Οι 12 "πληγές" για τους στρατιωτικούς & τα 15 ενδεικτικά προνόμια των βουλευτών!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 12 "πληγές" για τους στρατιωτικούς & τα 15 ενδεικτικά προνόμια των βουλευτών!!!


Πρόκειται για μια σύγκριση που πραγματικά απογοητεύει. Ειδικά δε στην  περίπτωση αυτών που τέθηκαν σε αποστρατεία με αίτησή τους και είναι κάτω των 55 ετών, η μανία εκδίκησης της πολιτείας είναι πρωτόγνωρη και βάρβαρη, αφού τους υποχρεώνει σε απώλειες που  ξεπερνούν πλέον κατά πολύ το 50%, χωρίς να υπολογίζονται έκτακτες εισφορές και παντός είδους αυξήσεις!!!
Δείτε λοιπόν παρακάτω την απίστευτη ανισότητα
:
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
1. Με το Ν. 3842/2010 θεσπίσθηκαν οι νέες φορολογικές κλίμακες με την αύξηση των οποίων, μέσω της παρακράτησης επιπλέον Φόρου Εισοδήματος μείωσε τα μεσαία εισοδήματα των συνταξιούχων.
2. Με τους Ν.3845 και 3847/2010 τα Δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και Επίδομα αδείας καταργήθηκαν ή και μειώθηκαν σημαντικά αντίστοιχα, καθόσον για συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών καθώς και μεικτής σύνταξης άνω των 2.500 €  θεσπίσθηκε η κατάργησή τους, ενώ για συνταξιούχους άνω των 60 ετών και κάτω του υπόψη χρηματικού ορίου συρρικνώθηκαν σε 400, και 200 € αντίστοιχα.
3. Με τους Ν. 3863 και 3865/2010 θεσπίσθηκε η Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 €, σε ποσοστά από 3 έως 10% κλιμακωτά.
4. Με τον Ν. 3865/2010 τιμωρήθηκαν οι συνταξιούχοι που συνέχιζαν να εργάζονται για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες, με αναστολή ή μείωση της σύνταξής τους, δηλαδή επί της ουσίας τους στερήθηκε το βασικό συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας.
5. Με τον Ν. 3986/2011 θεσπίσθηκε η μείωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 € σε 8.000 € και προστέθηκε νέο φορολογικό κλιμάκιο των 4.000 € με ποσοστό φόρου 10%.
6. Με τον Ν. 3986/2011 θεσπίσθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και για εισοδήματα άνω των 12.000 € σε ποσοστό κλιμακωτά από 1 έως 4 %.
7. Με τον Ν. 3896/2011 συνεχίσθηκε η μείωση που άρχισε με τους Ν. 3863 και 3865/2010, με την θέσπιση αύξησης των ποσοστών της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων από 3 έως 10% σε 6 έως 14% αναλογικά για συντάξεις άνω των 1.700 €.
8. Με τον Ν. 3986/2011 τιμωρήθηκαν οι στρατιωτικοί κάτω των 60 ετών που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα της αποστρατείας τους, με τη θέσπιση επιπλέον μηνιαίας εισφοράς για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 € σε ποσοστά από 6 έως 10% αναλογικά.
9. Με απόφαση των ΔΣ των ΜΤΣ-ΜΤΝ-ΜΤΑ  (Μετοχικών  Ταμείων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) και «έγκριση» του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μειώθηκαν από 1-1-2011 τα χορηγούμενα από τα ΜΤ μερίσματα, σε ποσοστά 25 % -8% και 10% αντιστοίχως, συρρικνώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα ήδη σημαντικά περικομμένα εισοδήματα των συνταξιούχων στρατιωτικών.
10. Με τον Ν. 3986/2011 θεσπίσθηκε ειδική εισφορά συνταξιούχων επικουρικής  ασφάλισης για επικουρικές συντάξεις από 300 € και άνω σε ποσοστό από 3 έως 10% (αφορά συνταξιούχους πολιτικού προσωπικού του Υ.ΕΘ.Α).
11. Αναμένεται επιπλέον η αναδρομική από 1-1-2011 μηνιαία μείωση του επιδόματος του ΕΚΟΕΜΣ κατά 25% και….
12. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ : Περικοπή κύριων συντάξεων  άνω των 1.000 ευρώ(για κάτω των 55 ετών) σε ποσοστό 40%!!! και 20% για ποσά άνω των 1200 ευρώ για όλους τους υπολοίπους..                                                                                                                                                                                                                                  Τα παραπάνω είναι επιπρόσθετα και δεν αφορούν μέτρα που λαμβάνονται για έκτακτες εισφορές (πχ ΦΑΠ) και άμεσες ή έμμεσες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί για όλους τους Έλληνες ή πρόκειται να εξαγγελθούν.

Ιδού και τα 15 ενδεικτικά και μόνο προνόμια που δημιουργούν το… άβατο των βουλευτών!!!
Την ώρα που η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες εξαγγέλλει συνεχώς και νέα δυσβάσταχτα μέτρα, την ώρα που απαιτούνται και άλλες θυσίες από τη νέα γενιά και όταν η αναλγησία ενός κράτους μεταφράζεται σε επιπλέον φορολογία ακόμα και στους μη έχοντες και κατέχοντες, τα βουλευτικά προνόμια σαν άλλο «Ευαγγέλιο» μένουν ανέγγιχτα.
Τα προνόμια των βουλευτών:
Η μηνιαία αποζημίωση τους είναι περίπου 6.000 ευρώ
Οι βουλευτές υπόκεινται και σε κρατήσεις για τον κλάδο σύνταξης (6,67%) και υπέρ του κόμματος μέχρι και 20%. Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι 10%, ενώ στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ 20%.
Η βουλευτική αποζημίωση φορολογείται αυτοτελώς σε ποσοστό
 50% και  το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.
Οι Επιτροπές
Οι «300» έχουν επιπλέον οικονομικά κέρδη με τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στα θερινά τμήματα της Βουλής.
Συγκεκριμένα οι παρόντες στις συνεδριάσεις των επιτροπών αλλά και τα μέλη των αποστολών της Βουλής στο εξωτερικό λαμβάνουν αποζημίωση ανά παρουσία, δίχως να φορολογούνται τα ποσά αυτά,  περί τα 150 ευρώ.
Κατά τα λοιπά οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι λαμβάνουν αξιοσέβαστα ποσά για την οργάνωση του γραφείου τους. Συγκεκριμένα για τους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς είναι ίσο με το 20% της αποζημίωσής τους (1.200 ευρώ) και για τους βουλευτές της περιφέρειας είναι ίσο με το 25% (1.500 ευρώ).
Για τα έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ, στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ, ενώ στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ.
Οι ατέλειες
Κάθε μήνα οι βουλευτές λαμβάνουν ποσό που δικαιολογεί 1.000 επιστολές, ενώ αυτό διπλασιάζεται την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Αναφορικά με σταθερά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς παρέχονται επτά με οκτώ τηλεφωνικές συνδέσεις. Η ατέλεια βαρύνει τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet.
Όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 200 ευρώ πλέον των παγίων τελών.
Στέγαση
Οι βουλευτές από την επαρχία έχουν τη δυνατότητα να μένουν σε ξενοδοχείο ή σε διαμέρισμα της επιλογής τους και γι’ αυτό λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ.
Αυτοκίνητο (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ).

Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη.

Δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες. "

Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή. Στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Kώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστο χώρο στον δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής. Συνταξιούχοι βουλευτές Είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στο Δημόσιο, ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).

Γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ) με εννέα γυμναστές (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων), μαζί με, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Βουλής!!!

Το πλέον προκλητικό είναι ότι τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με διαδικασίες εξπρές και οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την ασυλία τους. Ο περιορισμός της βουλευτικής ασυλίας, που είχε προαναγγείλει στον νέο Κανονισμό της Βουλής ο Φίλιππος Πετσάλνικος, έμεινε στον αέρα, αφού τελικά και πάλι «θα ερευνάται» αν το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο βουλευτής συνδέεται με την πολιτική του δραστηριότητα, όπως δηλαδή υποτίθεται ότι γινόταν μέχρι σήμερα...
Ενδεικτικό είναι ότι πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό οδηγήθηκε τελικά ο ίδιος στη φυλακή έπειτα από αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής, ο οποίος, λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad