Η Γερμανία έχασε 5,1 δισ το 2011 από το "ΟΧΙ" των Ελλήνων!!! ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ…. “ΟΧΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ”. - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Η Γερμανία έχασε 5,1 δισ το 2011 από το "ΟΧΙ" των Ελλήνων!!! ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ…. “ΟΧΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ”.


5,1 δισ. έχασε η Γερμανία το 2011 από το "ΟΧΙ" των Ελλήνων
Αρχίζει και αποδίδει το μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα καθώς μέσα σε ένα χρόνο οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα σημείωσαν μείωση 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού
Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ. Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει "την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα κια το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας", δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.
Στην Ελλάδα το ρεύμα άρνησης αγοράς γερμανικών προϊόντων εντείνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από τις πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ - μάρκετ, μέχρι τα γερμανικά αυτοκίνητα που πλέον έχουν καταρρακωθεί οι πωλήσεις τους.
Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. «Κομμένα πια τα δανεικά» λένε οι Γερμανοί, «κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα» λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι «Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα»

         

Post Bottom Ad