητούν από την Πολιτεία να εφαρμόσει το αυτονόητο και να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ. Το Υπουργείο Παιδείας όμως παραμένει κουφό ενώ ταυτόχρονα στις συναντήσεις μας με υπηρεσιακούς παράγοντες του όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος.
Ποια όμως η στάση του υπουργείου απέναντι σε τρίτους;
Αναγνωρίζει την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης (εμείς δεν ανήκουμε;), από την Αλβανία, Τουρκία και πολλές άλλες χώρες και παράλληλα αρνείται την προϋπηρεσία μας. Αποδέχεται λοιπόν προϋπηρεσία που πραγματοποιείται εκτός των συνόρων, όπου δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ενώ δεν δέχεται την προϋπηρεσία που παράγεται εντός των συνόρων σε σχολεία όπου ασκεί έλεγχο. Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!
Κατά καιρούς πιπιλάνε την δικαιολογία ότι τα σχολειά του ΟΑΕΔ ανήκουν σε άλλο υπουργείο. Ε και;
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, στους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ.
Την ίδια στιγμή όμως ΝΑΙ στα Ναυτικά λύκεια, ΝΑΙ στα αθλητικά λύκεια, ΝΑΙ  στα Σχολεία Δεύτερης ευκαιρίας, ΝΑΙ στην Σιβιτανίδειο Σχολή, ΝΑΙ στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, ΝΑΙ στους καθηγητές ιδιωτικής εκπαίδευσης και πρόσφατα ΝΑΙ στους Καθηγητές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), ΝΑΙ στις σχολικές μονάδες του Εθνικού Ιδρύµατος Απροσάρµοστων Παίδων Κρήτης. Ανήκουν άραγε όλα τα παραπάνω στο Υπουργείο Παιδείας; Εύκολή απάντηση: ΟΧΙ.
Το καλοκαίρι του 2009 επιλεκτικά αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία των συναδέλφων μας καθηγητών Γενικής Παιδείας στα σχολεία του ΟΑΕΔ δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις. Θεώρησαν προφανώς ότι ό Θεολόγος είναι περισσότερο εκπαιδευτικός από ότι ο Αρχιτέκτονας ή ο καθηγητής πληροφορικής κλπ.. Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία του χημικού όχι όμως του χημικού μηχανικού ή του τεχνολόγου τροφίμων που είχαν συνδιδασκαλία την ίδια ώρα στο ίδιο μάθημα στην ίδια τάξη. Πραγματικά μοναδικό, ακατανόητο!!!
Λοιπόν σας φωνάζω δυνατά είμαι και εγώ καθηγητής. Καθηγητής στα καλύτερα σχολεία τεχνικής εκπαίδευσης, αυτά του ΟΑΕΔ, με τεράστιο έργο και προσφορά. Αναρωτιέμαι το ίδιο δυνατά γιατί τόση απαξίωση και ρατσισμός;
Η συνέχιση της παραπάνω πρακτικής αποτελεί κατάφορη αδικία και παραβίαση της συνταγματικής επιταγής περί ισότητας.
Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναγνωρίσει τη εκπαιδευτική μας προϋπηρεσία όπως ακριβώς ορθά έπραξε με τους συναδέλφους μας στον ΟΤΕΚ επιλύοντας ένα δίκαιο και χρόνιο αίτημα μας.

Το Γ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας
Κων/νος Γουσιανόπουλος
Αριστείδης Σούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad