Δύο μελέτες για το ΜΤΣ,που προτείνουν λύση,παραμένουν στα συρτάρια.Γιατί; - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Δύο μελέτες για το ΜΤΣ,που προτείνουν λύση,παραμένουν στα συρτάρια.Γιατί;

 Καταχωνιασμένες στο συρτάρι του υπουργικού γραφείου, παραμένουν δύο μελέτες αναγνωρισμένων και εξειδικευμένων εταιριών ,οι οποίες πρότειναν λύσεις για το ΜΤΣ. Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου δεν έχουν καμία σχέση με τα συμπεράσματα των δύο μελετών και αυτό προκαλεί ποικίλες απορίες.

Το θέμα των δύο μελετών αναδεικνύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών που
με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ,για αδιαφορία και εκφράζει την αντίθεσή της στα διαδιδόμενα νέα …σωτήρια μέτρα που προβλέπουν -τι άλλο- περικοπή ακόμη 25% του μερίσματος.

Σύμφωνα με τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών:

•Από το 2006 έχει συνταχθεί μελέτη από την Deloitte Business Solutions AE, σε συνεργασία με τις Hewitt Associates και American Appraisal. Η μελέτη κατέληγε:

“…προτείνεται η αντίστοιχη διαφοροποίηση των ασφαλιστικών συστημάτων ως εξής:
•Οι αξιωματικοί προτείνεται να παραμείνουν ασφαλισμένοι στο ΜΤΣ και στον ΕΚΟΕΜΣ.

•Οι αστυνομικοί προτείνεται να ενταχθούν στα αντίστοιχα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ”.

•Το Μάρτιο του 2010 οι ίδιες εταιρείες κατόπιν παραγγελίας του ΥΕΘΑ παρουσίασαν νέα μελέτη με την οποία πρότειναν:
•Δημιουργία Ενιαίου Φορέα για όλους τους κλάδους (ένα Μετοχικό Ταμείο Ενόπλων Δυνάμεων).

•Την αποχώρηση των αστυνομικών από το ΜΤΣ. Εναλλακτικά προτείνεται η παραμονή των αστυνομικών στο Μετοχικό Ταμείο των ΕΔ, αλλά παράλληλα το σχεδιασμό προγράμματος χρηματοδότησης από το υπουργείο στο οποίο υπάγονται οι αστυνομικοί,το οποίο θα πρέπει να καλύπτει τη συνέχιση της συμμετοχής τους και την έκτακτη αναδρομική χρηματοδότηση του ΜΤΣ, για απώλειες εσόδων που οφείλονται στη μη συμμετοχή του παραπάνω υπουργείου στη χρηματοδότηση των παροχών των υπαλλήλων του.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο μελέτες καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα παραμένουν στα συρτάρια και το ΜΤΣ “βυθίζεται στο χρέος ,ως αποτέλεσμα της πλήρους αδιαφορίας των αρμοδίων υπουργών ή του φόβου ,να μην θίξουν συντεχνιακά και κλαδικά συμφέροντα “,επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών.
Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad