9 Μαΐου 2012 Μόσχα – Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση!!! (video) - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

9 Μαΐου 2012 Μόσχα – Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση!!! (video)


Όταν στην Ελλάδα κάποιοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων, κάποιοι άλλοι ξέρουν να τιμούν την Πατρίδα και τους ήρωές τους .

9 Μαΐου 2012  Μόσχα. Η παρέλαση της Νίκης στη μνήμη των Ηρώων και στο όνομα της εθνικής υπερηφάνειας για την 67η επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Στη Μόσχα έγινε η επίσημη στρατιωτική παρέλαση προς τιμή  της 67ης επετείου της Νίκης της Σοβιετικής ΄Ενωσης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.
Στην παρέλαση πήραν μέρος περίπου 15.000 στρατιωτικοί
του Ρωσικού Στρατού και πάνω από εκατό μονάδες σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού. Πάνω από την κύρια Πλατεία της χώρας πέταξαν ελικόπτερα, μεταφέροντας την εθνική σημαία της Ρωσίας και τα σύμβολα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Στην γιορτή παρευρέθηκαν μερικές χιλιάδες βετεράνοι του πολέμου, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας καθώς επίσης και ξένοι  καλεσμένοι.
Η παρέλαση ξεκίνησε κάτω από τους ήχους του θρυλικού τραγουδιού του Αλεξάντρ Αλεξάντροφ «Ιερός πόλεμος», το οποίο εκτέλεσε μεικτή στρατιωτική ορχήστρα από 1000 μουσικούς. Τη στιγμή αυτή πάνω από την Κόκκινη Πλατεία επικράτησε νεκρική ηρεμία: το τραγούδι αυτό προκαλεί σε όλους το αίσθημα υπερηφάνειας για τη χώρα-νικήτρια και θλίψης για όσους έπεσαν στον πιο σκληρό πόλεμο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Προς τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους στην παρέλαση απευθύνθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας και Ανώτατος Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
-Αξιότιμοι πολίτες της Ρωσίας, αγαπητοί βετεράνοι, συναδέλφοι στρατιώτες και ναύτες, λοχίες και υπαξιωματικοί, αρχικελευστές και ανθυπολοχαγοί. Σύντροφοι αξιωματικοί, στρατηγοί και ναύαρχοι, σας συγχαίρω για την Ημέρα της  Μεγάλης Νίκης. Για την  γιορτή της δόξας και του θριάμβου του λαού μας. Για την Ημέρα μνήμης, υπερηφάνειας και θλίψης, που ενώνει τώρα όλους τους πολίτες της Ρωσίας. 67 χρόνια πριν είχε συντριφτεί ο ναζισμός. Τρομερή και κυνική δύναμη. Δεν  δικαιούμαστε να ξεχνάμε πώς γεννήθηκε, μεγάλωνε και γινόταν όλο και πιο θρασύτερος μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Πώς οι βάρβαροι σχεδίαζαν να εξοντώσουν ολόκληρους λαούς και να γίνουν επικυρίαρχοι των κρατών και των ηπείρων. Πρέπει να αναγνωρίσουμε για άλλη μιά φορά ότι οι επιθετικές προθέσεις των Ναζί δεν βρήκαν έγκαιρα συλλογική αντίσταση. Ότι η απομόνμωση των χωρών, οι αμοιβαίες τους υποψίες και η ιδεολογική τους αντιπαράθεση δεν επέτρεψαν να αποτραπεί ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η ανθρωπότητα χρειάστηκε να πληρώσει πολύ φοβερό τίμημα γι 'αυτό. Αλλά ύστερα απ’ αυτό έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει. Επικράτησε η ευθύνη και η κοινή θέληση να νικηθεί το κακό,- τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Για πρώτη φορά από την λιθόστρωτη Κόκκινη Πλατεία πέρασαν τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα Lynx, που περιλαμβάνονται σήμερα στους εξοπλισμούς των ρωσικών στρατευμάτων. Οι παρευρισκόμενοι στην Πλατεία είδαν επίσης τα άρματα μάχης Τ-90, τα αυτοκινούμενα πυροβόλα MSTA-S, τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk-M2 και τους εκτοξευτήρες του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400. Μάλλον την μεγαλύτερη εντύπωση τους προκάλεσαν οι εκτοξευτήρες των πυραυλικών συστημάτων  Iskander-M και Topol-M. Η παρέλαση της τεχνικής έληξε με την πτήση πάνω από την Κόκκινη Πλατεία πέντε ελικοπτέρων Mi-8 με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα  και σε απόσταση 50 μέτρων ανάμεσά τους.
Δείτε τη μεγαλειώδη παρέλαση στο παρακάτω video:
 


 
Πηγή: aktines.blogspot.com

Post Bottom Ad