ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ


Κοιν. κ.κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Υπουργούς, Αρχηγούς Κομμάτων, ΜΜΕ

Αθήνα,19-5-2012


Κύριε Πρωθυπουργέ,


Το Προεδρείο και τα Μέλη του ΣΥ.Φ.Π.Ο.Ε.Δ  σας εύχονται -με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως της θητείας σας ως Πρωθυπουργού της Χώρας- υγεία και καλή συνέχεια στα επόμενα βήματά σας.
Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την πορεία της Χώρας μας. Είναι προφανές ότι η πορεία δεν ήταν εύκολη, όπως αποτυπώνεται και στην
επιστολή που απευθύνατε προς τον Ελληνικό λαό κατά την παράδοση των καθηκόντων σας.

Παρά ταύτα, με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε το ιδιαίτερα λυπηρό αλλά και εξοργιστικό γεγονός ότι δεν  αναφέρεστε –άμεσα ή έμμεσα- ούτε σε ένα σημείο της επιστολής σας στην -ιδιαίτερα δυσανάλογη έναντι όλων των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών- καταστροφή που υπέστησαν χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες, οι οποίες –με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στη Χώρα μας και πίστη στους θεσμούς της, και κατόπιν των διαρκών παραινέσεων και (δολίων?) εκκλήσεων των εκάστοτε κυβερνώντων αλλά και την ενεργή ενθάρρυνση των Ελληνικών Τραπεζών- στήριξαν με τις καταθέσεις/αποταμιεύσεις τους (που κατηύθυναν στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Κράτους) την οικονομία και τους θεσμούς της Πατρίδος μας  και αντ’αυτού -δίχως καμία υπαιτιότητα από την πλευρά τους- απώλεσαν την περιουσία, τον κόπο και τον ιδρώτα της ζωής τους, αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη τους στο Κράτος δικαίου και τους θεσμούς του. Απώλεια, σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή, που υπήρξε το αποτέλεσμα της ένταξής τους στην διαδικασία του PSI.


Κύριε Πρωθυπουργέ, η πλειονότητα των Ελλήνων ομολογιούχων τους οποίους περιλάβατε στο «κούρεμα», παρά τις περί του αντιθέτου προηγηθείσες δηλώσεις του κ. Ευ. Βενιζέλου,
δεν είναι επενδυτές!Είναι απλοί καταθέτες – αποταμιευτές της καθημερινότητας, είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και δεν έπρεπε, σε καμμία περίπτωση, να έχουν συμπεριληφθεί στο «κούρεμα» εξανεμίζοντας τον κόπο της ζωής τους!

(Για υποβοήθηση της μνήμης σας, επισυνάπτεται μία από τις ανακοινώσεις του ΟΔΔΗΧ, της Ελληνικής Δημοκρατίας δηλαδή, της 31/03/2009 που
απευθύνεται στο αποταμιευτικό κοινό, στα φυσικά πρόσωπα-ιδιώτες αποταμιευτές, όπως η Ελληνική Δημοκρατία  μας αποκαλεί. -Υπάρχουν και άλλες τέτοιες ανακοινώσεις του ΟΔΔΗΧ το 2009 και το 2010).

Η αποταμίευσή τους σε Ο.Ε.Δ. έγινε με μεταφορά χρημάτων από καταθετικούς τραπεζικούς (τις περισσοτερες φορές κοινούς με μέλη της οικογενείας τους) λογαριασμούς.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκάστοτε πολιτικοί διαχειριστές φροντίζουν συνεχώς, με διάφορες άστοχες δηλώσεις, να μας χαρακτηρίζουν ως επενδυτές, έναντι του αληθούς που είναι αποταμιευτές, να μας διακρίνουν σε πρωτογενείς-δευτερογενείς, μικρο-και μη ομολογιούχους!


Κύριε Πρωθυπουργέ, η πραγματικότητα είναι ότι
εξομοιώσατε τους ιδιώτες αποταμιευτές με τις τράπεζες (χωρίς μάλιστα τα ωφελήματα που προβλέφθηκαν γι’ αυτές, ανακεφαλαιώσεις, φοροαπαλλαγές και τα τεράστια κέρδη τους των προηγούμενων ετων) και με τους «σπεκουλαδόρους» κερδοσκόπους (οι οποίοι μάλιστα επιβραβεύθηκαν με την πληρωμή 435 εκ. Ευρώ, δηλαδή στο 100%, των  ομολόγων λήξης 15/05/12).

Δεν χρειάζεται να σας ενημερώσουμε για την άνιση και άδικη μεταχείρισή μας σε αντίθεση με τους καταθέτες των Τραπεζών που διασώθηκαν και των οποίων οι καταθέσεις διασφαλίστηκαν από το ΤΕΚΕ
στο ακέραιο και ανεξαρτήτως ύψους.

Επίσης, ούτε για την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν οι περισσότεροι  ομολογιούχοι περιέλθει, αλλά και τη συνεπαγόμενη πραγματική αδυναμία του συνόλου σχεδόν των μελών μας να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης (πολλώ δε μάλλω, στις φορολογικές και εν γένει οικονομικές μας υποχρεώσεις έναντι του Κράτους). Και αυτό
γιατί δεν κάνατε απλώς κούρεμα στο 53.5% όπως τεχνηέντως προβάλλεται, αλλά εξανεμίσατε όλη, σχεδόν, την περιουσία μας.

Στα ίδια πλαίσια, δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε αν το γεγονός της απόδοσης μέρους της «κουρεμένης» (
δημευμένης, θα υποστηρίζαμε επί το ορθότερο) περιουσίας μας μέχρι το έτος 2042 έχει κάποιο νόημα δεδομένης της κατά πολύ υπέρβασης κάθε λογικού και μαθηματικού ορίου διαβίωσης για εμάς που είμαστε φυσικά πρόσωπα, και άρα υπαγόμαστε στις επιταγές του χρόνου. Πολλά από τα μέλη μας θα ευρίσκονται τότε στούς ουρανούς!

Θεωρούμε όμως επιβεβλημένο να σας παρακαλέσουμε να μην μάς οδηγείτε σε ανήκουστα και πρωτόγνωρα αισθήματα για την Δημοκρατία, τον Πολιτισμό μας, το Κράτος μας και τους θεσμούς του, τον εαυτό μας.


Αυτά τα πράγματα κύριε Πρωθυπουργέ είναι ανήθικα, είναι ανήκουστα, είναι πρωτόγνωρα, δεν συμβαδίζουν με την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό μας, είναι πράγματα που προξενούν μόνο ντροπή σε όλους εμάς που μας κλέψατε και σήμερα μας αγνοείτε. ‘Άλλωστε την καταστροφή μας αυτή και εσείς τη δεχτήκατε όταν μετά την ολοκλήρωση του PSI σε μήνυμά σας ομολογήσατε
«…διότι γνωρίζουμε ότι επενδυτές και αποταμιευτές μεταξύ των οποίων και χιλιάδες απλοί πολίτες αυτής της χώρας υπέστησαν σημαντικές περιουσιακές απώλειες».

Εμείς
δεν ζητήσαμε ούτε ζητούμε ελεημοσύνη – τις αποταμιεύσεις μας δεν μάς τις χάρισε κανείς. Αποτελούν προιόν εργασίας, εμπιστοσύνης στη Χώρα μας ως δημοκρατικού Κράτους Δικαίου. Αποτελούν την προοπτική ανόρθωσης και ανάπτυξης της Πατρίδος μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
πιστεύουμε ότι ακόμα και τώρα μπορείτε να συμβάλλετε, ώστε  να επιστραφούν στο ακέραιο τα χρήματα που πληρώσαμε για τα Ο.Ε.Δ και να αποκατασταθεί η παραπάνω άδικη αλλά και  αντισυνταγματική δήμευση των αποταμιεύσεών μας.

Το δίκαιο του αιτήματός μας έχει, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, επανειλημμένα αναγνωρισθεί από όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ως Υπουργός Οικονομικών, είχε επανειλημμένα δεσμευθεί, ακόμα και μέσα στην Βουλή, για την απόλυτη ικανοποίηση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων σε αντιστοιχία με την πλήρη και χωρίς κανένα όριο κάλυψη των καταθέσεων τραπεζών που κατέρρευσαν.
Τούτο είναι, άλλωστε, και εφικτό με δεδομένη την υπερκάλυψη των οικονομικών  στόχων του PSI (όπως αυτή επιβεβαιώνεται και στα πρακτικά των συσκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό κυβέρνησης) αλλά και την πληρωμή στο 100% των ομολόγων λήξης 15/05/12.

Κλείνοντας την επιστολή μας αυτή θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε 
την απάντηση  αλλά και την διαβεβαίωσή σας ότι θα εξαντλήσετε τις προσπάθειες και την επιρροή σας για την αποκατάσταση της τεράστιας αυτής αδικίας ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία των κυβερνώντων της Πατρίδας μας, την απαραίτητη, δηλαδή,  προυπόθεση  για την έξοδο από την κρίση και την εθνική επιβίωση. 

Μετά τιμής


Η προσωρινή Δ.Ε. του ΣΥ.Φ.Π.Ο.Ε.Δ.


Υ.Γ.
  Το μόνο που, δυστυχώς είναι αδύνατον να αποκατασταθεί πλέον είναι η  υγεία (σωματική και ψυχική) πολλών από εμάς, ιδιαίτερα των πιο προχωρημένων στην ηλικία,  που έχει επιβαρυνθεί σοβαρά από την απάνθρωπη  αυτή συμπεριφορά των κυβερνώντων προς τους αποταμιευτές ομολογιούχους.

Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ο.Ε.Δ.


Κάνιγκος 27-Αθήνα 106 82


www.fpoed.gr


fpoed@hotmail.com


Τηλ. 211 8001774

                          
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.)
Δ/ΝΣΗ: Ομήρου 8 · ΑΘΗΝΑ 105 64

ΤΗΛ.: 210 370 1800 ·FAX: 210 370 1855


Αθήνα, 31 Μαρτίου 2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΔΙΑΘΕΣΗ  ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

  Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2009, το Ελληνικό Δημόσιο πραγματοποίησε κοινοπρακτική επανέκδοση πενταετούς ομολόγου σταθερού επιτοκίου 5,50% ετησίως και λήξης 20 Αυγούστου 2014. Το πρώτο τοκομερίδιο θα πληρωθεί στις 20 Αυγούστου 2010. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η Τρίτη 7 Απριλίου 2009.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση  υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:


§  Οι τίτλοι  θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους* και


§  Οι τίτλοι θα αποκτηθούν από την ημερομηνία διακανονισμού (συμπεριλαμβανομένης) μέχρι και πέντε (5) εργάσιμες ημέρες μετά, δηλαδή από την Τρίτη 7 Απριλίου2009 μέχρι και την Τρίτη 14 Απριλίου2009.


Τα ποσά μπορούν να είναι απεριόριστα, αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

 * Επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται απο το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών,απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ .Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Α.Φ.Μ.   

Post Bottom Ad