ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ "FORTHNET" ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ "FORTHNET" ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Εξοργιστική διαφήμιση της "Forthnet" στα τουρκικά, έκανε την εμφάνισή της μέσα στην Ξάνθη, απευθυνόμενη όχι προφανώς σε Έλληνες, αλλά σε κάποιους ...άλλους, προκειμένου να τηλεφωνούν "οικονομικά" στην ... Τουρκία, της οποίας ο χάρτης παρουσιάζεται φαρδιά πλατιά στην προκλητική διαφήμιση!
Η συγκεκριμένη διαφήμιση, προσβάλει ευθέως την ελληνικότητα της Θράκης, τη μοναδικότητα της επίσημης ελληνικής γλώσσας, ως γλώσσας όλων των πολιτών και δημιουργεί κατάσταση "γλωσσικής αυτονομίας", που προσβάλει και τη Θράκη και ολόκληρο τον Ελληνισμό, αφού όλοι οι Έλληνες πολίτες, οφείλουν - εκτός του τι πρεσβεύουν ή αισθάνονται - να γνωρίζουν τουλάχιστον την ελληνική γλώσσα.
Υπό την έννοια αυτή, η συγκεκριμένη διαφήμιση, δεν απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες,  με οποιεσδήποτε "έστω" διασυνδέσεις, σχέσεις, δεσμούς ή συγγένειες με την Τουρκία, αλλά απευθύνεται σε μη Έλληνες, που δεν γνωρίζουν ή αναγνωρίζουν την Ελληνική και άρα δεν είναι ούτε κατά τον τύπο Έλληνες Πολίτες!
 Με απλά λόγια, η εξοργιστική διαφήμιση της Forthnet, "αναγνωρίζει" ντε φάκτο μια "γλωσσική-εθνική μειονότητα" μη ελληνική, αλλά τουρκική, στην οποία δεν απευθύνεται στην επίσημη κρατική γλώσσα, αλλά στην τουρκική!
Είναι επομένως η πρόκληση διπλή και με βάθος!
Η πράξη της Εταιρείας, δεν είναι μια αφελής διαφημιστική πράξη, αλλά μια βαριά και προμελετημένη ενέργεια, μια ευθεία πρόκληση κατά του Ελληνισμού, αντίθετη και με τη Συνθήκη της Λωζάνης, που με την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ, δεν αναφέρει ύπαρξη "εθνικής-τουρκικής μειονότητας" στη Θράκη, αλλά απλά "μουσουλμανικής"! Επειδή ακριβώς δεν ήταν και γι΄ αυτό δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί "τουρκική"!
Βεβαίως η διαφήμιση προσέφερε χαρά και ικανοποίηση στην Άγκυρα και το ίδιο το Προξενείο;
Αλήθεια ο κύριος Πρόξενος και οι άνθρωποί του  τι σύνδεση έχουν;
Πηγή: FACE BOOK :ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Δείτε και την Ξανθιώτικη πηγή απ΄ όπου αντλήθηκε  το θέμα  http://www.xanthinews.gr/2011/02/blog-post_136.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού το κράτος δεν στηρίζει τα ελληνικά σχολία εκεί οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν τον ελληνικό γραπτό λόγο. Σε αντίθεση οι διάφοροι θρησκευτικοί "ηγέτες" της περιοχής προωθούν την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας. Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η εταιρεία που γράφει κάτι στην γλώσσα που οι κάτοικοι καταλαβαίνουν

Ανώνυμος είπε...

εντάξει μην είμαστε και υπερβολικοί. δεν προσέβαλε τα ελληνικά σύνορα και τον ελληνισμό. Μια διαφήμιση που έχει στοχευμένο κοινό είναι. Ηρεμία!

Post Bottom Ad