ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

Θέλει ο Άγιος να αγιάσει αλλά δεν τον αφήνει ο διάολος” όπως λέει και ο λαός και στη προκειμένη περίπτωση στο ρόλο του “διαβόλου” θα κατατάξω τον κύριο Βενιζέλο με τον οποίο πάλι αναγκάζομαι να ασχοληθώ διότι προκαλούμαι εξαιρετικά βάναυσα. Ο κύριος Βενιζέλος λοιπόν, ο οποίος αν και διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μάλλον δεν θα κατάλαβε καλά του τι γίνεται στα στρατόπεδα αλλά και πεδία των ασκήσεων, πέραν του πολυτελούς Γραφείου του 5ου Ορόφου του ΥΕΘΑ όπου υπούργευε. Έτσι, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον όλων όσων υπηρέτησαν ως στελέχη στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως στις μονάδες Καταδρομών, στους βατραχανθρώπους, στις ΟΥΚ κ.λ.π.

Και τι είπε ο κ. Αντιπρόεδρος και επί των Οικονομικών Υπουργός για αυτά τα επίλεκτα και εν αποστρατεία πλέον στελέχη, τα οποία έζησαν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, μακράν των οικογενειών, σε δύσκολες συνθήκες, με σκληρή εκπαίδευση και όλα αυτά για να είναι πανέτοιμα ανά πάσα στιγμή που θα τα χρειαζόταν η Πατρίδα, προκειμένου να την υπερασπίσουν από οποιονδήποτε επιβουλευόταν την εθνική κυριαρχία, ακεραιότητα και οτιδήποτε άλλο σχετικό, που τώρα τελευταία το παραχωρούμε μάλλον πολύ εύκολα, λόγω αδεξιότητας για να μην πω ανικανότητας μερικών εκ των πολιτικών μας.


Για να δικαιολογήσει λοιπόν το χαράτσι του 40% της μείωσης της σύνταξης σε όσους στρατιωτικούς συνταξιούχους έχουν αποχωρήσει από τις υπηρεσίες τους και είναι κάτω των 55 ετών, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε εναντίον τους λέγοντας ότι το δημόσιο δεν πρέπει να τους πληρώνει εφ’ όρου ζωής και συγκεκριμένα είπε από του βήματος της Βουλής :

«Εάν κάποιος κάνει χρήση του ευεργετικού δικαιώματος και συνταξιοδοτηθεί στα 25 εργάσιμα χρόνια, πόσα χρόνια ακόμα μπορεί να παίρνει σύνταξη; Όταν έχεις 25 χρόνια εισφορών πόσα χρόνια σύνταξη μπορείς να παίρνεις 40; Στέλνω το εξής μήνυμα: Όσοι έκαναν ή κάνουν χρήση τέτοιων διατάξεων σε νεαρή ηλικία πρέπει να υπαχθούν σε κάποιοι περιορισμό προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Και να έχουν άλλα εισοδήματα να τραφούν από αυτά…»…!!!

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά πλέον σ αυτή τη Χώρα, και δεν μας τα λέει καλά ο κ. Υπουργός, λες και όλοι όσοι έκαναν χρήση αυτού του δικαιώματος, το έκαναν αυθαίρετα και γιατί έτσι τους κάπνισε στα καλά καθούμενα και με το έτσι θέλω ! Αυτό το προνόμιο κ. Υπουργέ, τους το παραχώρησε η Πατρίδα για να εξισορροπήσει το δύσκολο του έργου τους αφενός και αφετέρου για να τους ικανοποιήσει οικονομικά και ηθικά, μια και όταν ήταν στην ενέργεια δεν αμείβονταν με αυτά που θα έπρεπε να αμείβονται για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Και γι αυτό άλλωστε αυτά τα πλασματικά χρόνια τους τα είχε παραχωρήσει το κράτος για να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα από ότι προβλεπόταν για άλλους , λόγω ειδικών συνθηκών.

Και το λέει ο κ. Βενιζέλος για αυτούς τους στρατιωτικούς, αλλά και γενικότερα για όλους αυτούς που δεν γνώρισαν Κυριακές και εορτές, Πάσχα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά,  κλπ και που διέτρεχαν την Ελλάδα απ’ άκρο εις άκρο, σε κάθε στρατόπεδο και κορυφή βουνού, βραχονησίδα και θάλασσες, σε χιόνια, λάσπες και καύσωνα, και επί μέρες άπλυτοι και θέτοντας πολλάκις τη ζωή τους εν κινδύνω, για να κοιμόμαστε και να διασκεδάζουμε όλοι οι υπόλοιποι εν ασφαλεία και ήσυχοι.
Προφανώς κύριε Βενιζέλε θα έχετε παρακολουθήσει κάποια στρατιωτική παρέλαση και θα έχει υποπέσει στην αντίληψή σας το μέγεθος των επευφημιών, χειροκροτημάτων κλπ που δέχονται ειδικά οι άνδρες αυτών των επίλεκτων Σωμάτων, όταν παρελαύνουν εν αντιθέσει με τις αποδοκιμασίες που δέχεται σύσσωμο το σώμα των πολιτικών και ειδικά της παράταξής σας, που δεν τολμάτε να περπατήσετε πεζή άνευ ασφαλείας είτε στους δρόμους της πρωτεύουσας είτε των εκλογικών σας περιφερειών, διότι ο λαός ξύπνησε πλέον και δεν ανέχεται άλλες κοροϊδίες και κάλπικες υποσχέσεις του δήθεν «λεφτά υπάρχουν», αλλά ήταν στις τσέπες μας και βάζετε, τρόπος του λέγειν, χέρι και τα παίρνετε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι σημαίνει να υπηρετείς σ αυτά τα σώματα και τους εμπιστεύεται πολύ περισσότερο τουλάχιστον από ότι εμπιστεύεται εσάς τους πολιτικούς .

Και δεν μου λέτε κύριε Βενιζέλε, εσείς οι εθνοπατέρες πόθεν δικαιούσθε να λαμβάνετε σύνταξη με 4 χρόνια βουλευτικής θητείας - συνεχούς ή διακεκομμένης (συμπληρωμένους 48 μήνες) που ισοδυναμεί με 1.400 ευρώ η κατώτερη, ενώ απολαμβάνετε το δικαίωμα πλήρους σύνταξης στα 17 χρόνια και δη «εργαζόμενοι» υπό άριστες συνθήκες και μάλιστα χωρίς ωράριο και να σας ελέγχει κάποιος, με πολλές διακοπές, με έξτρα πληρωμές για συμμετοχή σε επιτροπές, με πληρωμένα όλα σχεδόν τα έξοδά σας, με leasing αυτοκίνητο και τόσα άλλα προνόμια που ο οποιοσδήποτε κοινός θνητός μόνο στον ύπνο του τα βλέπει και αν ή σε καμιά ταινία του κινηματογράφου ή της TV.

Για να διαβάσει ο κόσμος αναλυτικά τι έχετε νομοθετήσει για τους εαυτούς σας, μιας και μιλάτε για περικοπές, μειώσεις κλπ των άλλων κοινών θνητών!!!

Το Συνταξιοδοτικό των Βουλευτών με αριθμούς

Η ανώτερη σύνταξη διαμορφώνεται περίπου στα 4.500 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 80% της εκάστοτε βουλευτικής αποζημίωσης, που ξεπερνά σήμερα τα 5.600 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η αύξηση του 3,5% για τη νέα χρονιά.

Ωστόσο, το καθαρό εισόδημα του βουλευτή κυμαίνεται μεταξύ 6.500 και 7.500 ευρώ (προστίθενται τα επιδόματα γραφείου, έξοδα κίνησης, ταχυδρομικά τέλη, οικογενειακή παροχή), ενώ ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών τους στις επιτροπές (κατά μέσο όρο 4 με 5 τον μήνα) μπορεί να αυξήσει το εισόδημά του το λιγότερο από 1.100 έως 1.400 ευρώ.

Όσοι έχουν εκλεγεί μέχρι το 1990 θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης με τη συμπλήρωση 48 μηνών βουλευτικής θητείας (4 χρόνια) και εφόσον έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Από το 1993 και μετά, δικαίωμα σύνταξης θεμελιώνουν όσοι έχουν συμπληρώσει 48 μήνες βουλευτικής θητείας (4 χρόνια) και με τη συμπλήρωση του 65ου έτους.

Στην πράξη χρειάζονται δύο κοινοβουλευτικές θητείες, καθώς από το 1993 και μετά καμία κυβέρνηση δεν συμπλήρωσε 4ετία.

Η σύνταξη του βουλευτή ισοδυναμεί με το 25% (1/4) της εκάστοτε βουλευτικής αποζημίωσης, η οποία προσαυξάνεται κατά 25% για κάθε έτος βουλευτική θητείας πέραν του 4ου έτους μέχρι τον 10ο χρόνο και 10% για κάθε έτος πέραν του 10ου και μέχρι το 17ο, οπότε ο βουλευτής δικαιούται πλήρη σύνταξη.

Η σύνταξη αυτή αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης. Αυτή τη στιγμή, με τη βουλευτική αποζημίωση περίπου στα 5.600 ευρώ το ανώτατο πλαφόν της σύνταξης διαμορφώνεται κοντά στα 4.500 .

Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες προβλέπεται θεμελίωση σύνταξης με 2 χρόνια βουλευτικής θητείας και όριο ηλικίας τα 55.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά μας προέκυψε και πολυτελής «ΝΤΑΤΣΑ», που κατασκευάζεται στο Γράμμο για να πηγαίνουν οι εθνοπατέρες να ξεκουραστούν και να κάνουν σκι , διότι περί spa, και γυμναστηρίου πολυτελείας, αυτά έχουν γίνει και μάλιστα πέριξ του κοινοβουλίου με έξοδα δικά μας φυσικά. (Η ΑΥΡΙΑΝΗ το έγραψε αυτό, και μάλιστα ενώ ο Καραμανλής μόλις το είχε μάθει το σταμάτησε, διότι είχε αρχίσει επί Σημίτη, μόλις επανήλθατε στην εξουσία, άρχισε η επαναχρηματοδότησή του για αποπεράτωση !!!).

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν κύριε Βενιζέλε και όσο και να προσπαθήσετε να μαζέψετε ευρώ για να τα βάλλετε στο άπατο βαρέλι του χρέους και του ελλείμματος που σεις οι πολιτικοί από το 1974 και μετά δημιουργήσατε διαχρονικά, δεν θα καταφέρετε τίποτα διότι συνεχίζετε να πολιτεύεστε με πνεύμα σπατάλης, εξυπηρέτησης των “δικών σας παιδιών” κλπ και ειδικά πέραν των άλλων, το επικείμενο πολιτικό κόστος , ανεξάρτητα αν το απαρνείστε για ψηφοθηρικούς πάντα λόγους.

Μας πώς να μειωθεί η σπατάλη όταν σεις ο ίδιος κύριε Βενιζέλο, διορίζετε  ( και υπάρχουν πολλές πολλές περιπτώσεις σαν αυτή) μια απόφοιτη λυκείου στο γραφείο σας και με μισθό 2.600 ευρώ μηνιαίως και προάγοντάς την εντός τριμήνου κατά τέσσερα κλιμάκια, όταν για όλους τους άλλους υπάλληλους χρειάζονται οκτώ χρόνια για να αλλάξουν τέσσερα κλιμάκια.

Ξέρετε μετά από πόσα χρόνια ένας Ανθυπολοχαγός που είναι απόφοιτος Ανώτατης Σχολής (για να μην πω ένας απόφοιτος σχολής Υπαξιωματικών που είναι ανώτερες του λυκείου, θα λάβει αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.600 ευρώ;

Μετά από πολλά πολλά χρόνια, και αν προλάβει να το λάβει, και αφού εν τω μεταξύ του έχει γίνει ο βίος αβίωτος και έχει αλλάξει δυο και τρεις οικοσκευές, διότι από τις μετακομίσεις καταστρέφονται.

Μα πάμε καλά ή μήπως χάσαμε κάθε μέτρο σ αυτή τη Χώρα και μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι;
 του Αντγου ε.α. Νίκου ΧριστοδουλόπουλουΠηγή:www.akis2010.net    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad