Οι άνθρωποι του Αιγαίου…Έτσι αποκαλούν οι Τούρκοι τους Ηρόδοτο και Ιπποκράτη!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Οι άνθρωποι του Αιγαίου…Έτσι αποκαλούν οι Τούρκοι τους Ηρόδοτο και Ιπποκράτη!!!


Τουρκία: Αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ιπποκράτη....
  
Ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης ήταν απλά αρχαίοι κάτοικοι του Αιγαίου!!!
Στην πόλη Μούγλα, στις ακτές του Αιγαίου, αναγέρθηκε άγαλμα του ιδρυτή της ιατρικής επιστήμης, Ιπποκράτη, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα της πόλης αυτής.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν χθες στα πλαίσια των « έργων των θεματικών πάρκων» του δήμου Μούγλας.
Μιλώντας κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο δήμαρχος Osman Gürün τόνισε ότι ο Ιπποκράτης ως γιατρός, από το 460 π.Χ. έθεσε τα θεμέλια των ιατρικών κανόνων και επεσήμανε τη σημασία του επαγγέλματος της ιατρικής επιστήμης που εμπνέεται από την ευθύνη και την ηθική.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι μετά το άγαλμα του Ηροδότου που αναγέρθηκε σε άλλο πάρκο, σήμερα, αποκαλύπτεται το άγαλμα του Ιπποκράτη, για να αναδειχθούν οι άνθρωποι του Αιγαίου που από την αρχαιότητα έδειξαν στον κόσμο τις οικουμενικές αξίες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μούγλας, Naki Bradley, στην ομιλία του τόνισε ότι με την τιμή στον Ιπποκράτη τιμούμε έναν γιατρό που πριν από 2400 χρόνια έθεσε τις αξίες του ιατρικού επαγγέλματος και ότι ο όρκος του Ιπποκράτη τονίζει τις ηθικές αξίες του επαγγέλματος αυτού.
Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ότι ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης ήταν Έλληνες, και παρουσιάζονται απλά ως κάτοικοι της περιοχής του Αιγαίου κατά την περίοδο της αρχαιότητας!!! 
Θα υπάρξει επιτέλους αντίδραση από την επίσημη πολιτεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad