Περασμένα “μεγαλεία” και διηγώντας τα να κλαίς..... - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Περασμένα “μεγαλεία” και διηγώντας τα να κλαίς.....

Είναι χρήσιμο να βλέπεις μια φωτογραφία μετά από χρόνια. Πολύ περισσότερο μια τέτοια ιστορική φωτογραφία. Ο Σημίτης κρατά ψηλά τα πρώτα ευρώ που μόλις έβγαλε από το ΑΤΜ. Γελά μ’ αυτό το επιτηδευμένο γέλιο της φωτογραφικής πόζας(κι’ αν γελάω είναι ψέμα). Δίπλα του ο Παπαδήμος, διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος …χειροκροτά περήφανος για το κατόρθωμά του. 10 χρόνια πριν. Η Ελλάδα σχεδόν έχει πιστέψει πως είναι μια μεγάλη δύναμη!! Ο Σημίτης υπόσχεται εκσυγχρονισμό, ο Παπαδήμος πιστωτικές κάρτες. Στις τράπεζες…μια σε κάθε γωνία…ο κόσμος τρέχει να ακουμπήσει το νέο νόμισμα!!!
Η Ελλάδα τρέχει ολοταχώς στη λεωφόρο της καλοπέρασης.(δυστυχώς για μας οι οδηγοί δεν ήλεγξαν ποτέ τα φρένα του
οχήματος!!!)
Οι εργολάβοι χτίζουν, οι μιζαδόροι κονομάνε, οι τραπεζίτες κερδίζουν και οι πολίτες απλώς δε θέλουν να ξέρουν. 10 χρόνια πριν, η Ελλάδα είχε αφήσει τη μοίρα της στα περιποιημένα χέρια του Παπαδήμου και τα ξινά χαμόγελα του Σημίτη. Εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, δάνεια…δάνεια…δάνεια….ευτυχία σε 12 άτοκες δόσεις. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να αποδειχθεί η φωτογραφία μια μεγάλη φάρσα….μια μεγάλη φούσκα. Αυτοί που ανόητα σύγκριναν τότε τη Γερμανία με την Ελλάδα, έχουν γονατίσει σήμερα μπροστά της και κλαίνε.
 
Αυτή τη φορά υπόσχονται πως θα μας βγάλουν από την κρίση που μας έριξαν τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα εκείνης της εποχής. Ο Σημίτης συνεχίζει να γελά με τον ίδιο τρόπο και σήμερα αν και κανένας δεν τον βλέπει πέρα από την κυρία Δάφνη, ο δε Παπαδήμος χειροκροτά  τον εαυτό του!!! Ναι είναι πλέον κι’ αυτός πρωθυπουργός!!!

Χρειάστηκαν μόλις 10 χρόνια.
Πόσα θα χρειαστεί να ξυπνήσουμε επιτέλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad