Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε η Τυποεκδοτική του ΚΚΕ!!! Τι έλεγε το ΠΑΜΕ για το άρθρο 99 το 2010 στο Ριζοσπάστη!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε η Τυποεκδοτική του ΚΚΕ!!! Τι έλεγε το ΠΑΜΕ για το άρθρο 99 το 2010 στο Ριζοσπάστη!!!

Λόγω ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων...
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.

Να τι έλεγε το  ΠΑΜΕ την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010 στο Ριζοσπάστη για το άρθρο 99:

 H ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο 99 σημαίνει ότι:
«Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.
Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ή μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρείας. Το δικαστήριο ορίζει μεσολαβητή, ο οποίος εντός δύο μηνών υποβάλει σχέδιο συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, τότε μόνο η επιχείρηση μπαίνει σε καθεστώς 2ετούς προστασίας από οιαδήποτε δίωξη ή άλλη αξίωση ακόμα και από την πλευρά των εργαζομένων.
Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλημμα ή με στηρίζετε (χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ή χάνετε τη δουλειά σας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους ή όλους».
Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
 
Υ.Γ: Δάσκαλε που δίδασκες…….
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad