Αυτή κι αν είναι “πρόοδος”….. «γονεϊκό μέρος 1»…. όπως λέμε Πατέρας!!! «γονεϊκό μέρος 2»….όπως λέμε Μητέρα!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Αυτή κι αν είναι “πρόοδος”….. «γονεϊκό μέρος 1»…. όπως λέμε Πατέρας!!! «γονεϊκό μέρος 2»….όπως λέμε Μητέρα!!!


Κάποιοι από σας που έχετε παιδιά ίσως έχετε αντιληφθεί πως κάτι περίεργο συμβαίνει με τη "γραφειοκρατία" των σχολείων. Ειδικά γονείς παιδιών της ΣΤ Δημοτικού , που τα παιδιά τους ετοιμάζονται για εγγραφή στο Γυμνάσιο , καλούνται να ξαναφέρουν στη διεύθυνση του σχολείου νέα πιστοποιητικά γέννησης των  παιδιών τους, προκειμένου να μπορέσουν να γραφτούν στην Α Γυμνασίου. Στον ίδιο "κόπο" θα μπουν και οι υπόλοιποι γονείς των άλλων ηλικιών, οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να αντικαταστήσουν τα έγγραφα των παιδιών τους.
 Όχι ! Δεν χάθηκαν τα παλιά πιστοποιητικά τους....Απλά θεωρούνται ΑΚΥΡΑ πλέον και ζητούνται τα κυριολεκτικά "Νέα" έγγραφα , εναρμονισμένα με τη νομοθεσία της ΕΕ.
Ειδικά με την Απόφαση 12267 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύμφωνα με την οποία για χάρη των νέων κοινωνικών… ηθών, νοοτροπιών και θεσμών και για χάρη των ομοφυλόφιλων, η ΕΕ κατήργησε (στα μουλωχτά, πάντα) την λέξη «Μητέρα», αφού θεωρήθηκε ...σεξιστική στερεοτυπία!!!

 Μάλιστα, ο όρος θα παρακάμπτεται καθώς η έννοια του είναι ανασταλτική για την ισότητα των φίλων ενώ «ο ρόλος της μητέρας αξιολογείται πλέον σαν παθητική λειτουργία». Δηλαδή, για να καταλάβουμε, οι λέξεις «μητέρα» και «πατέρας», ανήκουν (σύμφωνα με την ΕΕ) στην κατηγορία των καλουμένων «εννοιών διακρίσεων», επομένως θα πρέπει στο εξής να περιγράφονται από τη φράση «γονεϊκά μέρη» και να χωρίζονται σε «α’» και «β’», αφού οι γονείς μπορούν στο εξής να είναι είτε «γυναίκα-άντρας», είτε «άντρα-άντρας», είτε «γυναίκα-γυναίκα»! Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο θα ακούσουμε… Έλεος!!!

   Το δε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ισχυρίζεται ότι ψήφισε υπέρ της, με στόχο να υποχρεώσει όλα τα κράτη- μέλη να αναγνωρίζουν ως έγκυρα τα «πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης» που προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ, στα οποία επιτρέπονται οι gay γάμοι ή ακόμα και οι πολυγαμικοί, ενώ θα συμβάλλει και ως προς τη διεκδίκηση γονεϊκότητας από ομοφυλόφιλα ζεύγη. Ήτοι αν κάποιο παιδί με «κοινωνικο
ύς γονείς» δύο λεσβίες γυναίκες, δε θα έχει πλέον μία μητέρα και μία θετή μητέρα αλλά δύο «γονεϊκ μέρη»: γονεϊκ μέρος 1 και γονεϊκ μέρος 2., ο δε παππος θα γίνει «προγονέας 1», η γιαγιά « προγονέα 2» - ή σε προγονεϊκ μέρος 1.1, προγονεϊκ μέρος 1.2, κλπ κλπ. Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο θα ακούσουμε… Ωιμέ!

   Προς το παρόν, η οδηγία είναι υποχρεωτική για «υπηρεσιακά δημοσιεύματα και έγγραφα», αλλά όπου να’ ναι θα μας το επιβάλλουν και στο προφορικό μας λόγο. Θέμα χρόνου είναι, εξάλλου, και η παραγωγή παιδικών ταινιών με ομοφυλόφιλους χαρακτήρες, γνωστής gay-friendly εταιρείας !!! (με το ζόρι να κάνουμε τα παιδιά μας …Ευρύπρωκτους πολίτες).

   Μια απόφαση, που αν δεν με απατά ο εγκέφαλός μου, υποβιβάζει ή ευστοχότερα ισοπεδώνει τη σύσταση της οικογενειακής εστίας με το πατροπαράδοτο μοντέλο: πατέρας-μητέρα-τέκνα… Αυτό άλλωστε, θέλουν: την ολοκληρωτική μας ισοπέδωση, σε όλα τα επίπεδα.

Εγώ πάντως την μητέρα μου επ’ ουδενί δεν πρόκειται να την προσφωνήσω «γονεϊκό μέρος 2».


Ρε… εσείς εκεί στα επιτελεία της ΕΕ, ληγμένα κατεβάζετε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad