Ο λαϊκισμός μόλυνε τη χώρα!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Ο λαϊκισμός μόλυνε τη χώρα!!!Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί σχόλιο υποψήφιου βουλευτή στις πρόσφατες εκλογές, καταχωρήθηκε σε άρθρο του capital.gr, με τίτλο “Αφού θέλουν δραχμή!” και περικλείει την πίκρα και αγανάκτησή του για τον άκρατο λαϊκισμό που έχει κυριεύσει και μολύνει τη χώρα!!!

"Επειδή συμμετείχα σαν υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές θα ήθελα να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις που απέκτησα σ’ αυτόν τον αγώνα και να δώσω κάποιες συμβουλές που – κατά την ταπεινή μου άποψη- θα βοηθήσουν τους υποψήφιους βουλευτές στις επόμενες εκλογές.
-Κατ’ αρχήν σε κουβέντα με τον υποψήφιο ψηφοφόρο καλό και χρήσιμο είναι να χρησιμοποιείτε τις προσωπικές αντωνυμίες «εμείς» και «αυτοί».
Το «εμείς» για να υπονοείτε τον λαό, και το «αυτοί» για τους πολιτικούς.
Βέβαια εσείς θα τοποθετείτε τον εαυτό σας στον λαό, και θα ρίχνετε σποραδικά μπινελίκια στους «άχρηστους πολιτικούς».
-Αν έχετε την ατυχία να είστε υποψήφιος βουλευτής ενός από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν, θα λέτε ότι οι «άλλοι» ευθύνονται για το χάλι της χώρας και ότι το δικό σας κόμμα όταν ήταν κυβέρνηση έκανε κάποια «λάθη», «αστοχίες» και «παραλείψεις».
-Να τάσσεστε αναφανδόν κατά του μνημονίου. Προσέξτε! Είναι το βασικό σας ατού. Είναι πολύ της μόδας, trendy κατά πως λένε, ακούγεται πολύ ευχάριστα από τον συνομιλητή σας και σας κατατάσσει σε μια δημοφιλή κατηγορία πολιτικών.
-Να καταφέρεστε- με μίσος ει δυνατόν- κατά των ευρωπαίων ηγετών Μέρκελ και Σαρκοζί χρησιμοποιώντας τους επιθετικούς προσδιορισμούς «κουφάλα» και «κοντοπούτανος». Να είστε σίγουροι ότι θα εκτιμηθεί από τους συνομιλητές σας και σίγουρα οι θα ανεβείτε στην εκτίμηση τους.
-Τέλος με την παραμικρή αφορμή που σας δίνεται να αναφέρεστε στα θεία. Πιάνει πάντα με το Χριστεπώνυμο πλήρωμα. Πετάτε πότε- πότε κανένα «Έχει ο Θεός» ή «Ο θεός είναι μεγάλος», σταυροκοπηθείτε χωρίς εμφανή αιτία και να ξέρετε ότι τον έχετε σχεδόν κερδίσει. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να μαθαίνατε οτιδήποτε αφορά τον Πατέρα Παίσιο. Είναι πολύ της μόδας τελευταία, συζητιέται παντού, και ίσως θα ήταν σκόπιμο να πείτε κάποιο αθώο ψεματάκι: Για παράδειγμα ότι ο μπατζανάκης σας έχει την παντόφλα που φορούσε ο Άγιος Πατέρας στο Άγιο Όρος. Θα εκτιμηθείτε όσο δεν φαντάζεστε από τον συνομιλητή σας και θα έχετε κερδίσει εκτός από την ψήφο και την καρδιά του".

Post Bottom Ad