Η κυβέρνηση ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ τους Έλληνες ιδιώτες-φυσικά πρόσωπα, που κατέχουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ότι ενδεχομένως συμπεριληφθούν στο «κούρεμα» του 50%!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Η κυβέρνηση ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ τους Έλληνες ιδιώτες-φυσικά πρόσωπα, που κατέχουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ότι ενδεχομένως συμπεριληφθούν στο «κούρεμα» του 50%!!!


Διαβάστε στο παρακάτω link:
 http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4669160
της εφημερίδος ΝΕΑ, που λειτουργεί ως λαγός των προθέσεων της κυβέρνησης αλλά και ως κέντρο σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης, σχόλια του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, για το ενδεχόμενο κουρέματος 50%  των ομολόγων που κατέχουν Φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα!!!!
Βέβαια η μέχρι τώρα οικιοθελής συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011 της Ε.Ε με το “Institute of International Finance” (IIF), που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των
τραπεζών και  εκπροσωπείται από τον κ. C. Dallara περιλαμβάνει μόνο ιδιώτες-Νομικά πρόσωπα, δηλαδή Τράπεζες, Θεσμικούς Επενδυτές, Ασφαλιστικές εταιρίες και Ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς καμία αναφορά για φυσικά πρόσωπα.
Ο λόγος τώρα της αιφνιδιαστικής εμπλοκής από τον κ. υφυπουργό των ιδιωτών φυσικών προσώπων παραμένει αδιευκρίνιστος και εξαιρετικά ύποπτος για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

«Όλα είναι ανοικτά [...] δεν θέλω να κάνω δημόσια τοποθέτηση» αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Σαχινίδης, αναφορικά με το εάν θα κουρευτούν τα ομόλογα που έχουν ιδιώτες.

Ερωτάται λοιπόν τόσο ο κ. υφυπουργός, όσο και ο προϊστάμενος του κ. Βενιζέλος:
                α. Από πού απορρέει το θράσος του, μέσω των ασαφών και θολών αναφορών του να ενσπείρει τον πανικό στις τάξεις των Ελλήνων μικροαποταμιευτών;  Ποιος του έδωσε το έναυσμα και την εξουσιοδότηση να αμφισβητήσει το γεγονός ότι τα φυσικά πρόσωπα δε συμπεριλαμβάνονται σε καμία περίπτωση στην εκπροσώπηση του IIF;
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι ούτε στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν προβλεπόταν συμμετοχή των φυσικών προσώπων…
                 β. Προλειαίνει το έδαφος για  να διαπιστώσει τις αντιδράσεις σε μια επερχόμενη βίαιη κλοπή;
                 γ. Τι είδους οικιοθελής συμμετοχή είναι αυτή…όταν χωρίς να ερωτηθεί ο κάτοχος των ομολόγων κινδυνεύει να υποστεί την κλοπή;
                 δ. Αυτή είναι η προστασία της Πολιτείας στους γηγενείς μικροαποταμιευτές που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες, τα όνειρα και τους μόχθους μιας ζωής στο ίδιο το Κράτος;
                 ε. Τι εννοείται κ. υπουργέ λέγοντας «Δε θέλω να αποκλείσω κανένα ενδεχόμενο, αλλά δε θέλω και να διαμορφώσω προσδοκίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα. Είναι ξεκάθαρο»
Δηλαδή με λίγα λόγια κ. υπουργέ αν δεν επαρκέσουν τα ποσά αυτών που καλούνται να συμφωνήσουν οικιοθελώς…τότε θα επιτεθείτε δίκην αγρίου θηρίου για να ληστέψετε τα φυσικά πρόσωπα; Αυτό είναι λοιπόν το ξεκάθαρο; Αυτή λοιπόν είναι η αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου; Αυτή είναι η λογική του; Όταν του λείπουν χρήματα να τα κλέβει απροκάλυπτα απ’ τους πολίτες του; Και μετά απ’ όλα αυτά απαιτείται απ’ τους πολίτες να σας σεβαστούν;
                στ. Πιστεύετε ότι αυτοί που ουσιαστικά σας εμπιστεύθηκαν τις μικροκαταθέσεις τους θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα στη δρομολογούμενη  κλοπή; Όχι κ. υπουργέ να είστε σίγουρος πως θα αντιδράσουν και μάλιστα δυναμικά, συλλογικά και φυσικά όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και διεθνώς!!! Βλέπετε είναι φυσικό επακόλουθο το υπόψη θύμα να αντιδρά στις ανήθικες ορέξεις του κάθε υποψήφιου θύτη….με κάθε μέσον. Θα αποκαλύψουν τις όποιες ενέργειές σας διεθνώς προκειμένου να αποδειχθεί η διγλωσσία, η αφερεγγυότητα, η βιαιότητα και η αυταρχικότητά σας!!!

Αν το ελληνικό κράτος συμπεριφερθεί με ανηθικότητα και  δεν προστατεύσει τα φυσικά πρόσωπα, ώστε να μην υποστούν haircut 50%, τότε θα πρόκειται για….σχεδιασμένη απροκάλυπτη χρεοκοπία.

Οι ιδιώτες οφείλουν να αρνηθούν την εθελοντική συμμετοχή….Είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα με τους μικροκαταθέτες των Τραπεζών και μην επιχειρήσετε να τους διαχωρίσετε με νομικούς ακροβατισμούς, γιατί ούτε σε κερδοσκοπικά παιχνίδια εμπλέκονται ούτε ενήργησαν με κάποιο υποτιθέμενο δόλο…Απλά, όπως και οι μικροκαταθέτες των Τραπεζών εμπιστεύονται τα χρήματά τους στις Τράπεζες…έτσι κι’ αυτοί εμπιστεύθηκαν τις όποιες οικονομίες τους στο ίδιο το Κράτος…Θα τους τιμωρήσετε γι’ αυτό;

Το υπουργείο Οικονομικών έχει την ηθική υποχρέωση άμεσα να αποσαφηνίσει ότι οι ιδιώτες φυσικά πρόσωπα δε θα συμμετάσχουν στο haircut του Ελληνικού χρέους.

Αν ωστόσο το κράτος φανεί ανήθικο και ασυνεπές μ’ αυτή του τη δέσμευση τότε οι ιδιώτες φυσικά πρόσωπα δε πρόκειται να  δεχθούν τη μονομερή εκ μέρους σας εκπορευόμενη  «εθελοντική» διαδικασία και δε θα δεχθούν κανένα εκβιασμό.
Θα ζητήσουν με κάθε τρόπο και μέσον από το Ελληνικό δημόσιο, το οποίο δάνεισαν, να καταβάλλει στη λήξη τους στο ακέραιο όλα τα ποσά που είχαν επενδύσει σε ομόλογα.
         

                                                                                          Μικροεπενδυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad