Ανακοίνωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ για την άδικη και εξωφρενική μείωση του Μερίσματος των αποστράτων Στρατιωτικών & Αστυνομικών απο το Μ.Τ.Σ - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ για την άδικη και εξωφρενική μείωση του Μερίσματος των αποστράτων Στρατιωτικών & Αστυνομικών απο το Μ.Τ.Σ

Η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό!!!

Αρ. Πρωτ. : 171/2011

Πειραιάς   10 Απριλίου 2011

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ που πραγματοποιήθηκε στις 8/4/2011, συζητήθηκε διεξοδικά το μείζον θέμα της μείωσης του μερίσματος των μετόχων του ΜΤΣ. Εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μια ακόμη δυσβάστακτη μείωση του εισοδήματος των συνάδελφων που προστίθεται στις καθυστερήσεις παροχής του ΒΕΑ και στο αβέβαιο αύριο του ΜΤΣ, όπως και των αποδοχών τους. Η όλη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του ΣΞ χαρακτηρίσθηκε μάλιστα από το ΔΣ σαν η μεγαλύτερη μεταξύ αποστράτων αδικία, μετά τις μειώσεις συντάξεων.
Ειδικότερα στις 7/4/2011 καταβλήθηκε στους μερισματούχους  ΜΤΣ το μέρισμα Β’ τριμήνου 2011 μειωμένο σύμφωνα με την Φ.951.1/1/682193/Σ. 61/, 5 Ιαν 2011 Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά 25% αναδρομικά από 1/1/2011 ήτοι συνολική  μείωση  Β’ τριμήνου 50%.
Η πραγματική όμως μείωση του μερίσματος, για όσους μερισματούχους  έχουν κράτηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας του Ν.2913/01 είναι πολύ μεγαλύτερη του  50% για το Β’ τρίμηνο 2011, όπως πολύ μεγαλύτερη του 25% θα είναι και για τα άλλα τρίμηνα,  δεδομένου ότι, η  κράτηση αυτή υπολογίζεται στο Βασικό  Μισθό και Επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας του μισθολογικού βαθμού αποστρατείας και κατά συνέπεια δεν μειώνεται αναλογικά 25% (όπως οι λοιπές κρατήσεις του μερίσματος) αλλά παραμένει σταθερή όσο θα παραμένει σταθερός ο βασικός μισθός.
Σύμφωνα με τα παραπάνω  για όλους τους μερισματούχους που έχουν προβεί στην αναγνώριση προϋπηρεσίας του Ν.2913/01, αλλάζουν οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα απόσβεσης του καταβληθέντος ποσού για την αναγνώριση προϋπηρεσίας. Τώρα πλέον τίθεται θέμα επανεξέτασης της απόφασης τους, βάση του μειωμένου μερίσματος, της αφερεγγυότητας της Πολιτείας αλλά και την άρνηση της, μέχρι τώρα, να διασφαλίσει τη εξυγίανση και βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ. , το οποίο η ίδια οδήγησε στη σημερινή κατάντια! Φυσικά οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η εξαγορά (άπαξ ή με δόσεις) για αναγνώριση μεγαλυτέρου μισθολογικού βαθμού και κατ επέκταση  μερίσματος, είχε θετικό αντίκτυπο και στο ΕΚΟΕΜΣ, όπου εκεί το μερίδιο-μέρισμα έμεινε αμετάβλητο τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά ότι, το ΜΤΣ οδηγήθηκε σ’ αυτή την κατάσταση από τους εκάστοτε ΥΕΘΑ και τις διορισμένες από αυτούς διοικήσεις του Μ.Τ.Σ, με στόχο την  υλοποίηση της πολιτικής τους .
Κατόπιν αυτών η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ:
α.       Θα ζητήσει άμεσα με επιστολή της από το πρόεδρο του Μ.Τ.Σ, την χορήγηση του υπ’ αριθ. 19/3/16-12-2010 Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), προκειμένου να εξετάσει  το σύννομο της Φ.951.1/1/682193/Σ. 61/, 5 Ιαν 2011 Απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ληφθεί υπόψη το γεγονός πως για τέτοιου είδους αποφάσεις απαιτείται Κ.Υ.Α. και πλήρης αιτιολόγηση.
β.       Ενημερώνει όλους του μερισματούχους που έχουν προβεί στην αναγνώριση προϋπηρεσίας του Ν.2913/01, ότι εξετάζει με τους συνεργάτες-νομικούς της συμβούλους, τη δυνατότητα άσκησης προσφυγών προς τα Μετοχικά Ταμεία, καθόσον υπάρχει αλλαγή καθεστώτος υποχρεώσεων, εις βάρος των μερισματούχων.
γ. Αποφάσισε να θέσει το ζήτημα ΜΤΣ σε πρώτη προτεραιότητα στο σχέδιο πρακτικών δράσεων που εκπονείται από κοινού με τους λοιπούς φορείς, εκπροσώπους των μερισματούχων και μετόχων των ΕΔ & ΣΑ.

Σαρτζετάκης Εμμανουήλ

Αξιωματικός ΠΝ ε.α.
Πρόεδρος ΔΣ
ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Σχόλιο: Το αξιοπερίεργο είναι πως ούτε τιμωρείται κανείς για τη σημερινή κατάντια του πάλαι ποτέ εύρωστου ταμείου, αλλά ούτε και παραιτείται κανείς απο τη σημερινή ηγεσία του Στρατού, έτσι για τη τιμή των όπλων βρε αδερφέ!!! Άλλωστε οι ευκαιρίες για να δοξασθούν οι ηγέτες του στρατεύματος είναι πολύ περιορισμένες έως ανύπαρκτες, οπότε μια ανάλογη κίνηση πραγματικά θα αποτελούσε όαση ευθιξίας και συναδελφικότητας...Θα καθιστούσε δε τον πράττοντα αξιέπαινο και αξιοσέβαστο στη συνείδηση των συναδέλφων του, εν ενεργεία ή εν αποστρατεία.
Δυστυχώς όμως η συνήθης πρακτική της μακαριότητος, του οχαδελφισμού, του ετεροχρονισμού και της μετακύλισης ευθυνών εξακολουθεί να κυριαρχεί σ' όλο της το μεγαλείο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad