Τι Υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Πρόγραμμα του… Μικρολεπτομέρειες!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Τι Υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Πρόγραμμα του… Μικρολεπτομέρειες!!!


Ο ΣΥΡΙΖΑ (Νέο ΠΑΣΟΚ) θα είναι το νέο κόμμα εξουσίας!! Στην Ελλάδα για να βγεις ή πρέπει να σε λένε ΠΑΣΟΚ ή απλώς να είσαι ΠΙΟ ΠΑΣΟΚ από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Οι Έλληνες προτιμάνε να ακούσουν τι θα τους δώσουν οι πολιτικοί, Θυμήσου αναγνώστη τον ΜΕΓΑ Ανδρέα Παπανδρέου. Κάποιος νοήμων άνθρωπος θα περίμενε ότι οι ψηφοφόροι πια ξύπνησαν και δεν τρώνε κουτόχορτο. Αυτό αληθεύει ως έναν βαθμό. Ο νικητής των εκλογών, ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από το 11% (εάν προστεθεί το 30% που μετανάστευσαν τότε το 16,72% αντιστοιχεί σε 11%). Παλαιά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να υπόσχεται ότι ήθελε, αλλά ήξεραν οι Έλληνες ότι ο διορισμός θα έρθει μόνο από ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ (εξού και ο δικομματισμός).

Τώρα που το ΠΑΣΟΚ έκοψε και Η ΝΔ δεν θα δώσει άλλο, οι Έλληνες ψάχνουν το νέο ΠΑΣΟΚ. Το βρήκαν στο πρόσωπο του Κ. Τσίπρας, ενός ανθρώπου που έχει περάσει όλη την ζωή του σε πορείες, καταλήψεις και διαμαρτυρίες. Έχει δουλέψει τόσο πολύ σε αυτόν το κλάδο.
Άξιος! Ας διαβάσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα αυτού του κόμματος που επέλεξε ο σοφός Ελληνικός λαός. Το κάνω αυτό γιατί ένας γνωστός μου, μου ψιθύρισε ότι ψήφισε Τσίπρας
Όταν είδε την απορία και τρόμο στο πρόσωπό μου μου είπε ότι πολλά από αυτά που λέει ο Τσίπρας είναι σωστά. Με ρώτησε εάν διάβασα τις θέσεις που πρεσβεύει. Του είπα δεν συμφωνώ γενικά (εντελώς αντίθετος). Με αποκάλεσε στενόμυαλο, γιατί κρίνω κάτι χωρίς να το έχω διαβάσει. Τι να κάνω ο άμοιρος? Βρήκα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το διάβασα (με μεγάλη προσπάθεια) και σας το παραθέτω. Σημείωση ο λεγάμενος κύριος ήταν ως πρότινος ένας πιστός Πασόκος του δημοσίου.
Τι θα έκανε ο Τσίπρας αν ήταν πιλότος σε αεροπλάνο που σταματούν οι κινητήρες του εν πτήσει;
Θα έθετε σε ψηφοφορία στους επιβάτες την πρόταση για κατάργηση της βαρύτητας.
Αν η πρόταση περνούσε, θα έστελνε μήνυμα στον Πύργο Ελέγχου να το φροντίσουν, τονίζοντας ότι αλλιώς το αεροπλάνο θα συντριβεί.
1. Αποποινικοποίηση της χρήσης, κατοχής και προμήθειας όλων των ουσιών για προσωπική χρήση. Αντιμετώπιση του χρήστη ως ασθενούς. Θεσμοθέτηση μέτρων για την αποκοπή των χρηστών από το παράνομο εμπόριο.
- Ουδέν σχόλιο. Τα οικονομικά θέματα αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής…
2. Μαζικές προσλήψεις στην υγεία, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Άμεσο πρόγραμμα δημιουργίας 100.000 νέων θέσεων εργασίας με στόχο να αποτραπεί η άνοδος της ανεργίας από την κρίση και να βελτιωθεί το επίπεδο των υπηρεσιών στα νοσοκομεία, σχολεία, Ταμεία και οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.
- Καλά μόνο 100.000? Τι ελεημοσύνες θα κάνει ο Σύριζα? Πόσοι άνεργοι υπάρχουν? Ας πάνε όλοι στο δημόσιο. Εάν με 100.000 βελτιωθούν οι υπηρεσίες που να δείτε τι θα γίνει με 1.000.000 νέους ΔΥ! Άλλωστε αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδος => Δεν υπάρχουν αρκετοί ΔΥ! Φυσικά μάλλον αυτοί οι 100.000 θα γίνουν οι νέοι Συριζοφρουροί. Πώς θα κρατήσει το ποσοστό του ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν του χρωστάνε κάποιοι τον διορισμό τους? Γκεγκε?
3. Αύξηση των αποζημιώσεων για τις απολύσεις. Εξίσωση της αποζημίωσης απόλυσης των εργατών με αυτή των υπαλλήλων. Η προειδοποίηση της απόλυσης να μην επιφέρει μείωση της δικαιούμενης αποζημίωσης. Ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των ανέργων κατά τη διάρκεια της ανεργίας. Ειδικά μέτρα για τους μακροχρόνια άνεργους και τους άνεργους άνω των 50 ετών.
Απολύσεις? Τι θα έχουμε αντεργατικά μέτρα όπως απολύσεις? Να μην επιτρέπεται καμία απόλυση! έτσι λύνεται και το πρόβλημα της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα
4. Άμεση εξίσωση των κατώτερων αποδοχών με τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ-15, που έχουν καθιερώσει κατώτερες αποδοχές και σε συνδυασμό με τις διορθωτικές αυξήσεις να διαμορφωθούν στα1.300 € τον μήνα. Άμεση καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους μηνιαίων διορθωτικών αυξήσεων 300 ευρώ το 2009 και εφεξής, ως ελάχιστο μέτρο άμυνας του εργατικού εισοδήματος απέναντι στην κρίση.
1,300€ τον μήνα? Χαζομάρες. Γυφτιές θα κάνουμε? Να έχει η Ελλάδα τουλάχιστον 2.000€ μίνιμουμ μισθό. Τι να βρισκόμαστε κάτω από τον μέσο όρο? Η Ελλάδα πρέπει να είναι πρώτη. Διορθωτικές αυξήσεις 300 ευρώ από το 2009? Διαφωνώ, αλλά ας μην το παρακάνουμε. Ο κάθε εργαζόμενος να πάρει 300 Ευρώ για κάθε μήνα από τότε που γεννήθηκε…
5. Κατώτερη σύνταξη ίση τουλάχιστον με 20 ημερομίσθια της ΕΓΣΣΕ για την κύρια σύνταξη και 5 για την επικουρική και επάνοδος της κύριας σύνταξης στο 80% των συντάξιμων αποδοχών.
Γιατί να μην έχουμε κατώτατη σύνταξη ίση με τους Ευρωπαίους? Η Κύρια σύνταξη να είναι το 80%? Σούπερ δλδ με 2.000€ μίνιμουμ μισθό, μιλάμε για σύνταξη 1.600€ εντάξει το δεχόμαστε
6. Να επανέλθουν υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο  όλες οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί  στους τομείς της Ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών, των Υδάτινων πόρων – ύδρευσης και των Μεταφορών. Δημιουργία κοινωνικού φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους. Ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου και ιδιοκτησίας των υποδομών της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, δρόμοι, τουριστικές εγκαταστάσεις κλπ), που έχουν παραχωρηθεί ή ξεπουληθεί σε ιδιώτες και ελληνικές και ξένες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ακύρωση των ΣΔΙΤ και των συμβάσεων παραχώρησης. Ριζική αναμόρφωση, πλήρης διαφάνεια και λαϊκός έλεγχος στο σύστημα ανάθεσης – εκτέλεσης μεγάλων έργων και στις πολιτικές γης.
Διαφωνώ. Να έρθουν σε δημόσια ιδιοκτησία και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.. Μην υπάρχουν άτομα που θα είναι εναντίων της επανάστασης!
5. Οι εθνικοποιήσεις που αγωνιζόμαστε δεν αφορούν μόνο τους τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά και την αλλαγή της διάρθρωσης των δημοσίων επιχειρήσεων με τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων και με τον κοινωνικό έλεγχο, έτσι ώστε οι  επιχειρήσεις αυτές να μην υπηρετούν την καπιταλιστική συσσώρευση, αλλά τις κοινωνικές ανάγκες.
Προβλέπεται ότι κάθε πρωί θα τραγουδάνε οι εργαζόμενοι τον ύμνο του Μαρξ
6. Συγκρότηση κρατικού πόλου παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα, με πυλώνες την Εθνική Τράπεζα, την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που περνούν σε απόλυτο δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία. Με αυτόν τον πόλο, το δημόσιο ασκεί μια νέα πολιτική στην πίστη, που ευνοεί την ανάπτυξη, υποστηρίζει τις μικρομεσαίες, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τον αγροτικό κόσμο, ευνοεί την υλοποίηση ειδικών κλαδικών πολιτικών και ενισχύει τα ασθενέστερα στρώματα στη δανειοδότησή τους.
Με άλλα λόγια οι καταθέσεις των ανθρώπων θα χρησιμοποιούνται για να έρθει πιο κοντά το σοσιαληστικό όνειρο. Να δείτε ανάπτυξη που θα υπάρχει
7Εθνικοποίηση, κάθε Τράπεζας, που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις και τους καταθέτες – καταθέτριές της και χρειάζεται Κρατική στήριξη.
Πάλι τα ίδια θα επαναλάβουμε? Αφού μέχρι και οι πλανόδιοι πωλητές θα εθνικοποιηθούν…
8. Απόρριψη της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και τη ριζική ανασυγκρότησή της ως δημόσιας εταιρείας με εθνικό και κοινωνικό ρόλο.Την ακύρωση της απελευθέρωσης του σιδηροδρομικού τομέα και τη ματαίωση των σχεδιασμών υποβάθμισης, συρρίκνωσης και κατατεμαχισμού του ΟΣΕ. Τη ματαίωση της πώλησης των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Την αναβάθμιση των λιμανιών της χώρας, πρώτα απ’ όλα του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Ηγουμενίτσας, ως πόλων ανάπτυξης νέων υπηρεσιών και τεχνολογικής καινοτομίας, με στόχο τη μετατροπή της χώρας και κόμβο θαλάσσιων μεταφορών και επικοινωνίας.
Άλλωστε όλα αυτά που ιδιωτικοποιήθηκαν τα πηγαίναν θεσπέσια ως κρατικές εταιρίες.  Όσο για τα λιμάνια, όλες οι ναυτιλιακές περιμένουν με αγωνία τον ΣΥΡΙΖΑ να μας κάνει Σιγκαπούρη
9. Την επαναφορά του ομίλου του ΟΤΕ υπό πλήρη δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, την ανασυγκρότηση και μετατροπή του σε μοχλό μιας ευρύτερης προσπάθειας για την προώθηση των ευρυζωνικών δικτύων και σε συνεργασία με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, για την ταχεία προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και τη συγκρότηση κλάδων νέας τεχνολογίας στη χώρα μας.
Την ανασυγκρότηση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ, ως δημόσιας επιχείρησης. Την εγκατάλειψη των επιλογών απελευθέρωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών και της μετοχοποίησης-ιδιωτικοποίησής τους, συμπεριλαμβανομένων και των ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ.

Εδώ ρωτήστε τον Στρατούλοη- στέλεχος ΟΤΕ. Ακόμα να εμπεδώσετε εσείς οι ψηφοφόροι ότι το μόνο ιδιωτικό που θα υπάρχει θα είναι η τουαλέτα του σπιτιού σας? Γιατί το ΧΕΣΙΜΟ είναι ιδιωτική υπόθεση!
10. Ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων του ενιαίου Λυκείου. Αποσύνδεση του Λυκείου από το σύστημα πρόσβασης και κατοχύρωση της αυτοτέλειάς του και μέχρι τότε κατάργηση της Βάσης του 10.
Να μια ιδέα! Αυτόματα όλοι οι απόφοιτοι λυκείου να παραλαμβάνουν ένα πτυχίο της αρεσκείας του και άμεση είσοδο σε όποια δημοσία υπηρεσία θέλουν. Η βάση θα πάει στο 2 στα 20, για να ξεχωρίζουν οι βλάκες από τις ιδιοφυές.
11. Υπεράσπιση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Να αποσυρθεί ο νόμος για τα Κολέγια – Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και να απορροφηθούν οι σπουδαστές τους από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Να καταργηθεί νομοθετικά κάθε δυνατότητα εμπορικής συμφωνίας αγοράς και πώλησης Ξένων πτυχίων (δικαιόχρησης). Δωρεάν μεταπτυχιακές σπουδές.
Τα ξένα πτυχία απαγορεύονται, καθώς και η έξοδος από την χώρα για σπουδές.  Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σούπερ! Δείτε τους καθηγητές που έχουν. Υποχρεωτική φοίτηση για Διδακτορικό. Να γίνει η Ελλάδα χώρα επιστημόνων
12. Δημόσια δωρεάν μεταλυκειακή επαγγελματική εκπαίδευση, με σταδιακή απορρόφηση κάθε είδους Ιδιωτικού ΙΕΚ, ΚΕΣ κ.λ.π. η οποία θα οδηγεί σε πτυχία με επαγγελματικά δικαιώματα.
Υπόψη τα δικαιώματα είναι κεκτημένα!
13. Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με αποκλειστικό προαπαιτούμενο το πτυχίο, που θα ισοδυναμεί με επαγγελματικό δικαίωμα. Κατάργηση του ν. 2525/97 του ΠΑΣΟΚ.
Να σημειωθεί ότι οι καθηγητές πρέπει να συμφωνούν με την κοσμοθεωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ακόμα όμως ένα προαπαιτούμενο: να ξέρουν βασική προπαίδεια και να μπορούν να γράψουν το όνομα τους. Οι άνθρωποι που θα διδάσκουν τους νέους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ πρέπει να καλύπτουν τα παραπάνω.
14. Σχολείο ανεξίθρησκο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Διαχωρισμός της Εκκλησίας από την Εκπαίδευση. Αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών από μία επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας.
Χωρίς πλάκα είναι το ΜΟΝΟ πράγμα με το οποίο συμφωνώ 100%!
15. Υπεράσπιση και διεύρυνση του ασύλου και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών ελευθεριών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Πρόταση : το άσυλο να ισχύει σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα πανεπιστήμια! Γιατί μόνο μέσα σε αυτά? Δηλαδή εάν κάνουν φασαρίες οι φοιτητές έξω από το πανεπιστήμιο να μην χρειάζεται να τρέξουν ξανά μέσα. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
16. Μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ και το ΙΚΑ, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων. Κατοχύρωση ενιαίων εργασιακών σχέσεων και διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.
Το καλύψαμε παραπάνω. Νομοθετείται με νόμο το φακελάκι. Φέρνουμε διαφάνεια στην διαφθορά.
17. Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18. Μείωση της στρατιωτικής θητείας σε 6 μήνες, αναγνώριση του δικαιώματος άρνησης για λόγους συνείδησης. Εναλλακτική κοινωνική θητεία ίσης διάρκειας με τη στρατιωτική.
Συμφωνώ! αλλά πώς θα κάνουν οι βουλευτές τα ρουσφέτια τους?
18. Αποστρατιωτικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας και αφοπλισμός των αστυνομικών μονάδων στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Την κατάργηση των ειδικών μονάδων (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ) και των ειδικών σωμάτων (ειδικοί φρουροί, συνοριοφύλακες, αγροφυλακή). Την απαγόρευση της χρήσης χημικών αερίων και πλαστικών σφαιρών σε διαδηλώσεις, απεργίες και κάθε είδους συλλογικές κινητοποιήσεις.
ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ! Αφήστε τους πολίτες να εκφραστούν. τα μόνα κεφάλια ου θα σπάνε να είναι των απέναντι
19. Τη ριζική μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος. Θεσμοθέτηση Χάρτη δικαιωμάτων των κρατουμένων.Τον εξανθρωπισμό των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων. Απαγόρευση εγκλεισμού σε ακατάλληλους χώρους και φυλακές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Παροχή υγειονομικής περίθαλψης, αντίστοιχης με αυτή που μπορεί να απολαύσει κάθε ελεύθερος πολίτης. Ένταξη των νοσοκομείων των φυλακών στο ΕΣΥ.
επίσης οι κρατούμενοι θα πηγαίνουν για καφέ 2 την εβδομάδα (με έξοδα του κράτους), 1 φορά τον μήνα για γκολφ ώστε να ηρεμούνε. Θα παίρνουν και μισθό, 50% του κατώτατου και οι μέρες στην φυλακή θα μετράνε για σύνταξη
20. Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία ανοικτών κέντρων διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους. Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο. Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης των ανηλίκων.
αυτόματα όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα παίρνουν ελληνικό διαβατήριο.
21. Νομιμοποίηση και ένταξη στην κοινωνική ασφάλιση όλων των εργαζομένων μεταναστών. Κατοχύρωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, αποδέσμευση της νομιμοποίησης από ασφαλιστικές προϋποθέσεις, έκδοση πιστοποιητικού γέννησης των παιδιών τους, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις τοπικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή παραμονή στην Ελλάδα, ένταξη των μεταναστών στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.
Πραγματικά δυσκολεύομαι πολύ να συνεχίζω να γράφω. Πραγματικά θέλω να βγει ο  ΣΥΡΙΖΑ και εάν δεν κάνει το 50% από αυτά που γράφει θα βγαίνω (με 2-3 άτομα) και θα κλείνω δρόμους. Θα ζητάω κρεμάλες για τους ψεύτες πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ! πρέπει να τα κάνει αυτά, είναι στο πρόγραμμα του
22. Χορήγηση πολιτικού άσυλου στους πρόσφυγες. Ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα ή έρχονται σε μικρή ηλικία. Χορήγηση υπηκοότητας στους μετανάστες-μετανάστριες ύστερα από 7 χρόνια παραμονής στη χώρα.
Μόνο σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα? Να χορηγηθεί άσυλο και υπηκοότητα σε όλους τους μετανάστες παγκοσμίως.
23. Τον πλήρη διαχωρισμό ρόλων Εκκλησίας – Κράτους, με πλήρη αρμοδιότητα της Πολιτείας σε ζητήματα γάμου, ονοματοδοσίας και μαθήματος θρησκευτικών. Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου. Η ανεξιθρησκία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ενώ η θρησκευτική ελευθερία είναι απαραβίαστη.
24. Το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην έχει ομολογιακό χαρακτήρα, αλλά η ύλη του να περιλαμβάνει εισαγωγή στην ιστορία, την κοινωνιολογία και τη δογματική όλων των θρησκειών.
25. Επιστροφή στο Κράτος της μεγάλης ακίνητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και  απόδοσή της σε ακτήμονες και σε δημόσια χρήση.
27. Τα εισοδήματα των Εκκλησιαστικών Ενώσεων και Οργανώσεων από εμπορικές δραστηριότητες, χρεώγραφα και εκμετάλλευση ακινήτων, φορολογούνται κανονικά.
τα παραπάνω με βρίσκουν σύμφωνο
Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ! όταν βγει θα ζητήσω πολιτικό άσυλο (σαν άτομο  της ελεύθερης αγοράς), θα πάρω πατατάκια και θα παρακολουθώ την εφαρμογή των παραπάνω! GO TSIBLAS!

Πηγή: http://wiredandready.net

Post Bottom Ad